Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Tak zvláštní, že bez dávek neutahnes nájem, ale na výlety do Německa a Francie peníze jsou.
No tak ale vidíš to, pro tebe se v superdávce nesmyslně řeší i auto ( myslím že jedno mít klidně můžeš ) a stejně se to prostě obejde.
Normálně to s tátou sepiš, on jako vlastník vozidla napíše že ti ho půjčil, adresa, SPZ atd, ověřit podpisy a vyřešeno.
@arinecka píše: Více
Táta je daleko v ústavu a často bývá mimo, tak je riziko že přijedu a nic nesepíšeme. Ale když to jinak nepůjde, tak to budu muset zkusit.
Mám dvě auta, ale jedno není na běžné ježdění a zbavit se ho nemůžu. Ale to jsem tu neměla v úmyslu rozepisovat, zajímalo mě, zda někdo řešil s policií v zahraničí papír od majitele.
Ono živit dvě auta je finančně náročný. Zvlášť když jste na dávkách.
Prostě si ten papír napiš a otce tam nějak podepiš. Ti policajti to stejně nepoznají.
Ne, v Německu, ani Francii nepotřebuješ žádné potvrzení majitele. Proč jako? Spousta lidí nemá na sebe přepsané auto, nebo má firemní.
@JancaS84 píše: Více
Existují evidence vozidel a tzv. lustrace
.
Ochcavas systém…ale jinak by mě to ani nenapadlo, máme v rodině všelijak proházené auta, nikdo příspěvky nebereme, máme vlastní domy…a nic jsme si mezi sebou nepsali
No tak zrovna v necku som to riesil!
Nejaka dochodkyna na mna postvala policajtov ze blokujem chodnik (co bola pravda). Nicmene stal som tam koli tomu ze som nakladal veci do auta a fakt to nemienim nosit na najblizsie ‚legalne‘ parkovisko.
Ked uz sa tam organ trepal tak potreboval vykazat nejaku aktivitu (firemne auto) takze som potreboval suhlas s prekrocenim hranic, prikaz k sluzobnej ceste a podobne kraviny, ale nakoniec sme sa nejako dohodli aj bez toho.
Takže
ve Francii si mě nikdo nevšímal. V Německu mě stavěli, protože jsem vjela kam jsem neměla, ale jen zkontrolovali doklady a nic dalšího neřešili. Práce ve Francii klapla, tak teď už snad bude jen lépe🙂