Vlastivěda čtvrtá třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
3.6.26 09:50

@Menton Prostě, ok, tentokrát to byla trojka, i když to umíš, tak si musíš dát pozor na zadání otázky, celé přečíst a až pak v klidu odpovídat.

přesně nějak toto jsem ji ráno řekla… ona to sama viděla na bakalářích co má a byla smutná. Volala mi hned ráno… říkám noo nepovedlo se, blbě jsi to přečetla a byla moc rychlá.. musíš to číst prostě dvakrát tu otázku ale i odpověd, než to zakroužkuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
3.6.26 09:51
@Sadman píše: Více

Byli tam letopočty asi tři… kdy byl upálen Jan Hus. Pak kdy byli poražení husité a v jaké bitvě, a pak když byla založená Karlová univerzita.. nic víc… pak jen povídaní o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11289
3.6.26 09:58

Prosím tě a tys to nečetl? Mají odpovědi a, b, c. A i to je dneska na děti moc náročné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
3.6.26 10:00
@jita22 píše: Více

tak celé na a, b,c to nebylo. asi tak půl na půl.. no a to je to že kdyby to přečetla pořádně tak by odpověděla dobře. Vlastně kdyby tam nebylo a, b, c.. tak to má dobře :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
3.6.26 10:04

To je zbytečný, ono pokud chce člověk něco změnit, musí začít u sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
3.6.26 10:05
@Menton píše: Více

tak sem s radou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
3.6.26 10:10
@KKK85 píše: Více

Psala jsem ti to tu několikrát.
Opakovat se zbytečně nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
3.6.26 10:21

pročítám znovu tvé rady:

• známky do trojky na základní škole jsou ok…
  • naučit se pracovat s textem
  • pak znovu že to hrotím a trojky jsou ve čtvrté třídě dobré
  • pak mám nezdravý přístup a tlačím na ní a už vidím odkazy na stránky - ano použijeme
  • pak že brečela kvůli dvojce - ne to fakt nee, mrzela ji trojka a zase nebylo to jakože by šílené brečela.. prostě smutná

No většína zpráv od tebe je že to hrotím, že jsem na dceru zlá, dotlačím ji k psychiatrovi, nezdravě to řeším atd… Já chtěla jen ty odkazy, jen jak naučit pracovat s textem. Je pravda že málo čte… čtení ji prostě nebaví.. takže se snažím aspon třeba 2-3-4 stránky denně večer v posteli at přečte. Jednu knihu čte fakt dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3809
3.6.26 10:28

Tak uvidime, jak s nami zamava ctvrta trida. Dceru mam v prvni tride a cteni ji vecer musim zakazovat, aby sla spat. Pocitala dobre uz ve skolce, zmatky taky, dostala jednou trojku, jinak same jednicky. Nam jsou s manzelkou znamky k smichu. Vzdyt to nic nevypovida o kvalite daneho cloveka. Jen je mi lito tech deti. I toho tveho, jestli se uci o upalenym typkovi a pak jeste dostane trojku…
Nic si z toho nedelejte, fakt!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.26 10:33

Chápu, že tě to mrzí. 😔 Já bych zkusila se k učivu vracet každý den třeba jen na 5 minut. Nemusí to být dlouhé, ale postupně se to dětem víc usadí v hlavě a pak si to v testu snáz vybaví. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
3.6.26 10:33

Ale ono to není o čtení jako takovém, ale porozumění textu. Stačí přečíst stránku a k tomu dát otázky, aby s tím textem uměla pracovat.
A jako v každé duskuzi si tu zase někdo překrucuje to co bylo napsáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16383
3.6.26 10:35

Takže prakticky je to vše jen o tom, že ji nebaví čtení a pak to prostě jen rychle projede očima a něco zakrouzkuje :nevim: Takže najít ideálně něco, co ji zajímá, nějaké téma a k tomu může co nejvíce číst. A opět i následně - o cem to bylo, co tam bylo, jak se jmenuje ten a ten, kde to bylo,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
3.6.26 10:35

Já si jako tak z toho nic nedělám.. jen ano pochopila jsem že budeme muset prostě zapracovat na psaném projevu, doma ji dám otázky asi a, b,c psané… ted už to fakt ale prdím… vlastivěda zase v záři.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
3.6.26 10:36

jo to je dobrý nápad. Asi začneme s tímto… najdu krátké texty a otázky k tomu ji budu dávat. Nějaké krátké příběhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
3.6.26 10:38
@Dahlia0409 píše: Více

Ona mi i říkala jak napsala ten test.. říkám co tam bylo. No vzpomněla si asi dvě věci… ale říkala že tam bylo kdy byl upálen Hus.. a ona to vím že 6.7.1415 a to bylo hned za a, tak jsem dále nečetla.. no ale že tam byla Praha a až za c) v Kostnici.. přítom to ví.. ale hrk brk a je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin