Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11530
7.1.13 23:41

@omites podle Kláry jsem vyráběla sýry. Na FB už ji nenajdeš, ke konci roku od tama odešla. Už bude fungovat jen na svých webovkách na kopci. Mimochodem úžasná stránka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.1.13 23:45

@Sati aha, nevíš, proč to na FB ukončila? Já se pohybuji spíš tam. :-P Jsem baba zvědavá :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
7.1.13 23:47

Píše o tom tady:
http://conovehonakopci.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
15.1.13 20:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
15.1.13 23:15

@Veverysek
No to snad ne 8o :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
16.1.13 15:22

No já myslím že ten článek je krapet nadsazený a nepíše to uplně přesně. V diskuzi pod ním je to uvedeno na pravou míru. Jako jsem spíše euroskeptik (i když né jako náš „pan prezident“) ale tohle je trochu upravené podle mě… Pokud mi přestanou v televizi tvrdit že čokoláda je pro děti nezbytná, protože obsahuje mléko, budu jen ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
16.1.13 20:54

Taky bych řekla, že je to nadsazený. Nejlíp to aasi vystihuje tato věta „Zakazuje užívat u potravin tvrzení, která by naznačovala jejich vliv na zdraví, s výjimkou tvrzení, která budou schválena Evropskou komisí“. Před mateřskou jsem pracovala pro Danone a tam z toho byli přímo pos… že asi nebudou moct tvrdit zákazníkům, že ty jejich výrobky jsou přímo zázračný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
16.1.13 22:09
@Venny píše:
Taky bych řekla, že je to nadsazený. Nejlíp to aasi vystihuje tato věta „Zakazuje užívat u potravin tvrzení, která by naznačovala jejich vliv na zdraví, s výjimkou tvrzení, která budou schválena Evropskou komisí“. Před mateřskou jsem pracovala pro Danone a tam z toho byli přímo pos… že asi nebudou moct tvrdit zákazníkům, že ty jejich výrobky jsou přímo zázračný :roll:

A jsou? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
16.1.13 22:24

No bohuzel to tak nadsazeny neni. Tenhle zakon je pro celou EU a ted psala jedna holcina v jiny diskuzi, ze v Holandsku uz na nej najizdeji a lidi se tam zacinaji bourit, sepisovat petice apod. A i u nas se uz pomalu zacinaji stahovat informace z Internetu na co je ktery lek dobry. Prodavat se alternativni medicina bude moct dal, ale uz se u jednotlivych produktu nebude moct uvadet co co leci. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
16.1.13 22:32

Problém bude patrně v tom, že přírodní léčiva často nesplňují parametry pro to, aby mohly být nazývány „léky“ podle platné legislativy - tzn. několik kol klinických studijí, ve kterých musí být prokázáno, že působí, jak přesně lék působí, jak se vstřebává, možné nežádoucí účinky atd. Proto je tu kategorie „doplňky stravy“, u kterých stačí doložit zdravotní nezávadnost. Nemusí dokládat, že působí léčivě. Takže používají věty typu „příznivě ovlivňuje,,, prospívá,,, napomáhá…“
Přírodní medicína se pohybuje legislativně někde mezi - proazatelně prospívá, prokazatelně má vedlejší účinky… ale často chybí potřebné testy. Zejména pak u východní medicíny.
A cílem toho zákona je rozlišit, co prošlo studiemi a co ne a aby si to, co nemůže doložit účinky, nehrálo na lék. Může to totiž nadělat dost škody.
A pak je tu samozřejmě oblast klamavé reklamy - viz ty „jogurty“ Danone

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
16.1.13 22:42

@Jitu2 vidím to podobně, jen je pravda, že farmaceutické firmy samozřejmě lobují a budou lobovat (bohužel díky financím i dost úspěšně) proti všemu z čeho nemají zisky… bohužel… je to na lidech, jestli si to dají líbit nebo ne. Pokud je budu dál ignorovat a léčit se přírodně, nic se mnou nenadělají… ale samozřejmě spousta lidí podlehne masáži médií proti přírodní léčbě a půjdo si jako stádečko pro nějakou ňamku do lékárny… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
17.1.13 16:18

@janca84 no právěže nejsou, takovej actimel- kup si kefír nebo acidofilní mlíko a vyjde tě to mnohokrát levněji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
17.1.13 20:19

Je jasny, že je to nadnesený, ale stejně je to hrozný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
17.1.13 21:21

Ještě uhozenější je, že EU má pocit, že dítě do tří let může spolknout fotbalový míč, takže všechny míče musí mít povinně označení - Nevhodné do 3 let, nebezpečí spolknutí nebo vdechnutí… no jako co na to říct… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.1.13 21:26
@LuckaJ píše:
Ještě uhozenější je, že EU má pocit, že dítě do tří let může spolknout fotbalový míč, takže všechny míče musí mít povinně označení - Nevhodné do 3 let, nebezpečí spolknutí nebo vdechnutí… no jako co na to říct… :mrgreen:

to je úlet :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny