Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@niky-1 píše:
Jen nechapu proč na tu dobu malování berou registrace
Protože se jedná o jeden jediný týden. Za prvé, nemusejí tak dlouho dopředu vědět, který přesný termín to zrovna bude. Ale za druhé a především, málokteré dítě se rodí přesně v termínu - takže při podobném uvažování by nemohli brát registrace taky dva týdny předem a dva týdny poté.
@niky-1 píše:
@marieondatra a to se zjištuje kde? Ted už je to jedno já jen tak pro info?
to já taky teda nechápu, obvykle to vědí dost dopředu a pak by neměli registrovat; asi se chybka někde vloudila a teď zkomplikuje život spustě lidem
@niky-1 píše:
Jen nechapu proč na tu dobu malování berou registrace
to si nemylsím; ostatní porodnice mají termín malování vypsaný dostatečně dopředu a na ten týden neregistrují; je jasný, že někdo porodí dřív, někdo později, ale vyjde jim to a včas se stihnou domluvit s ostatními porodnicemi; pravda ale je, že od Bulovky se nedá čekat asi vůbec nic ![]()
@BohunkaP píše:
Protože se jedná o jeden jediný týden. Za prvé, nemusejí tak dlouho dopředu vědět, který přesný termín to zrovna bude. Ale za druhé a především, málokteré dítě se rodí přesně v termínu - takže při podobném uvažování by nemohli brát registrace taky dva týdny předem a dva týdny poté.
@mooch píše:
http://www.upmd.cz/?…
děkuji ale toto je minulý rok je možné se někde podivat na ten aktualní
@karolínka12 píše:
to si nemylsím; ostatní porodnice mají termín malování vypsaný dostatečně dopředu a na ten týden neregistrují; je jasný, že někdo porodí dřív, někdo později, ale vyjde jim to a včas se stihnou domluvit s ostatními porodnicemi; pravda ale je, že od Bulovky se nedá čekat asi vůbec nic
Rodila jsem na Bulovce dvakrát a nemohla bych být spokojenější - pokud bych se snad někdy odhodlala ke třetímu potomkovi, volbu mám jasnou. To je ale samozřejmě věc názoru a do téhle diskuse to nepatří.
Vynechávání registrace na týden, kdy se zrovna maluje, je jen nesmyslné gesto - že to dělají ostatní porodnice, to na věci nic nemění. Víceméně jim to jen trochu ulehčuje práci, na chvíli snižuje natřískaný stav. Většina žen v přesném termínu neporodí, tak to prostě je
To by se mohly dotčeně cítit zrovna tak maminky s termínem týden před a týden poté, opravdu tu logiku nechápu. Jak jsem psala na předchozí stránce - rodila jsem dvakrát a pokaždé mi vyšel termín přesně doprostřed malovacího týdne, neuvěřitelný zákon schválnosti. Dcera se narodila o 10 dní později, syn o týden dříve… takže kdyby na malovací týden bývali nepřijímali registrace, musela bych hned od začátku hledat jinou porodnici - přitom naprosto zbytečně. ![]()
@BohunkaP píše:
Rodila jsem na Bulovce dvakrát a nemohla bych být spokojenější - pokud bych se snad někdy odhodlala ke třetímu potomkovi, volbu mám jasnou. To je ale samozřejmě věc názoru a do téhle diskuse to nepatří.Vynechávání registrace na týden, kdy se zrovna maluje, je jen nesmyslné gesto - že to dělají ostatní porodnice, to na věci nic nemění. Víceméně jim to jen trochu ulehčuje práci, na chvíli snižuje natřískaný stav. Většina žen v přesném termínu neporodí, tak to prostě jeTo by se mohly dotčeně cítit zrovna tak maminky s termínem týden před a týden poté, opravdu tu logiku nechápu. Jak jsem psala na předchozí stránce - rodila jsem dvakrát a pokaždé mi vyšel termín přesně doprostřed malovacího týdne, neuvěřitelný zákon schválnosti. Dcera se narodila o 10 dní později, syn o týden dříve… takže kdyby na malovací týden bývali nepřijímali registrace, musela bych hned od začátku hledat jinou porodnici - přitom naprosto zbytečně.
Take jsem rodila na Bulovce a k tomuto prispevku neni co dodat.Mohu se pod nej podepsat.Na Bulovku nedam dopustit,aspon co se tyce porodnice.
Ja to beru ze to musejí udělat ale proč to neřeknou při registraci dopředu ze se nejspíš bude v tom terminu malovat jestli se chci zaregistrovat tam a nebo jestli si sama z mě vůle vyberu jinou porodnici !!! Ja vlastně nevím kde budu rodit, a docela to je nepříjemny bejt v nejistotě…
už sem mohla být zajištěna někde jinde . a nejsem zrovna nadčená že by mě měl rodit někdo cizí a někde na druhy straně Prahy pokud ne za Prahou !
@Habibi91 , chápu, že to není příjemná situace - pokud jsi prvorodička, je jasné, že jsi z toho nervózní. Každopádně je zvláštní, že informaci o uzavření ses dozvěděla, jak píšeš, 16 dnů dopředu - to je samozřejmě chyba. Já jsem o tom v obou případech věděla už od registrace - informace o datech uzavření visely v poradně i v registrační místnosti na celý rok dopředu (dělá se to 2× do roka). Zřejmě se to od té doby změnilo. ![]()
Já se to dozvěděla ted ve čtvrtek a od té doby se snažim malé domluvit aby se rozhodla přijít dříve ale zatim se jí moc nechce
Pravě ze kdybych to věděla dopředu tak nejsem tak překvapena a na jednu stranu i nasraná! Ale když sem se byla registrovat tak tam nic neměly nikde vyvěšeny… Teď už s tím nic neudělam a budu jen doufat ze to vydržíme až po tom jejich malováni nebo co tam budou dělat !
Holky, je to samozřejmě nepříjemné, ale zkuste to brát trochu s nadhledem, je zbytečné se rozčilovat a tímhle se nervovat. Stejně chodíte jen do poradny - porodní sál je přece jinde, při porodu Vám bude úplně fuk, že jste chodily o pár dveří vedle na monitor a měření tlaku
. Doktoři i PA se tam střídají - pokud nemáte někoho konkrétního „objednaného“, tak stejně nevíte, koho potkáte a jestli Vám bude příjemný… Základní výbava, co potřebujete pro Vás i miminko, je v Praze všude podobná, to taky není takový problém. A po porodu, na šestinedělí, si na nějakou poradnu ani nevzpomenete… ![]()
Z domova si zavoláte záchranku a máte vystaráno, ta Vás přece na ulici nenechá.
Přeji zdravá mimča! ![]()
snazim se maly domluvit at tam jeste zustane aspon do toho 30.4. uvidime… je to hodne neprijemne… zjistit to chvilinku pred ternimem… =o/ uz sem se s tim snirila =)
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.