Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím vás všechny ![]()
Letos se budeme stěhovat a moc jsme se zamilovali do této podlahy. Zkušený podlahář, poradil příteli, že se mezi lepené díly, může dostat prach a jde vidět, a proto se ptám lidiček, kteří tuto podlahu mají, jestli je to pravda a jestli jsou s ní spokojení a naopak, co jim na ní vadí. Moc vám budu vděčná za každou odpověď.
OT - a neuvažovali jste spíš o dřevěné podlaze? dá se sehnat v podobné cenové hladině…
http://www.nejlevnejsipodlahy.cz/…san-kantovka
jinak naši mají vinylku a nic takového nepozorujeme ![]()
Jééé, děkuji za rychlou odpověď - (jsem z toho i trošku nervózní, je to mé první založené téma
)
Právě, že i uvažujeme o téhle dřevěné možnosti
, pořád přemýšlíme. Měli jsme jasno, dokuď pán podlahář, prý výborný a s dlouholetou praxí říkal, že to jde trošku vidět, ten prach, smetí a nevím, co přešně ještě myslel. Já s ním přímo nehovořila, jen přítel přes telefon. Tak nás touto informací trošku rozhodil v rozhodnutí ![]()
Děkuji ještě jednou, no musíme ještě popřemýšlet a rozhodnout se sami!
Snad zde ještě bude mít někdo svou zkušenost! ![]()
My máme vinylovou lepenou podlahu a jsme moc spokojený Žádný prach tam nikde vidět není, vytírám normálně mopem, jednou za čas přejedu jemným kartáčem. Taky jsme se rozhodovali mezi tímto a dřevem, byli jsme se podívat i v jednom domě, kde měli dřevěnou a mně se to nelíbilo. Jako na pohled hezký, ale připadalo mi to tvrdý, klapalo to a měla jsem neustále pocit studena od nohou a to tam měli podlahový topení. A ještě to měli poškrábaný. Tak jsme se rozhodli pro vinyl a nelitujem. Je to hezký, snadno se udržuje, je to měkký, působí to teple a útulně. A ještě máme psa a tomu to taky vyhovuje, předtím jsme měli plovoučku a tam bylo pořád slyšet, jak cvakají drápky a klouzalo jí to, když se rozběhla, tady ne.
Zrovna rekonstruujeme a máme vybranou vinylovou lepenou (Moduleo). Už jsem četla i něco o rozjetých spárách, ale… doufáme, že to bude OK.
Jdeme do vinylu i proto, že zvládne koupelnu (kdybychom tam chtěli dlažbu, museli bychom zvedat celý zbytek bytu).
@renap To s tím psem slyším ráda – zrovna jsme přemýšleli, jak to zvládne. Pokud navíc není tolik slyšet drápky, tak super. ![]()
My máme lepený vinyl fatra Thermofix a je úplně super. Máme jí rok v celém bytě. Barva u nás vyhrála Dub kouřový viz. foto a posílám odkaz
http://www.fatrafloor.cz/…e-thermofix/
@Litta Když jí pokládá podlahář, tak nejsou vidět spoje prostě nic. Ani drápance nejsou vidět.
@Petulka1234 dřevo je dřevo. Jak na chození tak pro teplo od nohou.
@Mallorka Mně právě to dřevo příjemný nebylo, zdálo se mi to tvrdý a studený. Finančně by to vyšlo skoro nastejno jako ten vinyl, takže nám to bylo jedno, ale prostě to dřevo nebylo tak příjemný, ale každý to má jinak.
@Pavla087 Přesně tuhle máme ![]()
Já bych už dřevo fakt nechtěla. Všechno jsme vyházeli i parkety. Vinyl je teplý. Není to žádná plovoucí podlaha která se nadme a je hlučná a divná. Tohle je jiný. Hezky se to udržuje, nepracuje to jako dřevo… za mě vinyl (fatra thermofix) úplně nejlepší na světě.