Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6358
20.3.14 07:14

Je to hnus co se dá koupit. Já peču dorty a zákusky doma a to i pro známé a chválí si, takže jsem se i rozhodla si otevřít domácí výrobničku. Sice to ještě bude tak rok trvat, než to bude hotové, ale moc se těším, že budu moct i ostatním nabídnout kvalitní domácí výrobky bez těch hnusů. Jako samozřejmě že jsou věci, jako čokoláda na vaření kterou musím koupit takovou jaká je (tedy s glukozovým sirupem a palmovým tukem) a v případě potahovaných dortů i barviva na hmotu. Ale jinak jen kvalitní čerstvé suroviny a žádné chemické pokusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
20.3.14 16:01

@janca84 Já mám na vánočku recept také na poměrně velkou, ale dělám ji prostě z poloviční dávky a úplně bez probémů jde udělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
20.3.14 21:20

@Mafina5 no risknu to a udělám z poloviční dávky. Myslíš, že by to šlo pak zamrazit, asi jo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.3.14 21:22

@janca84 Já dělá taky vánočku z poloviční dávky (250 g mouky). :) A zamrazit určitě půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
20.3.14 21:29

Fuj, ty dortíky je humus, pro mě teda už od pohledu. A pobavilo mě složení jednoho z nich, na prvním místě je voda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
20.3.14 21:36

Když jde zamrazovat chleba, tak vánočka určitě taky půjde. Já míchám těsto v pekárně a klidně tam dám půlku té dávky a udělá se to úplně v pohodě. Peču to tedy asi o něco kratší dobu. Ale to stejně sleduju a zjišťuju podle barvy a propíchnutím, než že bych se řídila receptem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
20.3.14 21:43
@Mafina5 píše:
Když jde zamrazovat chleba, tak vánočka určitě taky půjde. Já míchám těsto v pekárně a klidně tam dám půlku té dávky a udělá se to úplně v pohodě. Peču to tedy asi o něco kratší dobu. Ale to stejně sleduju a zjišťuju podle barvy a propíchnutím, než že bych se řídila receptem…

Jj, máma párkrát mrazila vánočku i bábovku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.14 16:12

Jak byste uchovaly medvědí česnek? Napadá mě nakrájet a naložit do oleje, pak do lednice? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
28.3.14 20:36

@Ukulina
Já ho krájela a zmarazila. Kde si ho sehnala? Já teda doufám, že ho seženu zítra na trhách…Mám ho ráda. Bude česnečka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.14 20:38

@Adriana Ségra ho šla dnes trhat k řece, je ho tam prý šíleně. Já bych chtěla zkusit o víkendu u Berounky, ale nevím, jestli tam roste. Prostě výšlap a třeba i něco najdem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.14 20:39

@Adriana A neoschl v mrazáku? Nebo jsi ho dala do vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
28.3.14 21:16

Ne, normálně nakrájenej do sklenice. Já ho miluju v polívkách, tam by se stejně rozkrájel :nevim:
Kde u řeky ho našla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.14 21:20

@Adriana U Moravy v Otrokovicích :lol: Tchýně ho zas sbírá mraky v Poděbradech u Labe. Já myslím, že to bude všude, tak chci na ten průzkum o víkendu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.3.14 21:32
@Ukulina píše:
Jak byste uchovaly medvědí česnek? Napadá mě nakrájet a naložit do oleje, pak do lednice? :think:

udělala jsem z toho pesto. Takže nasekala s olejem a solí a dala do ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
28.3.14 21:35
@omites píše:
udělala jsem z toho pesto. Takže nasekala s olejem a solí a dala do ledničky.

Fajn, takovou představu jsem měla. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny