Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
29.11.13 10:49

@omites Nás čeká školka příští školní rok a z kuchyně nejsem nadšená. Oni ani nemají jídelníček na webu. Pochybuju, že budou vařit dle mého gusta. Pochybuje, že moje „podněty“ k něčemu budou a když, tak jedině k tomu, že budu za blázna. Bydlíme na vetší vsi, ale pořád vsi…
Myslím, že @Ariana školku zrušila úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.11.13 10:59

Já ji zrušit nechci. Jinou na výběr nemám. Malému se v kolektivu líbí. A až půjde na základku, tak bude jíst to stejné jídlo.
Jen jsem chtěla vysvětlit, proč dětem davají tyhle blafy. Kor když malý, co začal chodit do školky, má na pusince ekzém.
Chtěla jsem u děcké žádanku na kožní, jako napsala ji, ale nebyla z toho moc nadšená. Moje rozhořčení nad glutamáty a spol. nějak moc nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
29.11.13 11:04

Já školku taky potřebuju a jak píšeš, základka nebude žádná výhra (máme zvlášť, ale taková ta „klasika“). Uvidím, co bude, až to bude.
Znáš to, jsou lidi, kteří to nikdy nepochopí. A tihle tvoji snahu o zlepšení berou jako jejich kritiku či přímo útok za jejich práci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
29.11.13 11:18

@omites já mám stejný problém ve školce. už to přede mnou řešili jiné mamky a bez úspěchu-přesně akurát byly za debila :? štve mně to, ale není nic co bych s tím mohla udělat. už tak je syn dost ekzot, že pije jen holou vodu. prý se s tím u žádných dětí nesetkali a prý proč mu nedám šťávu, já bych mu ji klidně dala kdyby ji pil, mám kvalitní a mladší syn ji pije a ten větší odmítá.
velká škoda že se nedá nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.11.13 12:14

@oblacek já fakt nemám možnost ho dát jinam. Takže je to taková patová situace.
Ve školce mají čaj a ten tam pije. Doma chce vodu.
Ale já si myslím, že v téhle školce by bylo jednodušší vyřešit tu vodu - bych to probrala s učitelkama, než řešit to jídlo, které se tam nepřipravuje.

Ne fakt, zeptala jsem se jednou. Vysvětlila jsem, proč to chci vědět, že má ten ekzém a zkouším najít příčinu. A připadám si tady teď fakt jak debil… A už i chápu, proč se většina maminek nikdy neozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
29.11.13 16:40
@omites píše:
@oblacek já fakt nemám možnost ho dát jinam. Takže je to taková patová situace.
Ve školce mají čaj a ten tam pije. Doma chce vodu.
Ale já si myslím, že v téhle školce by bylo jednodušší vyřešit tu vodu - bych to probrala s učitelkama, než řešit to jídlo, které se tam nepřipravuje.

U nás ve školce mají děti k dispozici čaj nebo džus, vodu ne, taky nechápu :nevim: Doma mi pije vodu, mléko nebo ředěný džus s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.11.13 17:46

Jako dneska si fakt připadám, jak ten Ufon.
:zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
29.11.13 23:05

@Ukulina
Tak ta naše do školky opět nechodí :mrgreen:.Ne teda kvůli jídlu, ale kvůli nehorázné debilitě :cert:. Chodila tam normálně, i tam jedla a já pro ní chodila s miminem 4 měsíce každej den. Pak jsem zjistila na jejich stránkách na netu, že tam maj nákazu „ruce, nohy, ústa“ doporučuju si najít tenhle kekel na netu :poblion:. Nikde na nástěnce to nebylo, nikdo z těch kráčmer neřekl ani slovo. Na web to pověsili po 10 dnech co to věděly :cert: (prořekla se nějaká jejich účetní, když jí nas.anej manžel volal). A to paní ředitelka má pupek jako blázen a vesele si tam poletovala mezi dětma (vir může poškodit plod) :nevim:. Takže už chápu, že s tímhle matrošem :roll: nejde nic řešit :nevim:
Jo a jinak k tématu, třeba na Slovensku mají v zákoně, že dětem se z polotovarů a podobných srajd vařit nesmí. Nechápu proč to tady nejde a dávaj dětem třeba Ramu, kostíky a podobný hnoje :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
29.11.13 23:47
@Adriana píše:
@Ukulina
Tak ta naše do školky opět nechodí :mrgreen:.Ne teda kvůli jídlu, ale kvůli nehorázné debilitě :cert:. Chodila tam normálně, i tam jedla a já pro ní chodila s miminem 4 měsíce každej den. Pak jsem zjistila na jejich stránkách na netu, že tam maj nákazu „ruce, nohy, ústa“ doporučuju si najít tenhle kekel na netu :poblion:. Nikde na nástěnce to nebylo, nikdo z těch kráčmer neřekl ani slovo. Na web to pověsili po 10 dnech co to věděly :cert: (prořekla se nějaká jejich účetní, když jí nas.anej manžel volal). A to paní ředitelka má pupek jako blázen a vesele si tam poletovala mezi dětma (vir může poškodit plod) :nevim:. Takže už chápu, že s tímhle matrošem :roll: nejde nic řešit :nevim:
Jo a jinak k tématu, třeba na Slovensku mají v zákoně, že dětem se z polotovarů a podobných srajd vařit nesmí. Nechápu proč to tady nejde a dávaj dětem třeba Ramu, kostíky a podobný hnoje :poblion:

Měli jsme tu čest - 3 týdny, hezky po týdnu jsme to chytali navzájem od sebe. Syn (3 a 3/4) se nakazil ve školce před 3 týdny. Průběh - v sobotu 39,9 horečka a nic k tomu. V pondělí bolest v krku a pusa plná obrovských aftů. Zabrala megadávka B6, ve středu už byl v pohodě. Inkubační doba 3-8 dní… Chytla to od něj dcera (16 m), hned v pátek 39,7 horečka, opět nic k tomu. Od soboty bolest v krku, neděle obří afty v puse, pondělí drobounké osypání po celém těle. Megadávky B6 a ve středu jí nic nebylo. Děti to zvládly skvěle.
No a pak jsem měla tu čest já. Složilo mě to v sobotu. V sobotu a neděli jsem nebyla schopná polknout lok vody. Takovou bolest v krku jsem v životě nezažila. B6 nepomáhala. V pondělí ráno se mi behěm tří hodin osypaly dlaně a hřbety rukou podkožními puchýři, jeden vedle druhého, totéž na chodidlech, kde se mi puchýře slívaly do velkých kol. Dva dny jsem nemohla chodit. Bylo to jak kdyby člověk chodil po střepech. Jakýkoli dotek na rukou neskutečně bolel, nemohla jsem ani zapnout zip nebo knoflík. Ruce po styku s vodou neskutečně pálily. Dneska, tedy 7. den už jsem skoro ok, krk nebolí, ruce v pohodě, jen ty puchýře na chodidlech a prstech u nohou ještě mám, i když už se taky vstřebávají.
Někde jsem čtla, že se tomu říká lidská obdoba slintavky a kulhavky. Tak já můžu potvrdit - chodit jsem nemohla, jen se belhala a kulhala po patách a sliny mi tekly z pusy, protože jsem je nedokázala polknout. :?
Po vlastní zkušenosti jsem šťastná, že to děti zvládly tak, jak zvládly, nedovedu si představit, že by se jim to rozjelo jako mně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.11.13 23:50

@strace bože,jak to popisuješ, tak to zní fakt šíleně. Brrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
30.11.13 20:54

@strace
Strašný :zed:, my jsem se nenakazily, naštěstí… Je to už víc jak 3 týdny co jsme byli ve styku s dětma ze školky. Kdyby se nakazila malinká, tak to by bylo asi peklo :?. Fuj, prej je to z Vietnamu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
30.11.13 21:59

@Adriana
Mně doktorka říkala, že je to původem z Ameriky a že prý čím mladší dítě, tím lépe a s méně příznaky to probíhá. Každopádně, ať tak nebo tak, je to svinstvo, malá byla na ledových jogurtech, protože na cokoli jiného odmítala otevřít pusu. Pití byla taky hrůza, tomu skoro 4letému, tomu to už šlo vysvětlit, že musí pít přes bolest, ale ta prďolka, ta se bránila. :(

A ke školkovému stravování - u nás je zvyk, že dávají denně bonbóny a i když někteří rodiče protestovali, tak tenhle zvyk rušit nebudou. Takže každý den děti dostanou třeba jeden hezký velký červený, karmíny barvený, bonbonek… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
30.11.13 22:03

@strace Strašné! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
1.12.13 01:08

@strace
No tak bonbony, bylo to poslední co jsem v tý pekelný školce řešila :cert:. Radši jsem každej den dala Viky pytlíček pro všechny než řešit co jim nedávat, že ty nejlevnější bombony jsou plné barviv a podobně.
Moje první, když naspoupila do školky tak zhubla(a to je neuvěřitelný jedlík), měla „průjmové“ stolice jen když byla ve školce, bolesti bříška po 3 hodinách co dorazila domů :cert:.Jak byl víkend a vařila jsem já nebyl problém :nevim:.Řešila jsem to z ředitelkou(s tou co pobíhala s pupkem mezi nakaženýma dětma a prd mi řekla :zed: ).Prd platný :zed:. Viky tam chodí sporadicky, jsem doma s mladší :think:. Mladší dcerku se pokusím „udat“ hoooodně daleko od tohodle pekla :poblion:. Je mi těch dětí líto, ale neudělám nic, nikdo mi tu na vesnici neposlouchá :cert:.Ufon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
1.12.13 09:43

Vesnice nebo město, ono je to snad i jedno. Je to prostě o lidech, hlavně o ředitelce.

Třeba svačinky u nás ve školce na příští týden:

• chléb, pomazánka z uzeného masa, mléko, ovoce
  • houska, pomazánkové máslo, čaj

• jogurt s ovocem, piškoty, čaj s medem
  • chléb, pom. pestrá, mléko

• špaldový chléb, máslo, plátkový sýr, malcao, ovoce
  • chléb, česnekové máslo, mléko

• chléb, pom. budapešťská, mléko, ovoce
  • loupáček, ovocný čaj

• chléb, pom. rybí se zeleninou, bikava, ovoce
  • chléb, pom. z debrecínky, čaj

O kvalitě přísad si nedělám iluze. Ovoce dostávají půlené, na zeleninu nejsou peníze. A neuděláš nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny