Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
13.3.13 21:22

TAk takové „maso“ jsem už viděla i v Intersparu :poblion: Je to zlodějna a podvod. Přece není normální, aby všichni studovali každé zboží, co chtějí koupit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
13.3.13 21:22

@janca84
Byl v knížce, bud v jedný z jedovek nebo v týhle knížce: http://knihy.abz.cz/…-potravinach .Ale kouknou se bohužel nemůžu, půjčila jsem je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
13.3.13 21:27

@Ukulina
Já teda poučená čtu všechno. Každou etiketu pokud ten výrobek neznám a jednou za čas i ten známej. Čtu masa, smetany, másla apod pokud je kupuju v hyper…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
13.3.13 21:33

S tim masem to je teda doslova prasárna :poblion:
Jak dlouho bude tady ten stát nahrávat k tomu, aby takhle oficiálně mohli šidit a nahrazovat sračkama? :zed:
To je tak smutný, že to není možný… :nevim:
Co mě dostalo, jak na tom jednom mase psali, že narozeno, krmeno, poraženo v ČR, ale dole byla značka PL 8o 8o
Já jsem totiž už na polský výrobky vysazená a nějaký čas už je bojkotujeme, nic od nich mě nesmí domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
13.3.13 21:50

Holky, možná mi poradíte.. Mám dotaz ohledně pšeničného, rýžového sirupu ev. z agáve. Jak je to s glyk. indexem a jak se sirup vyrábí? Nějak jsem se dala do řeči s osobou a ta mi nasadila brouka do hlavy..V podstatě to je glukozový sirup, tedy má stejný glyk. index jako cukr? Já vždy měla za to, že když je ze škrobu (polysacharidu), tak se štěpí pomaleji, tím pádem má nižší glyk. index. Ale někde píšou, že už je předštěpený, výsledný produkt je vlastně glukozový sirup a ten má zase vysoký glyk. index. tak jak to prosím je? Nebo jsem uplně mimo a je to ještě jinak? :lol: kdyby jste měly i odkazy budu ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
13.3.13 21:53
@Adriana píše:
@janca84
Byl v knížce, bud v jedný z jedovek nebo v týhle knížce: http://knihy.abz.cz/…-potravinach .Ale kouknou se bohužel nemůžu, půjčila jsem je…

Jedovky jsem četla obě, ale neuvědomuju si, že by tam o tom psali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
13.3.13 21:59

@jowana čistě chemicky vzato by to mělo mít v podstatě stejný glyk. index jako samotná glukosa případně disacharidy (ty mají o malinko nižší, ale ne o moc). Nižší glykemický index mají delší cukerné řetězce, ty ale nechutnají sladce. Nejde tedy o to, z čeho je to vyrobené, ale jaké je složení hotového sirupu. Škrob má nižší glyk. index, protože se musí nejdřív rozštěpit a to nějakou dobu trvá. Ale nechutná sladce.
O technologii výroby toho ale nevím dost na to, abych si troufla podávat to jako informaci :)
@Ukulina tyhle humusy prodávají ve všech obchodech. Je to holt na nás si to kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
14.3.13 07:51

@Jitu2 takže zas o tolik lepší to není..Tedy má to nějaké mikroprvky, což je určitě fajn, ale není rozdíl, zda se používá třtinový cukr ev. nějaký sirup? Třeba fruktoza má nižší GI (což v sirupech některých je), ale maltoza a glukoza to zase zvednou na rovinu klasického cukru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
14.3.13 09:26

@jowana z tohohle hlediska moc ne… Fruktosa má nižší GI, protože má podstatně vyšší sladivost. Pokud jde jen o GI, tak prostě nesladit nebo jen minimálně, případně použít náhradní sladidla. Rozdíl je hlavně v těch dalších složnách.
Dobrá by mohla být ta stevie, protože při stejné sladivosti je jí třeba mnohonásobně míň (ta sladká látka v ní je 300× sladší než cukr), tak by měla slinivku zatěžovat výrazně míň.
Ale nejsem odborník přes výživu, jsem chemikářka :D Takže jen uvažuju a možná se mýlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.3.13 14:14
@Adriana píše:
@Ukulina
Já teda poučená čtu všechno. Každou etiketu pokud ten výrobek neznám a jednou za čas i ten známej. Čtu masa, smetany, másla apod pokud je kupuju v hyper…

Já taky čtu většinu. Pokud něco ve spěchu nepřečtu, tak se pak často divím… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
27.3.13 11:49

Ahoj zdravím vás všechny ted jsem se k vám přidala, hledám na netu nějaké přírodní barviva a vy více zkušené byste mi třeba mohly poradit, Dělám totiž pro rodinu zásadně marcipánové dortíky chutná náám to ale taky to musím obarvovat teda ráda bych dál obarvovala ale nějak přírodnějc když, jsem si totiž přečetla co vše ty sračky způsobují přešla mě chuť to jíst natož to dávat dětem to vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
27.3.13 17:37

Myslím že u marcipánových dortíků se musí člověk rozhodnout, protože pokud barviva, tak asi jedině ty klasický - práškový, gelovky apod… Přírodní fungující znám jen kakao… Takže já to pro nás řeším tak (my teda stejně moc marcipán nemusíme) že se snažím potáhnout bílým nebarveným a případně přidat nějaké ozdoby už barvené, ale není jich moc a děti třeba pokud je na tom nějaká postavička, střevíček, kytka apod… tak si to schovají a nejí to.
Pokud máte rádi potahované dortíky, tak bych to řešila takto - potáhnout přírodním, nebo obarveným na hnědo kakaem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
27.3.13 22:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
27.3.13 23:50

Fuj, hnus, humus :poblion:
Do MC už dávno nechodíme, jen jednou za uherák na kávu, tu mají dobrou. A šizení tady v česku ani už radši nekomentuju.. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
28.3.13 02:17
@LuckaJ píše:
Myslím že u marcipánových dortíků se musí člověk rozhodnout, protože pokud barviva, tak asi jedině ty klasický - práškový, gelovky apod… Přírodní fungující znám jen kakao… Takže já to pro nás řeším tak (my teda stejně moc marcipán nemusíme) že se snažím potáhnout bílým nebarveným a případně přidat nějaké ozdoby už barvené, ale není jich moc a děti třeba pokud je na tom nějaká postavička, střevíček, kytka apod… tak si to schovají a nejí to.
Pokud máte rádi potahované dortíky, tak bych to řešila takto - potáhnout přírodním, nebo obarveným na hnědo kakaem…

nee to nee, nekdo tady daval odkaz na nejaka prirodni barviva. Jen si nejsem jista, jestli to bylo v tehle diskuzi. Ale urcite jsou, tak hledej @Makyta :kytka:

Jinak tady je pro inspiraci jak barvit prirodne vajicka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny