Virová angína

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
2.7.16 07:33

Virová angína

Dobrý den,
ve čtvrtek ráno mě začalo pobolívat v krku a odpoledne už to byla opravdu silná bolest. Vzhledem k tomu, že jsem měl druhý den odjíždět pryč jsem si raději zašel na pohotovost. Bylo mi řečeno, že mám virovou angínu a že na to nic není, jen si stříkat do krku a kloktat. Už třetí den cumlám pastilky, starám se abych měl hodně vitamínu C, kloktám čaj z dubové kůry a hřebíčku nebo vincentku a stříkám si do krku jox, ale žádné zlepšení. Mám pocit, že se mi v krku hromadí velké množství hlenu a začíná se mi i špatně mluvit.

Není tu náhodou někdo lékař? Už si opravdu nevím rady a nechci zase platit 90 Kč na pohotovosti za to, že mi nic neřeknou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21469
2.7.16 07:49

Teda tohle vypadá dost drsně. já bych na tu pohotovost jela. 90 Kč tě nezruinuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
2.7.16 08:00

@ePřítel A změny na mandlích nevidíš? Čepy a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
2.7.16 08:03

Já vidím jen červené hrdlo, mandle ne. Je tam zánět, nech si udělat CRP, jestli to tedy je nebo není virové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85223
2.7.16 08:15

@ePřítel zasla bych na pohotovost znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.7.16 08:17

Zkusil jsem to lépe vyfotit, líp to ale asi nezvládnu, protože se mi z toho zvedá žaludek. Moje doktorka má v pondělí dovolenou, takže bych šel stejně za nějakou náhradní, ale nevím jestli čekat nebo si přece jen skočit na tu pohotovost.

Edit: Na madlích žádné zřetelné bíle čepy nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
2.7.16 08:38

Naše děti to měli taky a trvalo to celkem dlouho než to přešlo. Nateklé mandle a huhňavost u toho určitě byla. Mně jednou řekli na pohotovosti, že mám virovou angínu a druhý den už tam byly čepy a byla z toho nakonec streptokoková. Měla jsem čepy ukryté až někdy dole a nebylo to moc normálně vidět. Pokud tam ale čepy nejsou, asi to skutečně bude virové. Nezbývá než vydržet. Tak ať to moc nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.7.16 08:47

Po hlubokém zkoumání jsem ty čepy objevil. Pokud jsou to takové jako kdyby bílé čárky, tak jsou tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
2.7.16 08:49

Na angínu mám osvědčeno kloktat peroxid vodíku (ředit 1:10), ze začátku klidně co dvě hodiny. Pomáhá to na tu streptokokovou, tak předpokládám, že na virovou taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85223
2.7.16 09:03

@ePřítel no mas i bily povlak na jazyku. Muzes si koupit kokosovy olej a snist lzicku vzdy po 3 hodinach, na bolest v krku to zazracne zabira. K tomu jist hodne cesneku. Ale podle me uz na to muze nasedat i bakterialni infekce, kdyby se to nelepsilo, tak ta pohotovost, odber krve a pripadne atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
2.7.16 09:13

@ePřítel
kup si kapky lichořeřišnice, pomůžou ti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35299
2.7.16 09:16

Rekla bych, ze pokud vidis cepy na mandlich a je to treti den horsi nez predtim, je podle me jedina spravna rada obetovat tech 90 KC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
2.7.16 09:44

Něco podobného jsem měla asi před měsícem - šílená bolest v krku, ani najíst jsem se nemohla, ale krk jenom trochu zarudlý, teplota kolem 37,5. Na pohotovosti mi řekli, že je to virové, ať si vezmu zyrtec a dojdu si k obvoďákovi na výtěr, pro jistotu, jestli tam něco není. Druhý den u doktorky nález v krku taky nic moc, ale udělala mi CRP, bylo asi 120, tak mi dala antibiotika. Na výtěru nakonec nic nebylo, ale trvalo to víc jak týden, než mě ten krk úplně přestal bolet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
2.7.16 09:54

@ePřítel Jestli vidíš ty čepy, tak si zajdi pro ATB na pohotovost. Žádala bych pro kontrolu CRP. Bakteriální angína se nesmí přecházet, může to sednout na srdce apod. Nelitovala bych těch peněz za pohotovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.7.16 12:01

Tak díky všem. Došel jsem na pohotovost, dostal jsem injekci penicilinu a zítra jdu na druhou. Prý mám hodně silnou angínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí