Vlastivěda čtvrtá třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16969
3.6.26 10:41
@KKK85 píše: Více

Ale to celou dobu píšu, aby se proste naučila číst to az do konce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12269
3.6.26 10:42

Nebo krátký text a ať napíše 2 větami o čem se v tom píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5457
3.6.26 10:43

Mají různé podle věku
https://www.megaknihy.cz/…i-sesit.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
3.6.26 10:47

Moje dítě má poruchu soustředění a tohle přesně mu dělalo problém. Protože doma má na to klid, žádný časový limit. Ve škole je rušno, stres, tlačí je čas, musí se soustředit kromě otázek i na psaní. A pro některé děti je to prostě těžké.

My se na písemky připravovali opravdu dlouho. Věděla jsem, jak učitelka testy tvoří, takže jsem v tom duchu pokládala otázky ve všech možnostech.

Nicméně chytáky v duchu správné datum/špatné město podle mě do testu na nižším stupni nepatří. Učitel má ověřit, co dítě umí, ne ho nachytat nějakou blbostí. To si může dovolit v zábavném kvízu, nebo u starších dětí, které to očekávají.

Já nejsem fanda známek a tohle je pro mě přesně příklad, proč nikdy objektivně neodráží to, co dítě opravdu umí :nevim:

Já teda děti učím, že známka by měla zrcadlit, jak moc už učivo ovládají a aby si samy uměly vyhodnotit, co jim projektuje - pokud nespravedlnost, tsk je to špatně.

A tobě bych radila brzdit s honem na jedničky, učit dítě, že je to jediná dobrá známka, je cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12269
3.6.26 10:48
@Menton píše: Více
Škoda že jsem neznala dřív, zajímavý tip.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
3.6.26 10:50
@Menton píše: Více

přesně tuto používají ve škole… kouknu do ní zda stihli vše, doděláme kdyžtak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
3.6.26 10:53
@LadyTommy píše: Více

Já vůbec nehoním u dcery jedničky.. kde to píšu?? Nikdy ji za známky nenadávám. A na výzo bude mít tři dvojky asi, a říkala že jsem ji že dvojka je pěkná známka… že to má pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
3.6.26 10:59

Ono to tak jaksi podprahove z tveho psani pusobi. A mozna to tvoje dcera vnima podobne. A mozna, kdyz ti tu nekolik lidi nezavisle na sobe neco napise, tak by mozna stalo za to se nad tim zamyslet. Ale jenom mozna.

Treba ta otazka s Husem je vylozene zakerna, mit takto formulovanou otazku v duolingu, tak to zajiste zmacknu spatne, a to jsem pomerne uspesne vystudovala a na ZS mela same jednicky temer bez prace. Rekla jsi to dceri, ze ta formulace tech odpovedi je tezka a zcela umyslne nachytavaci? Nebo jsi ji jen poucila, ze musi proadne cist?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
3.6.26 11:03
@Hibou píše: Více

já s ní jen o tom mluvila telefonem asi minutu. A nikde nepíšu že po ni vyžaduji jedničky. Já píšu dokolečka a pořád jak ji pomoci jak ji učit, jak ji navést aby zvládala ty vědomosti uplatnit v testu, když je slovně umí…!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12269
3.6.26 11:10

Mně to právě přijde lehké, že i ti co neznají datum, ale jen místo, tak to z takových možností trefí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
3.6.26 11:14
@jita22 píše: Více

A ti, co znaji datum, zahlednou u prvni moznosti spravne datum a hned ji zakrouzkuji, protoze tam prece nebude u vsech moznosti stejne datum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
3.6.26 11:17

Vsichni jsou blazni a ja jsem letadlo. Tohle neni prvni tvoje diskuze, kde mas potrebu se neustale obhajovat. Fakt nevydolujes ani kapku sebereflexe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
3.6.26 11:17

no nebýt tam nic tak to má dobře… jsem se ji na to zeptala kdy byl upálen a kde.. věděla… no marné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
3.6.26 11:19

Tak já ale po ni opravdu nevyžaduji samé jedničky, netrestám ji za známky.. tak já fakt nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
3.6.26 11:19

Ale presto to hrozně řešíš a hrotíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin