Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já potvrzovala identitu před asi rokem.
Naházela jsem tam dceřino oblečení za cely rok a půl a limit jsem už po pár měsících vyčerpala.
Vyfotila jsem jim OP a další rok už prodávám dál.
Já za ty peníze ale zase nakupuji dceři další oblečení. Peníze si nepřevádím. Žádné daně a podobně jsem neplatila.
@Tarena píše:
Vinted hlásí financaku prodeje nad 2000 eur nebo 30 věcí. Od letosniho roku.
Dobrý den. Můžu se zeptat, tech 30 transakcí se bere jako nákup i prodej dohromady nebo jen prodej mých věci někomu jinému? Prodávám tam pár věcí po dceři, něco občas koupím, cca 15 věci jsem za rok koupila a 15 jsem prodala. A za rok se počítá leden-prosinec nebo jine období? Děkuji.
@Astrela píše:
Dobrý den. Můžu se zeptat, tech 30 transakcí se bere jako nákup i prodej dohromady nebo jen prodej mých věci někomu jinému? Prodávám tam pár věcí po dceři, něco občas koupím, cca 15 věci jsem za rok koupila a 15 jsem prodala. A za rok se počítá leden-prosinec nebo jine období? Děkuji.
Prodej. Leden az prosinec, proste danove obdobi na dan z prijmu.
@Markéta188 píše:
Já potvrzovala identitu před asi rokem.
Naházela jsem tam dceřino oblečení za cely rok a půl a limit jsem už po pár měsících vyčerpala.
Vyfotila jsem jim OP a další rok už prodávám dál.
Já za ty peníze ale zase nakupuji dceři další oblečení. Peníze si nepřevádím. Žádné daně a podobně jsem neplatila.
Dobrý den, mám to také tak jako vy, prodávám obkečení po nás, ale chce to po mě DIČ, které samozřejmě nemám, co mám dělat? Kdo Vám řekl, že stačí ofotit občanský průkaz? děkuji moc
@maluvka píše:Žádné DIČ po mně nechtěli.
Dobrý den, mám to také tak jako vy, prodávám obkečení po nás, ale chce to po mě DIČ, které samozřejmě nemám, co mám dělat? Kdo Vám řekl, že stačí ofotit občanský průkaz? děkuji moc
Tak v pohodě, stačí rodné číslo
Příspěvek upraven 15.12.23 v 16:22
@maluvka píše:
Prodala jsem 30 věcí a dnes po mně chtěli doplnit hlášení pro FU a tam chtěli vyplnit DIČ, nepustili mě to dál, volala jsem na Živnostenský a psala na Vinted mail, no uvidím, co odepíšou
Tady https://www.vinted.cz/…hlaseni-dac7 ve třetím rámečku píší:
DIČ (známo také jako): Rodné číslo
Kde ho najdeš: Na oficiálním dokladu totožnosti
@meduzza píše:ano, teď mi odpověděli
Tady https://www.vinted.cz/…hlaseni-dac7 ve třetím rámečku píší:
DIČ (známo také jako): Rodné číslo
Kde ho najdeš: Na oficiálním dokladu totožnosti
@maluvka píše: Více
A co přesně odpověděli? Řešil někdo kontrolu FU k vůli Vinted? Jak to probíhalo?
@Anonymní píše: Více
Tajy by mě zajímalo, jaké informace dostane fu? Když jste presahli 30prodejů?
@Anonymní píše: Více
Ahoj po mě Vinted chce zadat rodné číslo do nějakého evropského nevím čeho… Nechci ho nikam psát. Přemýšlím, že si ten profil raději zruším a založím nový. Že prý ho musí doložit každý, kdo prodá více jak 30 věci ročně a získá nevím kolik tisíc… Už jsem tam za roky „vydělala“ asi dost peněz a taky dost prošustrovala.. Jak to máte vy? Napsali jste jim své rodné číslo? Mnoho lidí to tak určitě udělalo, prodávají denně
@077lenka píše: Více
Ano je to nová směrnice EU.
Rodné se mi moc nechce vyplňovat. Asi na to prdim a budu ty věci vyhazovat ![]()
Právě by mě zajímalo co vinred na ten fu pošle všechno za údaje?
@Ivikpunk no právě. Nevíme o tom nic… Takže až mi dorazí to co mám objednáno. Zruším účet a zakládám nový. Nechci aby mi pak přišel dopis, že dlužím nějaký peníze, který jsem tam vesměs zase utratila.
A jak jste řešila novou registraci? Je to vázané na více údajů… Číslo účtu, facebook, email. ![]()