Vinkulace ve prospěch banky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jarinn
20.8.13 23:48

Zkušenost

Jak si tady pročítám Vaše zkušenosti s bankami, mohu jen potvrdit a prohlásit, že mě jednání banky také nemile překvapilo. Těsně před podpisem smlouvy mi oznámily pouze telefonicky, že mi musí zvednout úrok. sazbu, protože blablablabla, apod. Po půlročním vyřizování, lítání a shánění informací mi to podkoplo nohy, ale naštěstí mě to tak nas…, že jsem s tím nesouhlasil, nenechal jsem si nas… na hlavu a řekl jsem, že pokud nebudu mít zpět domluvenou sazbu, odcházím jinam. Dopadlo to tak, že do 10 min. jsem obdržel hovor, že sazba zůstává původní, ale prý se stala drobná chybička ve výpočtu, tak mi to nakonec stějně zvedli o nějakou tu desetinu. S tím už jsem souhlasil - a taky jsem nemusel. Lidičky je to prostě obchod, tak se nestyďte a rvěte se o své peníze!!!

• Citovat
  • Upravit
Jarinn
20.8.13 23:49

Omlouvám se hrubky, :) :D

• Citovat
  • Upravit
1883
14.3.17 15:47

Obnova diskuze. Původní téma. Byl tu vysvětlen pojem vinkulace. Vše chápu. Je to ale nějak právně závazné?

V hypotéčních smlouvách pojem vinkulace ošetřen není, v pojistných smlouvách taktéž. Zdá se mi, že to celé plave ve vzduchu. Čekal bych minimálně větu v hyposmlouvách, že pojistné plnění bude užito na splacení hypo či obnovu zástavy nebo tak něco.

Tuhle otázku jsem položil už dvěma bankám a už týdny čekám na odpověď… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
14.3.17 16:17

@AlphaOmega : asi používáš nevhodné banky :lol:

Tohle je to, co čem se pídíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883