Víte, že porodnice Bulovka bude uzavřena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22078
13.4.12 19:51
@niky-1 píše:
Jen nechapu proč na tu dobu malování berou registrace

Protože se jedná o jeden jediný týden. Za prvé, nemusejí tak dlouho dopředu vědět, který přesný termín to zrovna bude. Ale za druhé a především, málokteré dítě se rodí přesně v termínu - takže při podobném uvažování by nemohli brát registrace taky dva týdny předem a dva týdny poté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
13.4.12 23:01
@niky-1 píše:
@marieondatra a to se zjištuje kde? Ted už je to jedno já jen tak pro info?

http://www.upmd.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
13.4.12 23:49

to já taky teda nechápu, obvykle to vědí dost dopředu a pak by neměli registrovat; asi se chybka někde vloudila a teď zkomplikuje život spustě lidem

@niky-1 píše:
Jen nechapu proč na tu dobu malování berou registrace
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
13.4.12 23:52

to si nemylsím; ostatní porodnice mají termín malování vypsaný dostatečně dopředu a na ten týden neregistrují; je jasný, že někdo porodí dřív, někdo později, ale vyjde jim to a včas se stihnou domluvit s ostatními porodnicemi; pravda ale je, že od Bulovky se nedá čekat asi vůbec nic :nevim:

@BohunkaP píše:
Protože se jedná o jeden jediný týden. Za prvé, nemusejí tak dlouho dopředu vědět, který přesný termín to zrovna bude. Ale za druhé a především, málokteré dítě se rodí přesně v termínu - takže při podobném uvažování by nemohli brát registrace taky dva týdny předem a dva týdny poté.
  • Citovat
  • Upravit
721
14.4.12 09:39
@mooch píše:
http://www.upmd.cz/?…

děkuji ale toto je minulý rok je možné se někde podivat na ten aktualní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
14.4.12 12:58
@karolínka12 píše:
to si nemylsím; ostatní porodnice mají termín malování vypsaný dostatečně dopředu a na ten týden neregistrují; je jasný, že někdo porodí dřív, někdo později, ale vyjde jim to a včas se stihnou domluvit s ostatními porodnicemi; pravda ale je, že od Bulovky se nedá čekat asi vůbec nic :nevim:

Rodila jsem na Bulovce dvakrát a nemohla bych být spokojenější - pokud bych se snad někdy odhodlala ke třetímu potomkovi, volbu mám jasnou. To je ale samozřejmě věc názoru a do téhle diskuse to nepatří.

Vynechávání registrace na týden, kdy se zrovna maluje, je jen nesmyslné gesto - že to dělají ostatní porodnice, to na věci nic nemění. Víceméně jim to jen trochu ulehčuje práci, na chvíli snižuje natřískaný stav. Většina žen v přesném termínu neporodí, tak to prostě je :nevim: To by se mohly dotčeně cítit zrovna tak maminky s termínem týden před a týden poté, opravdu tu logiku nechápu. Jak jsem psala na předchozí stránce - rodila jsem dvakrát a pokaždé mi vyšel termín přesně doprostřed malovacího týdne, neuvěřitelný zákon schválnosti. Dcera se narodila o 10 dní později, syn o týden dříve… takže kdyby na malovací týden bývali nepřijímali registrace, musela bych hned od začátku hledat jinou porodnici - přitom naprosto zbytečně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
14.4.12 20:06
@BohunkaP píše:
Rodila jsem na Bulovce dvakrát a nemohla bych být spokojenější - pokud bych se snad někdy odhodlala ke třetímu potomkovi, volbu mám jasnou. To je ale samozřejmě věc názoru a do téhle diskuse to nepatří.Vynechávání registrace na týden, kdy se zrovna maluje, je jen nesmyslné gesto - že to dělají ostatní porodnice, to na věci nic nemění. Víceméně jim to jen trochu ulehčuje práci, na chvíli snižuje natřískaný stav. Většina žen v přesném termínu neporodí, tak to prostě je :nevim: To by se mohly dotčeně cítit zrovna tak maminky s termínem týden před a týden poté, opravdu tu logiku nechápu. Jak jsem psala na předchozí stránce - rodila jsem dvakrát a pokaždé mi vyšel termín přesně doprostřed malovacího týdne, neuvěřitelný zákon schválnosti. Dcera se narodila o 10 dní později, syn o týden dříve… takže kdyby na malovací týden bývali nepřijímali registrace, musela bych hned od začátku hledat jinou porodnici - přitom naprosto zbytečně. :nevim:

Take jsem rodila na Bulovce a k tomuto prispevku neni co dodat.Mohu se pod nej podepsat.Na Bulovku nedam dopustit,aspon co se tyce porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
15.4.12 10:45

Ja to beru ze to musejí udělat ale proč to neřeknou při registraci dopředu ze se nejspíš bude v tom terminu malovat jestli se chci zaregistrovat tam a nebo jestli si sama z mě vůle vyberu jinou porodnici !!! Ja vlastně nevím kde budu rodit, a docela to je nepříjemny bejt v nejistotě… :? už sem mohla být zajištěna někde jinde . a nejsem zrovna nadčená že by mě měl rodit někdo cizí a někde na druhy straně Prahy pokud ne za Prahou !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
15.4.12 11:21

@Habibi91 , chápu, že to není příjemná situace - pokud jsi prvorodička, je jasné, že jsi z toho nervózní. Každopádně je zvláštní, že informaci o uzavření ses dozvěděla, jak píšeš, 16 dnů dopředu - to je samozřejmě chyba. Já jsem o tom v obou případech věděla už od registrace - informace o datech uzavření visely v poradně i v registrační místnosti na celý rok dopředu (dělá se to 2× do roka). Zřejmě se to od té doby změnilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
15.4.12 11:31

Já se to dozvěděla ted ve čtvrtek a od té doby se snažim malé domluvit aby se rozhodla přijít dříve ale zatim se jí moc nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
15.4.12 11:33

Pravě ze kdybych to věděla dopředu tak nejsem tak překvapena a na jednu stranu i nasraná! Ale když sem se byla registrovat tak tam nic neměly nikde vyvěšeny… Teď už s tím nic neudělam a budu jen doufat ze to vydržíme až po tom jejich malováni nebo co tam budou dělat !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
15.4.12 11:42

Holky, je to samozřejmě nepříjemné, ale zkuste to brát trochu s nadhledem, je zbytečné se rozčilovat a tímhle se nervovat. Stejně chodíte jen do poradny - porodní sál je přece jinde, při porodu Vám bude úplně fuk, že jste chodily o pár dveří vedle na monitor a měření tlaku :D . Doktoři i PA se tam střídají - pokud nemáte někoho konkrétního „objednaného“, tak stejně nevíte, koho potkáte a jestli Vám bude příjemný… Základní výbava, co potřebujete pro Vás i miminko, je v Praze všude podobná, to taky není takový problém. A po porodu, na šestinedělí, si na nějakou poradnu ani nevzpomenete… ;)

Z domova si zavoláte záchranku a máte vystaráno, ta Vás přece na ulici nenechá.

Přeji zdravá mimča! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
15.4.12 11:50

snazim se maly domluvit at tam jeste zustane aspon do toho 30.4. uvidime… je to hodne neprijemne… zjistit to chvilinku pred ternimem… =o/ uz sem se s tim snirila =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková