Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KKK85 píše: Více
Takže v pondělí, čtvrtek a pátek nechodí nechodí do školy? Potřebuje odpočinek, to znamená alespoň jeden den vůbec nic nedělat do školy a ani nemít vyučování. A i o tom víkendu je strašný, strávit 4 hodiny učením ve čtvrté třídě. Vždyť musí být vyhořelá.
@Menton píše: Více
Ona ale nebrečela pro dvojku proboha… Ale pro trojku z toho testu na který se učila!!!
@Anonymní píše: Více
Ano vím… a já za to dostávám kapky… denně se učit…
@KKK85 tak to res s ucitelkou. Zeptej se ji, jestli neplánuje i jiny typ zkoušení. Ze to dceri nevyhovuje. Pripadne popros o radu, jak to trenovat. Dáš tim najevo zajem, navíc ucitelka zjistí, ze to řešíte. Teď na konci roku to uz nema smysl, ale treba do zacatlu roku příštího.
@blabla01 píše: Více
Hej ty jooo.. neučí se čtyři hodiny o víkendu. Jak říkám třeba dopol hodinku, odpol.. ale to jen když jsou testy… psala jsem že třeba ten minulý víkend skoro vůbec. Většinou je to jen neděle. Jak tu píše anonymní taky se děti učí denně.
Vzdyt jsi psala, že se o víkendu učí v sobotu hodinu dopoledne, hodinu odpoledne a v neděli podobně, když jste doma.
@blabla01 píše: Více
ano když jsem doma… ale za prvé často doma nejsme, a když prostě třeba jako teď ji v ponděli čekali tři testy.. jindy třeba jen neděle.. je to dle situace.
Je jedno pro jakou známku brečela. Taky vidíš, jaký tlak škola a vy jako rodiče na ni máte a jaké to má důsledky ![]()
Prostě, ok, tentokrát to byla trojka, i když to umíš, tak si musíš dát pozor na zadání otázky, celé přečíst a až pak v klidu odpovídat. Zkus to a uvidíme, jak dopadne další test. Z trojky se svět nezboří. Dítě uvidí, že vnímáš jeho smutek, na druhou stranu ocenis, že se učilo a nebere to jako prohru…
Asi to mám nastavené jinak, díky svému dítěti, které na ten neúspěch naráží od první třídy. Tlačit na něj jako ty, tak už je někde na praskach a v péči psychiatra.
@Dahlia0409 píše: Více
Díky ![]()
Já tohle fakt nechápu, stejně tak tu módu x letych gymplu a za každou cenu tam dostat děti…
Znovu a srozumitelně se pokusím. Já dceři nenadávám. Ani ji nedrtím doma. Učíme se různě dle potřeby. Někdy jsou i ty víkendy, že je toho více.. teď bylo… v ponděli psali test z angličtiny na čas, z češtiny pololetní práci, přírodověda poznávání stromu, hned útery vlastivěda… tak to padlo že se musela učit sobota, i neděle. Ten víkend předtím třeba jen neděle myslím… není to tak že se učí vždy o těch víkendech. Někdy jen koukneme na matiku a spočítá něco. Nebo se koukne na tu vlastivědu apod.. prostě at se to nehromadí, není schopná se toho naučit moc, potřebuje časté pauzy.
Vlastivědu sama přišla na to, že to nemůže nechat až na test ale učí se prostě když proberou látku…sama po mě chce ty kartičky, já dělám dle sešitu.
Nejde mi tak o tu trojku… ale o to aby to uměla, aby to uměla i použit v testu ty znalosti. Jen ji s tím chci pomoci, nasměřovat. Doma ji zkouším jen ústně… vyzkoušíme ty stránky co tu zazněli. A že dcera byla z trojky nešťastná chápu tedy.. učila se a připravovala a při zkoušení ode mě vše věděla, tak očekávala 1-2 tak nějak.
Jak ty víš jak já reagovala…? Já ji v klidu že musí otázku číst důkladně… že to přece věděla. že je to škoda… že to je jen tím že nepozorně četla… Takže je to jen tlakem? Ona nemůže být smutná z neuspěchu? Jako že dítě by si mělo řict no co no.. nepovedlo se, pohoda… Já na ní netlačím!!! Já ji chci jen pomoct chápeš to??? Já po ni neřvu, nedrtím ji…
Jakou modu nechápeš?? že chci dceři pomoct aby zvládala písemné testy líp.. že mi není jedno jak ji to ve škole jde???
Na víceletý gymp bych ji nedala ani kdyby měla samé jedničky…chci at má kroužky, kamarády a zábavu i v týdnu.
Přesně
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Obecně nesnáším tlak na děti, budou ležet v knížkách, budou se furt učit, půjdou na gympl, protože lepší škola není, atd. Kolem mě byli vyloženě šprti, ti pomalu ani ven nechodili, pak ti, co chodili, ale byli ve stresu, aby nemeli dvojku, už to je zlo, atd. My ostatní měli znamky různé, učili jsme se podle potřeby, rodiče nas vyzkoušeli, ale nikdo na nás netlačil a do ničeho nas nenutil.
Znam i pripad, kdy za dvojku uz byl výstražný prst a za trojky zaracha a běda ti. Taky pak v 18 letech sbalila švestky a sla bydlet k příteli. S rodiči se skoro nevidela, protoze to byl masakr
To někdo zkouší čtvrťáky z letopočtů husitských válek? Vážně? Školství je ve sračkách, spíš by ty děti měli učit, jak žít tady a teď. Jak se v životě neztratit.
Možná by to chtělo zavést nové předměty.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.