Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2271
7.11.13 00:10

@MUFICE
No nejen že ho doporučujou moje modly :lol:, tak jede v kvalitním mase né z Polska a je ochotnej si za to nasadit cenu. Třeba za buřty a párky z masa. Neleze lidem do zadku reklamou, ale nechá je aby posoudili sami zda se maj vrátit.
Třeba tohle je v Plzni Angus, jejich párky jsou z 98% masa a špekáčky taky. Jsou neskutečný, na ohni dokonalý. Radši si připlatím, než jíst umělou hmotu.
Jen buřtguláš s paprikou od Davídka je super. Párová polívka jak jí říká Viky je taky super…Nebo jejich hověží, stačí opéct na plátky pak cibule, koření, podlít vodou a omáčka je skvělá, nemusíš nic dochucovat :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.11.13 08:35

@Adriana @MUFICE Do myčky dáváme sůl z DM i tablety - ty nejlevnější a ještě je půlím (rada z emimina) a jsem spokojená. Bez soli jsem teď jednou myla a nepoznala nic.
Jo a místo leštidla jsem nalila ocet a je to OK. Teda asi rok jsme tam leštidlo neměli a nějak nám to nevadilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
7.11.13 08:36

@Adriana Jaké máš žhavé tipy na Plzeň? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
7.11.13 09:04
@Adriana píše:
@MUFICE
No nejen že ho doporučujou moje modly :lol:, tak jede v kvalitním mase né z Polska a je ochotnej si za to nasadit cenu. Třeba za buřty a párky z masa. Neleze lidem do zadku reklamou, ale nechá je aby posoudili sami zda se maj vrátit.
Třeba tohle je v Plzni Angus, jejich párky jsou z 98% masa a špekáčky taky. Jsou neskutečný, na ohni dokonalý. Radši si připlatím, než jíst umělou hmotu.
Jen buřtguláš s paprikou od Davídka je super. Párová polívka jak jí říká Viky je taky super…Nebo jejich hověží, stačí opéct na plátky pak cibule, koření, podlít vodou a omáčka je skvělá, nemusíš nic dochucovat :potlesk:

Aha, pro kvalitní maso bych tam někdy zašla. Uzeniny nekupujeme, vyjímečně si chlap koupí párky Dulano v Lidlu, ty mají přes 90% masa. A v Lidlu kupuju ty jejich šunky Dulano, mají taky přes 90% masa ;) Tak díky za tipy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
7.11.13 22:05

@Ukulina
Jestli myslíš řezníka, tak to bohužel žádnej. Kupujeme maso na trhách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
9.11.13 00:30

@MUFICE jé, taky jsem ze Zličína :lol: o dobrém řezníkovi právě taky nevím, ten, co býval v Řepích, tam teď není, a stejně nebyl nic moc. Chdodíme do Globusu, mají tam kosti na vývor :lol: Ten Břevnov asi vyzkouším. Pro dobré maso si dojedu ráda (teda chlapovi, já masová nejsem…)
Jinak myju taky tabletami DM Nature a v pohodě, myjou krásně, dávám půlku. Nbeo perkarbonát s kouskem jaru a Claro leštidlo. Ale nevím, jestli máme stejnou vodu. Někdo tu má studniční a někdo povrchovou, myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
10.11.13 00:32

@Jitu2
Fakt dáš jen půl tablety a myje to stejně jako celá tableta 8o?
Jo a bacha na kosti z Globusu na vývar, u nás míchali hovězí s vepřovejma a nebylo to ono :think:, už je tam nekujuju i když byly za pakatel :pocitac:. Kupujeme oháňku z farmářskýho krámku, ted začal můj ověřený dodavatel hovězýho a telecýho dělat demi glace :srdce:, takže to kupuju :D a polévky i omáčky jsou boží. O level výš jak s bujony z Alatury :think:. Kuřecí „demi“ si dělám sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
10.11.13 08:32

@Adriana jj, umyje mi to dobře. Dávám vždycky teda oplach předem (neoplachuju ručně kvůli ekzémům)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
10.11.13 10:21

@Adriana Myju jen na půl tablety, celou jen výjimečně. Není problém, zkus to. Nádobí předem neoplachuju vůbec.
Já bujony ani vývary nekupuju, vařím vývary, někdy víc, zamrazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
10.11.13 22:23

@Ukulina
Vývary taky mrazím, nakoupíme na trhách kuřata a ze všech skeletů najedou udělám vývar, táhnu tak 3 hodiny.Pak vydnám kosti a zeleninu a svařím ještě tak půl hodiny. Ale hovězí kosti jsem zatím nesehnala :think: v takový kvalitě abych se s tím patlala. Používám demi z Angusu, je super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
18.11.13 20:54

nebezpečné éčko 952

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
19.11.13 09:35

Tak naštěstí už hodně nápojů sladí stévií. Jen mě tedy trochu vadí v chemicky zpracované stévii v podobě sladidla ty nosné látky. Holky, pěstujete někdo stévii v bytě a roste dobře? Jak je to velké, aby to mělo nějakou použitelnou výnosnost pro domácí použití? A jaké to chce podmínky - slunce, hodně vlhkosti? Zdechne mi to hned, když to zapomenu zalít? Já jsem na tu péči o kytky děsně levá, vydrží mi jen odolné druhy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
27.11.13 22:58

http://www.stream.cz/…ne-glutamaty

Tak abych se šla znova hádat do školkové kuchyně. Minule jsem se čertila nad kostíkama a zapomněla jsem řešit kvasnicový extrakt. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
28.11.13 13:53
@omites píše:
http://www.stream.cz/…ne-glutamatyTak abych se šla znova hádat do školkové kuchyně. Minule jsem se čertila nad kostíkama a zapomněla jsem řešit kvasnicový extrakt. :roll:

V té školce je to naprd, když jim člověk do kuchyně nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.11.13 10:44

@Adriana hele, jak se na tebe dívají v okolí a ve školce, když řešíš to jídlo?
Já jsem se jenom šla zeptat, z čeho ve školce vaří a proč jim dávají tavené sýry a kostíky a jsem teď v okolí minimálně za debila, v jídelně u těch zaměstnanců a jejich rodinách za prudiče. Nechápou co řeším, proč to řeším a co jako po nich chci. To jsem tam byla 10 minut. K tomu mi kamarádka napsala, že jsem vrazila její mamce kudlu do zad, protože z toho kolektivu je to ona, co chystá jídlo do školky (celé se to připravuje ve školní jídelně). Tak asi dostala pojeb nebo nevím. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny