Vítejte ufonky :-)
- Otevřená skupina
Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (56)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@omites podle Kláry jsem vyráběla sýry. Na FB už ji nenajdeš, ke konci roku od tama odešla. Už bude fungovat jen na svých webovkách na kopci. Mimochodem úžasná stránka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sati aha, nevíš, proč to na FB ukončila? Já se pohybuji spíš tam.
Jsem baba zvědavá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, viděly jste? http://www.exilovenoviny.cz/…t-jen-chemii
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já myslím že ten článek je krapet nadsazený a nepíše to uplně přesně. V diskuzi pod ním je to uvedeno na pravou míru. Jako jsem spíše euroskeptik (i když né jako náš „pan prezident“) ale tohle je trochu upravené podle mě… Pokud mi přestanou v televizi tvrdit že čokoláda je pro děti nezbytná, protože obsahuje mléko, budu jen ráda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych řekla, že je to nadsazený. Nejlíp to aasi vystihuje tato věta „Zakazuje užívat u potravin tvrzení, která by naznačovala jejich vliv na zdraví, s výjimkou tvrzení, která budou schválena Evropskou komisí“. Před mateřskou jsem pracovala pro Danone a tam z toho byli přímo pos… že asi nebudou moct tvrdit zákazníkům, že ty jejich výrobky jsou přímo zázračný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Venny píše:
Taky bych řekla, že je to nadsazený. Nejlíp to aasi vystihuje tato věta „Zakazuje užívat u potravin tvrzení, která by naznačovala jejich vliv na zdraví, s výjimkou tvrzení, která budou schválena Evropskou komisí“. Před mateřskou jsem pracovala pro Danone a tam z toho byli přímo pos… že asi nebudou moct tvrdit zákazníkům, že ty jejich výrobky jsou přímo zázračný
A jsou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bohuzel to tak nadsazeny neni. Tenhle zakon je pro celou EU a ted psala jedna holcina v jiny diskuzi, ze v Holandsku uz na nej najizdeji a lidi se tam zacinaji bourit, sepisovat petice apod. A i u nas se uz pomalu zacinaji stahovat informace z Internetu na co je ktery lek dobry. Prodavat se alternativni medicina bude moct dal, ale uz se u jednotlivych produktu nebude moct uvadet co co leci.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Problém bude patrně v tom, že přírodní léčiva často nesplňují parametry pro to, aby mohly být nazývány „léky“ podle platné legislativy - tzn. několik kol klinických studijí, ve kterých musí být prokázáno, že působí, jak přesně lék působí, jak se vstřebává, možné nežádoucí účinky atd. Proto je tu kategorie „doplňky stravy“, u kterých stačí doložit zdravotní nezávadnost. Nemusí dokládat, že působí léčivě. Takže používají věty typu „příznivě ovlivňuje,,, prospívá,,, napomáhá…“
Přírodní medicína se pohybuje legislativně někde mezi - proazatelně prospívá, prokazatelně má vedlejší účinky… ale často chybí potřebné testy. Zejména pak u východní medicíny.
A cílem toho zákona je rozlišit, co prošlo studiemi a co ne a aby si to, co nemůže doložit účinky, nehrálo na lék. Může to totiž nadělat dost škody.
A pak je tu samozřejmě oblast klamavé reklamy - viz ty „jogurty“ Danone
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitu2 vidím to podobně, jen je pravda, že farmaceutické firmy samozřejmě lobují a budou lobovat (bohužel díky financím i dost úspěšně) proti všemu z čeho nemají zisky… bohužel… je to na lidech, jestli si to dají líbit nebo ne. Pokud je budu dál ignorovat a léčit se přírodně, nic se mnou nenadělají… ale samozřejmě spousta lidí podlehne masáži médií proti přírodní léčbě a půjdo si jako stádečko pro nějakou ňamku do lékárny… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janca84 no právěže nejsou, takovej actimel- kup si kefír nebo acidofilní mlíko a vyjde tě to mnohokrát levněji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě uhozenější je, že EU má pocit, že dítě do tří let může spolknout fotbalový míč, takže všechny míče musí mít povinně označení - Nevhodné do 3 let, nebezpečí spolknutí nebo vdechnutí… no jako co na to říct… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LuckaJ píše:
Ještě uhozenější je, že EU má pocit, že dítě do tří let může spolknout fotbalový míč, takže všechny míče musí mít povinně označení - Nevhodné do 3 let, nebezpečí spolknutí nebo vdechnutí… no jako co na to říct…
to je úlet
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Naťula95 , 24.9.25 05:46
- MrsNorris , 5.8.22 15:03
- Sheryll , 20.11.21 20:47
- oggyvm , 8.6.21 15:36
- Petr_B84 , 8.1.21 15:40
- Aspera , 11.12.20 22:44
- ELIbeta , 9.2.20 13:04
- viajeen , 6.1.19 23:23
- hermínahadickova , 28.2.18 07:57
- LaraA , 10.12.17 01:02
- lailaCZ , 2.10.17 09:33
- Strmulka , 30.6.17 20:42
- EscapistV , 20.6.17 23:05
- Heduna , 17.6.17 14:56
- Klopotkova , 13.5.17 21:51
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Kolik lidí tady splácí Home Credit nebo...
- 3.6.26 17:38
- vokishka
- 2
Manželská poradna pro nevěrné lidi
- 3.6.26 17:33
- pikola
- 2
Resekcia septa
- 3.6.26 16:33
- Julkavig
- 1
Průser a strach z rodiny
- 3.6.26 17:35
- IcePlanet7
- 16
Bojím se sexu s novou přítelkyní
- 3.6.26 17:43
- Černá Madonna
- 7
Proč zůstáváte ve školství?
- 3.6.26 17:24
- Anonymní
- 12
Pes po nehodě
- 3.6.26 17:33
- arinecka
- 12
Vaše zkušenosti s čistě přírodní hennou
- 3.6.26 17:30
- Yasmina21
- 6
Rozchod a výhružky
- 3.6.26 14:25
- jkra
- 45
Co kdybyste se museli odstěhovat s...
- 3.6.26 17:37
- andiedvorakova
- 35
Nové příspěvky
Manželská poradna pro nevěrné lidi
- 3.6.26 17:54
- LukeR1
- 4
Pes po nehodě
- Kryptozoo
- 13
Břicho ve 12 tydnu velikost
- Novamamina89
- 1
Průser a strach z rodiny
- Bytsamsebou
- 19
Milenky sem nová diskuze
- 3.6.26 17:53
- Adull
- 109697
Tipy na výlety s puberťákem
- blabla01
- 11
Vaše zkušenosti s čistě přírodní hennou
- Náměsíčná
- 7
Bojím se sexu s novou přítelkyní
- 3.6.26 17:52
- vokishka
- 9
Kolik lidí tady splácí Home Credit nebo...
- 3.6.26 17:49
- Zvedava1
- 3
Do kolika let by měla začít puberta?
- 3.6.26 17:48
- Catalina123
- 51