Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
v tehotenstvi vubec neni od veci vitaminove doplnky brat protoze tech vitaminu potrebujeme 2× tolik nez normalne. Jednou pro sebe a jednou pro mimco…a to do sebe nikdy klasicou stravou nedostanu. Navic ta kombinace vitaminu musi byt vyvazena aby se vsechny spravne vstrebaly, protoze nekdy se jeden vitamin bez druheho neobejde aby ho telo spravne vyuzilo a nevyloucilo ho rovnou.
Nikdy jsem neslysela ze bych po tom co budu brat vitaminy navic mela obri dite. Muj syn i po naporu vitaminu byl zdravy a mel normalnich 3.26 kg.
Mě pan doktor doporučil užívat Mamavit. Hned sem si ho šla koupit. Do tý doby sem neměla problémy se zvracením (nevolnost byla, ale do tý doby sem to vždycky nějak ustála). Ale pokaždý, když sem si vzala tabletku, tak během půl hodinky sem zvracela. Zkoušela sem si ho brát v různou dobu a po jídle, během i před jídlem, jenže to dopadlo vždycky stejně.
Když sem to doktorovi řekla, tak řekl, že to nevadí, že ho mam stejně brát (no chápete to???). Nebrala sem ho, místo toho sem si koupila zvlášť kyselinu listovou, magnesium a železo. Jinak sem obohatila jídelníček o samou zdravou stravu. Jenže pak když sem si vzala tabletku kyseliny listový (podle návodu i doporučení lékarnice) sem pokaždé zvracela.
Takže nevím, moje tělo prostě kyselinu listovou nehodlá přijnout. A zrovna je tak důležitá.
Nejvíc mi přidala moje známá, která je čeká mimčo o 4týdny později než já, když mi řekla, že to je hroznej průšvih a že ona by se bála, že bude mít mimko postižený nebo s nějakou vadou.
Hm, už sem s ní radši od tý doby nemluvila. Teď jsem byla na testech na skryté vady plodu tak se trochu bojím. Ale co mám dělat, snažila sem se. Aspoň beru ty ostatní vitaminy, po kterých mi nic není.
Mě pan doktor doporučil užívat Mamavit. Hned sem si ho šla koupit. Do tý doby sem neměla problémy se zvracením (nevolnost byla, ale do tý doby sem to vždycky nějak ustála). Ale pokaždý, když sem si vzala tabletku, tak během půl hodinky sem zvracela. Zkoušela sem si ho brát v různou dobu a po jídle, během i před jídlem, jenže to dopadlo vždycky stejně.
Když sem to doktorovi řekla, tak řekl, že to nevadí, že ho mam stejně brát (no chápete to???). Nebrala sem ho, místo toho sem si koupila zvlášť kyselinu listovou, magnesium a železo. Jinak sem obohatila jídelníček o samou zdravou stravu. Jenže pak když sem si vzala tabletku kyseliny listový (podle návodu i doporučení lékarnice) sem pokaždé zvracela.
Takže nevím, moje tělo prostě kyselinu listovou nehodlá přijnout. A zrovna je tak důležitá.
Nejvíc mi přidala moje známá, která je čeká mimčo o 4týdny později než já, když mi řekla, že to je hroznej průšvih a že ona by se bála, že bude mít mimko postižený nebo s nějakou vadou.
Hm, už sem s ní radši od tý doby nemluvila. Teď jsem byla na testech na skryté vady plodu tak se trochu bojím. Ale co mám dělat, snažila sem se. Aspoň beru ty ostatní vitaminy, po kterých mi nic není.
Prosim poraťe mi jak mam ty příspěvky odstranit. Dneska už sem jeden smazala, ale teď mi to najednou nejde. Když dam upravit/odstranit tak mi to jde jenom upravit. Dík
Já baštila Gravital.Taky jsem to jedla kdy jsem si vzpoměla.
Dr.mi řákala, že vitamíny od Materny jsou to samé, jen dražší - platí se značka a je to cizí výrobek.
Pohodové těhu a ať tě brzy nevolnosti přejdou.
Andělka
Me dr rekl, ze je vhidna pestra strava a k tomu hlavne kyselina listova. Zbytek jsou jen tahaci penez z penezenky. Ale kdyz uz maminka si za tim stoji.tak teda kdyz uz, tak femibion
@Kadlecovka píše:
Holky jaké vitamíny jsou vhodné pro těhotné? můžu dál brát normální multivitamíny, co jsem brala, i když jsem nebyla těhotná?
To bych asi nebrala, nepises slozeni, ani mnozstvi DDD. Radeji bych zainvestovala do tech pro tehotne. Ja ted beru jen listovku teda, po jinych se osypu, i po femibionu.
@blumen píše:
To bych asi nebrala, nepises slozeni, ani mnozstvi DDD. Radeji bych zainvestovala do tech pro tehotne. Ja ted beru jen listovku teda, po jinych se osypu, i po femibionu.
Souhlasim! Nebrat!
@Magdavrabnova tak to mas vsechny doporucene i pred otehotnenim-tehotenstvi -kojeni
a dostupne v lekarne.jde jen o to, kdo koho sponzoruje
Ahojky všem máte prosím zkušenost? Sem 12+6tt děkuji ![]()