Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Adriana píše:
@Makyta
Kokosový olej na restování? Nevoní to pak pokokosu? Já videla jedinej kokosovej olej v Dm, jinde ne? Kde je kupuješ Ty?
No ani moc ne a kokos miluju takže nevadí naopak příjemná změna ale to restování to je kapka oleje spíš ho dávám do raw dobrot nebo do čokolády nebo se sním i namažu
koupit sedá ve zdravé výživě na netu a levnějc i v dm homají jasně
ale tam je většinou drahý jen když je v akci tak to ujde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě o těch olejích četla v jedné moc zajímavé knížce a bylo tam o těch mono a poly nenasycených mastných kyselinách.
Co se týká oleje z pokrutin - neřekla bych že je to odpad, jen má jiné vlastnosti než ten panenský a tím je vhodný pro jiné použití. Panenský je super, ale jen na studenou kuchyni, vůbec by se neměl zpracovávat tepelně, kdežto ten z pokrutin má vlastnosti vhodné právě na smažení apod.
Takže já kupovala hlavně ten Oliol, což je slunečnicový olej, ale má poměr poly a mononenasycených hodně ve prospěch mono, ten ale přestali mít, tak kupuju Raciol, ten je podobný, jen má trochu víc těch poly, v poměru cca 56 mono a 26 poly, což je ještě dobrý. A na smažení kupuju ten olivový z pokrutin a na studenou buď ten Raciol nebo panenský oliváč…
Jinak margaríny vůbec, to mi nesmí přes práh, maximálně používám do perníkového těsta na dekorace. Jinak na jídlo máslo, nejlépe přepuštěné, zbavené přebytečných zbytkových bílkovin. Vydrží krásně dlouho a má skvělou chuť na vaření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukulina ne, na vaření a maštění. Na chleba čerstvé máslo a nebo nějaké domádopomazánky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, dekuji za pozvani
sice se jako ufonek necitim, ale jdu se svym pristupem tvrde proti „vetsine“ a hezky jim hyvam zluci a nekterym to i casem dochazi. Vicero takovych lidi a budeme povazovany za normalni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, můžu se zeptat proč vám některým vadí pomazánkové máslo? Já třeba beru tohle a přijde mi dobrý
http://www.chemievjidle.cz/…chuti-madeta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janca84 píše:
Holky, můžu se zeptat proč vám některým vadí pomazánkové máslo? Já třeba beru tohle a přijde mi dobrý
http://www.chemievjidle.cz/…chuti-madeta
Nám teda nechutná, kupuju bud klasické máslo nebo lučinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janca84 píše:
Holky, můžu se zeptat proč vám některým vadí pomazánkové máslo?Pokud tam neni kukuricny skrob, kt.je vesmes gmo a je to kvalitni maslo, tak proc ne…ja teda mlecky vesmes nejim, tak nekupuju. Ale jinak nezavrhuju. Amalka mela dobry. Ted se bohuzel kapet zkazilo po zmene majitele. Ale pozna to jen velmi citlivy jedinec s chutovyma bunkama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE my jsme ho dnes měli na snídani právě a hned jsem si vzpomněla, že ho tu někdo zmiňoval. Četla jsem složení a říkala si, že přece nějakej hnus bych nekoupila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ArankaA píše:
Ahoj, dekuji za pozvanisice se jako ufonek necitim, ale jdu se svym pristupem tvrde proti „vetsine“ a hezky jim hyvam zluci a nekterym to i casem dochazi. Vicero takovych lidi a budeme povazovany za normalni
hmm bohužel já si teda jako exot přijdu kéž by bylo více takových lidí jako my a bylo to normálnější protože takhle nevím kam ten svět spěje jásito sice uvědomila taky někdy před dvěma rokama ale lepší někdy než nikdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomázánkové máslo… já jsem ho milovala ale když už koupím tak vyjímečně a to jihočeské a hlavně bez příchuti protože všude jsou nacpaný další aditiva a škroby prostě koukám na složení ale hlavně ne všude je vše napsaný co vtom vlastně je, je spousta ingrediencí které tam ani nemusí být dle norem napsané a jsou tam když tam jsouv nepatrném množství… ale sem tam na zpestřední to pomazánkové máslo hold taky koupím a udělám z něj doma třeba pomazánku jako z tvarohu třeba no
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si tedy také jako ufon nepřipadám. Ale asi je to tím, že zde bydlíme jen pár let a tak všechny známé, které zde mám, mám přes děti - prostě maminky. V podstatě neznám maminku, která by nestudovala, co dítěti kupuje, skoro všechny pečeme domácí chleba, pečivo, snažíme se dělat i další domácí produkty, kupujeme pokud to jde čerstvé suroviny. Většinu potkám v pátek ráno na náměstí na farmářských trzích… I když se přiznám, že mnohem sympatičtější jsou mi lidé, pro které to není alfa a omega, kteří se prostě snaží to základní mít zdravé, ale zároveň nehysterčí kvůli bonbónku, který děti dostanou jednou za týden ve školce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, mám dotaz
, můžu dát červenou řepu skoro 7 měsíční holčičce s jablíčkem(domácí, nestříkané) jako příkrm? Řepu jsem nikde nenašla, ale nepřijde mi to jako nějakej velkej stres pro zažívací systém. Mám jí v bio kvalitě. My „větší“ milujeme salát z řepy, jablek, oliváče a mrkve tak mi napadlo, že by to mohla i nejmenší
, teda myslím tu řepu a jablíčka
.
Jo a co maliny? Taky domácí zdroj, ty jsem taky nikde nenašla. Dělám jí přesnídávky z jablíček, občas to říznu domácíma borůvkama, baští to ráda, zatím…Taky aby se jí to nepřejedlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- kterk , 11.3.17 15:32
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Cysta z ovulace
- 1.10.26 20:47
- Anonymní
- 1
Nerozhodnost v budoucím povolání
- 1.10.26 19:52
- Anonymní
- 1
PrF MU - kombinované studium - zkušenosti
- 1.10.26 18:54
- Anonymní
- 9
Téma pro veršotepce aneb Plosky Máchou
- 1.10.26 17:21
- Ploskutáček
- 1
Autoškola - jak dlouho vám to nešlo?
- 1.10.26 20:43
- Kelsey1
- 20
Svědění těla - bez vyrážky, co dělat
- 1.10.26 16:19
- HornyHippo
- 5
Prý nejsme vhodní k adopci psa.
- 1.10.26 20:13
- bublifucekk
- 59
Manželovi vadí, že vydělává víc než já
- 1.10.26 20:45
- jkra
- 66
Jak by měla fungovat osobní asistentka...
- 1.10.26 12:50
- urokarcinogen144
- 1
První dítě - očekávaní a obavy
- 1.10.26 20:47
- Šmoulice
- 38
Nové příspěvky
Střídavá péče partnerova dítěte – jak to...
- 1.10.26 21:00
- Anonymní
- 29
Moje levná cesta
- 1.10.26 21:00
- Kelsey1
- 8751
Co dnes vaříte?
- 1.10.26 20:58
- KalamityJohn
- 66622
Manželovi vadí, že vydělává víc než já