Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17058
27.7.13 14:13

@omites no teda, taky bych řekla, že je koupený :potlesk: :potlesk: Nádhera :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.7.13 19:03

@omites vypadá krásně :palec: můžu poprosit o recept a hlavně recept na pletýnky? ty jsem ještě z kvásku nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.7.13 19:13

@jowana chleba je ten český cuketkův - http://www.cuketka.cz/?… , ale už ho dělávám od oka
a pletýnky podle Kačky Žvýkačky. Ale v zásadě je to od Kláry z Co nového na kopci - http://kackazvykacka.blogspot.cz/…-ukazku.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
27.7.13 19:18

@omites děkuju :kytka: jen nemám pšeničný kvásek, ale žitný..nezkoušela si je i z něj? No, možná bych mohla zkusit převychovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.7.13 09:28
@jowana píše:
@omites děkuju :kytka: jen nemám pšeničný kvásek, ale žitný..nezkoušela si je i z něj? No, možná bych mohla zkusit převychovat.

já převyhovala. Dva kvásky opravdu nepovedu. ;-)
Lžičku žitného kvásku + 60g pšeničné celozrnné mouky + 60g vody. Až to vzešlo, tak znova 60g mouky a 60g vody. Jak se rozkvasil ( to už určitě poznáš), přidala jsem další přísady do těsta a postupovala podle receptu.
Mám v plánu to takhle vést pokaždé a ponechat si jenom žitný kvásek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
3.8.13 22:14

Holky, děláte některá pickles? prosím o zkušenosti. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
11.8.13 16:35

Teď mám v lednici z červeného zelí :D co by jsi tak chtěla vědět??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.9.13 22:45

Ahoj holky, potřebuju poradit. Dostala jsem od rodičů spoustu jablíček. Jsou eko-bio :mrgreen: nestříkaný, krásný(občas červík a strup :) ).Mám tříměsíční miminko :srdce: a bohužel nemáme sklep kde jablíčka uskladit na příkrmy. Tak bych je chtěla zavařit, ale nechci tam dávat žádný cukr a nic tomu podobnýho. Nemáte některá osvědčený recept? Děkuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.9.13 23:13
@Adriana píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit. Dostala jsem od rodičů spoustu jablíček. Jsou eko-bio :mrgreen: nestříkaný, krásný(občas červík a strup :) ).Mám tříměsíční miminko :srdce: a bohužel nemáme sklep kde jablíčka uskladit na příkrmy. Tak bych je chtěla zavařit, ale nechci tam dávat žádný cukr a nic tomu podobnýho. Nemáte některá osvědčený recept? Děkuju moc :kytka:

já osobně jsem je jenom oloupala, nastrouhala najemno, a dala na plotnu podusit, žádnou vodu ani cukr jsme nepřidávala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.9.13 23:22

@slavuska1
A pak jen nandala do sklenic a zavařila :think:? Vydrželo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.9.13 23:36

@Adriana jj, do sklenic a zavařit, část jsem i zamrazila. No já nevím, mělo by to vydržet, ale já jsem posera, tak jsem to měla všechno v ledničce, a zdělala jsem to do 2 měsíců..ale teoreticky by to mělo vydržet i ve špajzce celou zimu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.9.13 23:43

@slavuska1
Už jsem něco zavařovala a nebyl problém. Ale u miminka mám docela strach, ale zas ty jablíčka jsou super. Bohužel v lednici místo nemám, mám doma neskutečný žrouty a potřebuju aby to nějakou dobu vydrželo… Asi to zkusím, když tak to sním já nebo ostatní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
1.10.13 10:13
@slavuska1 píše:
já osobně jsem je jenom oloupala, nastrouhala najemno, a dala na plotnu podusit, žádnou vodu ani cukr jsme nepřidávala :)

Tak to dělala moje babka. Nacpala to do sklenic a zavařila a v zimě z toho dělala náplně do koláčů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
1.10.13 15:04

@Adriana rozvařila jsem, rozmixovala ponorákem, nacpala do sklenic a pro jistotu sterilizovala v troubě. Všechno chytlo a vydržely přes rok (už jsou snědené, ale vydržely by asi i dýl). Přidávala jsem k tomu i jiné ovoce pro ochucení. Část jsem dělala i se slupkami a taky to jde. CHuť není tak hladká a jemná, ale taky jsou moc dobré. Nepřidávala jsem téměř žádnou vodu, přesnídávky jsou krásně husté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.10.13 21:05

@Jitu2
Děkuju :kytka: zkusím to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...