Vítejte ufonky :-)

• Otevřená skupina

Pro všechny maminky, co přemýšlí nad tím, co jedí jejich rodinky...

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3339
17.1.13 22:04

@LuckaJ to není vůbec ten důvod, proč jsou ty věci takhl označené.
Jde o to, že výrobky pro děti do 3 let musí mít atesty, že neobsahují žádné toxické látky, které by se z nich uvolnily při styku sp okožkou, při olíznutí, spolknutí a pod. Ty atesty jsou ale hodně drahé, takže výrobci je nedělají a zákon obchází tím, že výrobek označí jako nevhodný pro děti do 3 let. hrozí spolknutí malých částí. Výrobky pro děti nad 3 roky už atestované být nemusí. Čeští výrobci hraček a oblečení se atesty naopak rádi pochlubí, pokud je mají. Je to signál, že jde o kvalitní věc.
U zboží, které je prokazatelně určené pro mladší děti (plenky, chrastítka a pod.), které jsou takhle označené, je to trestné a hrozí velmi vysoké pokuty. Ale ČOI a obdobné organizace v ostatních zemích nemají kapacity kontrolovat veškeré zboží na trhu.
Pro nás z toho vyplývá, že jakékoli zboží pro děti, které je takhle označené, je pro dítě potenciálně nebezpečné ne kvůli malým částem (viz fotbalový míč), ale kvůli tomu, že nikdo nezjišťoval, jestli jsou použité materiály bezpečné pro děti.
Takže výjimečně je v tom EU nevinně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
18.1.13 09:05

Ale já četla opravdu že je to nařízení EU a že prodejci se nad tím pozastavují, protože to je blbost, ale bez tohoto označení to nesmějí prodávat vůbec… tak nevím no… To co píšeš vím, to jsem taky slyšela, ale tohle je něco jiného podle mě… :nevim: Protože tam nepsali o ničem jiném, jen konkrétně o míčích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
19.1.13 20:23

Ahoj holky, prosím Vás. Syn se samozřejmě naučil jíst sladké. Nechci mu to vyloženě zakazovat, nepodporuji ho v tom, že bych mu cpala sladkosti, když se zlobí, že ho chci obléct, tak ho uplatit. Ale občas vidí ostatní, tak samozřejmě chce taky. Kupuji mu čokoládu s vysokým podílem kakaa, ale chtěla jsem se i podívat např po gumových medvídkách či jiných dobrůtkách, abych byla připravena. V jednom cvičení dostává právě gumové medvídky a docela vždy trnu, co je to zač. Hlavně manžel v takové fabrice pracuje a já také pracovala, takže vím, co tam je a není :-( Měli jste možnost vyzkoušet tyto medvídky? http://sonnentor.cz/…sti/medvidci Synovi je 19 měsíců. Moc Vám děkuji za jakoukoliv radu a třeba i nápad, jak a kde takové dobrůtky koupit. Moc ráda Vás sleduji a občas se také přidám, ale času moc není a zatím jsem jen a jen malinkatý začátečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
19.1.13 20:28

A jak je to prosím s tím agarem. Všude píší, že je to přírodní, ale někde jsem četla, že malým dětem nee. Ale již to nemohu najít :-( Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
23.1.13 20:21

To se zase novinky.cz vytáhli : http://www.novinky.cz/…otravin.html :roll: :cert: :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
23.1.13 20:52
@Adriana píše:
To se zase novinky.cz vytáhli : http://www.novinky.cz/…otravin.html :roll: :cert: :cert:.

To si dělaj prdel 8o To bude nejspíš zase lobbing jak blázen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
23.1.13 20:58

@MUFICE
Já se zase vytočila nedávno. Máme Tassimo, kupovala jsem malej Milka čokoládu a dávaly jsme si spolu kafe. Ne teda pořád, spíš vyjímečně. Teprve nedávno jsem zjistila, že je v tom umělý sladidlo :cert:.Takže čokoláda poletí a přejdeme na obyč kakao. A ještě víc mi nas.alo, že v latte pro dospělí je cukr :zed:. To mi hlava nebere. Proč tam mají děti umělý sladidlo a dospělí cukr :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
23.1.13 21:01
@Adriana píše:
@MUFICE
Já se zase vytočila nedávno. Máme Tassimo, kupovala jsem malej Milka čokoládu a dávaly jsme si spolu kafe. Ne teda pořád, spíš vyjímečně. Teprve nedávno jsem zjistila, že je v tom umělý sladidlo :cert:.Takže čokoláda poletí a přejdeme na obyč kakao. A ještě víc mi nas.alo, že v latte pro dospělí je cukr :zed:. To mi hlava nebere. Proč tam mají děti umělý sladidlo a dospělí cukr :nevim:?

Tak to taky nechápu a nevěděla jsem to 8o :zed: Tassimo Latté a Milku jsem pila jenom u příbuzných, my máme DG a kupuju jenom nesladké varianty a sladím pouze tř. cukrem :pankac: Ty slazené nápoje mi přijdou dost přeslazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.1.13 00:56

Tyjo, dneska (vlastně včera :mrgreen: ) mě v Albertu fakt dostali. Bebe tam měla proagandu, a hosteska tam do mě začala hustit, že Brumík je opravdu zdravá snídaně, díky celozrnný mouce, a blabla 8o tak jsem se jí zeptala, jestli je nezávislá, a ona že jo-určitě kecala, nevěřím že by nezávislý výživový poradce označil brumíka-snídaně za zdravou snídani :lol: říkala jak tam nejsou umělý barviva a konzervanty, ale že tam jsou emulgátory a stabilizátory, to už se nepochlubila. jsem koukala na složení, a pěkně dlouhej seznam. Prej že je to tam potřeba, aby to drželo pohromadě :D tak jsem jí řekla, že d domácí buchty taky nic takovýho nedávám, a drží to i tak, a že si myslím, že domácí buchta z celozrnný mouky, kam dám méně cukru, je lepší, tak začala cosi blekotat, že na to většina maminek nemá čas :lol: :D Takže maminky, pokud chcete pro své děti opravdu zdravou snídani, tak nakupte Brumíky, dle naprosto nezávislé výživové poradkyně jsou zdravý :zed: :pocitac: 8o :lol: já teda staršímu synovi cca od 2 let Brumíka sem tam koupím, ale s myšlenkou, že dostane pamlsek, rozhodně ne s myšlenkou, že tím dělám něco pro jeho zdraví :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
26.1.13 10:08

Ale vždyť je v tom tolik super mňamkových chemických vitamínů a minerálů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
26.1.13 11:59

@slavuska1 Brumík je přeslazený hnus a je vidět, že ta údajná výž. poradkyně o zdravé výživě nic neví, jinak by nemohla něco takového dětem doporučovat :roll: :cert: Náš kluk měl Brumíka jednou, ale akorát ho rozdrobil, tak jsem ho hodila do koše a už ho nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
26.1.13 12:00

Minule mi ve Sparu nabízela prodavačka nějaké trubičky za 6 Kč, tak jsem jí říkala, že to si radši upeču doma buchtu, pt do všeho ted cpou rostlinný ztužený tuk :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.1.13 12:04

Brumíka ze zásady nikdy nekoupím, nesnáším tyhle fantastické dětské zdravé snídaně či svačinky. :roll: Navíc asi ani chuťově to nebude nic moc, synovec s neteří je taky nikdy nejedli.
Nemám problém upéct domácí buchtu. A když není buchta, no tak není :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
26.1.13 12:30

No že je nezávislá asi myslela, že není zaměstnanec opavie, nebo kdo to vyrábí. Já se v tomhle pohybovala, a hostesky jsou většinou brigádnice- studentky, který projdou školením o daným výrobku s jediným cílem- prodat, výživový poradkyně to nejsou ani náhodou.
Si vzpomínám jak jsem ještě jako studentka dělala hostesku pro Vodňany, tehdy to byla ochutnávka na nějaký jejich kuřecí tlačenky nebo něco. A přišel ke mě pán, přečetl si složení a pak vytáhl papír s éčkama a spustil na mě jestli jako vím co prodávám, že to a to způsobuje rakovinu, atd. Tehdy jsem na něj koukala jak z jara, dnes už chápu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.1.13 12:45

@Venny Jo tak to bude, poradkyní měla být ta hosteska 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů