Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Klávesa289 píše: Více
PROTOŽE TESTY ABCD NEJDOU SPOUSTĚ DĚTEM JEŠTĚ NA STŘEDNÍ!
Co je to dneska za skvrny na slunci? Dítě zaškrtlo první správný letopočet a nedočetlo, že je tam špatné město, protože ho nenapadlo, že po správném letopočtu bude chyták. Moje dítě mělo teď taky to samé, jedničku neměl skoro nikdo, většina dvojky a trojky.
@zrcadlo píše: Více
Já přece nikoho neprovokuji. Zeptala se, proč to na mě tak působí, normálně jsem odpověděla. A zjevně to tak působí na většinu lidí zde. Pokud to tak není, tak jedině fajn.
@TRG píše: Více
Já měla čtvrťáka loni. Zrovna tahle část ho ukrutně nebavila a učil se to nerad. Ale sám řekne, že když má na výběr z možností, je to pro něj snažší.
@Midaku píše: Více
Z tohoto důvodu od příštího roku děti převádím do SCIOŠkoly.
@KKK85 Ono taky zvaz, ze dcera bude dozravat - co se tyce soustredeni, prace s textem atd. se vekem pravdepodobne zlepsi i bez specifickeho treninku. Za me se ucite na 1. stupen fakt dost, takto = temer denne jsem se ucila na prvnim stupni se synem se vsema poruchama uceni sveta. Ale prave slo o tu reedukaci tech poruch, neslo to vypustit, a bylo to hrozny. Za me nejlepsi cesta, jak znechutit skolu. Takze kdyz tady pises, ze nakoupis jeste nejake cvicebnice na praci s textem, ja bych se na to vykaslala. Cte? Pokud hodne cte, tak to porozuneni a prace s textem se rychle zlepsi samo.
@verusak.berusak píše: Více
U dcery se osvědčilo že ji vyhovuje raději fakt denně po troškách než pak najednou hodně… v týdnu je to třeba 30 minut. říkám je to narázové.. jsou víkendy kdy není nějak třeba nebo jen slabá hodinka.. ted toho bylo prostě moc.. 4 testy na po, út… tak toho bylo více. Je to fakt různé… ale stíhá normálně kamarádky, na kolo jezdit, kroužek i trénovat na kroužek
@KKK85 Myšlenkové mapy jste zkoušeli? Nebo Udatné české dějiny na YT? Quizlet, že by si sama vytvořila? Nebo i ty kartičky, ale nevyráběla bys je ty, ale ona sama…
Jinak já jsem dodneška nepochopila, k čemu je čvrťákům znalost toho, kdy se který král narodil, umřel a založil kterou univerzitu
Dějepis má být příběh a ne encyklopedie.
@KKK85 píše: Více
Především je to o učitelce.. Dcera teď v 5tříde má na vlastivědu, přírodovědu jinou učitelku a rozdíl velký. Testy píšou často, ale vždycky ví z čeho to bude, jedná se krátký test z posledního učiva, žádné záludnosti z něčeho co brali před 2 měsíci. Často mají referát, což je jednička zadarmo. Efekt takový, že jí vlastivěda najednou baví a pamatuje si víc, než s učitelkou která byla přísná..
@Klávesa289 píše: Více
Věřím, já mám ABCD s jednou správnou taky ráda, ale když tam jsou dvě hodně podobné odpovědi, tak to některé děti fakt nedávají, protože to z nějakého důvodu nedočtou, nebo panikaří.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.