Vlastní řeč vašich dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
62
25.12.11 00:03

Ja jsem se hrozne tesila na zkomoleniny a mala od zacatku mluvila srozumitelne :( nebo :) ? Jedine, co kdy rekla jinak, nez v realu je KŘUPKA = HOBIŠ :mrgreen: . A to jsem fakt nechapala :mrgreen: .
Bude mit brzy 2 roky a vcera zopakovala uplne srozumitelne KONDICIONÉR :-O . To jsem teda pekne koukala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vejka
17.5.12 12:44

ahojky tak u nás je to „tejnýtejný“ a je to všechno stejný aspon si na to rozumíme řekne tejnýtejný pitípití a chce dva sirupy naráz budou mu 2 v létě a teprve ted mu začínají doma trochu rozumět ,já jsem na tom trochu líp

• Citovat
  • Upravit
4697
17.5.12 13:52

tak u nás jsou tom zatím celý dvě hatlaslova. všechno je buď buuu nebo koko, záleží na co zrovna koukame :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
17.5.12 20:47

Tak to u nás je spousta takových poupravených slov :mrgreen: něsen - měsíc, mokaka - motorka, medidi - medicína, nonosu - sprej do nosu (je nemocná :lol: ), sýn - sýr, jatata - rajčata, apu - jabko, … a asi dvacet dalších, ale teď si nevzpomenu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
17.5.12 22:13

no tak já se přídám. Malá teda mluví docela dobře, ale u nás je měsíček - něněně, a ted mě nejvíc baví prásátko - pakoko :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.5.12 22:16

Tak nas malej mluvi docela pekne,vetsinou nekomoli…Ale pomeranci rika makac a nehodla na tom nic zmenit.I kdyz uz nekolikrat rekl pomeranc,vzdy se vrati k makaci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
17.5.12 22:19

Tak u nas uz to neni vubec aktualni tema, ale vzpominam kdy mala chtela cokoladu, nejdrive rikala:„káší“, po case vypilovala na „kášígáda“, psovi endy rikala „dydy“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
17.5.12 22:37
@luciaasek píše:
no tak já se přídám. Malá teda mluví docela dobře, ale u nás je měsíček - něněně, a ted mě nejvíc baví prásátko - pakoko :pankac:

Moje prdolka rika velbloudovi pakoooo ,no bylo to moc fajn jak se takhle vyjadrila ve vlaku :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
17.5.12 22:39

Ted komoli slovo kocarek a ja se musim zaposlouchat jestli je to kocarek nebo kakat,aby uz nebylo pozde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2511
17.5.12 22:44

neter rikala hyena=jehyna a pohadku polamal se mravenecek vi to cela obora rikala polamal se mamenec vi to cela obodela :D
Dcera zase valenda=bandala
nediriguj=neridiguj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
21.5.12 14:29

syn, tera uz 19 rocny nerozpraval(okrem slova mama- to sme vedeli aspon ze nie je nemy) do dvoch rokov a 3 mesiacov, nic nepomahalo, ziadne skomoleniny, ziadne pokusy nieco pomenovat…sok prisiel v 27 mesiaci, ked sa hral a prve jeho slovo bola veta: „uz ma to nebavi“, odvtedy rozpraval v krasnych suvetiach bez skomolenin, komolil len tazsie slova ko vrtulnik-vtutulnik a pod. Zhodli sme sa s psychologickou, ze od vsetko vnimal a skladoval v sebe, cibril, zdokonaloval a potom jednoducho mozog nevydrzal udrzal myslienky a vyslo to z neho v podobe slov.....;18 mesacna dcerenka ma svoju rec, intonuje, hovori dlhe suvetia, vedie monolog diva sa na nas a znie to ako: „I ja vganapala sora, manatijugalala? Italamata vanapapa!“ nieco medzi ugrofinstinou a narecim kmena mungo. Zaujimave je, ze to doplna takou mimikou a gestami, ze jej dokonale rozumiem. Napriklad henta hatlanina znamena, ze ci aj ona moze zametat dvor s tou metlou a potom jedovity pridavok, zeaby som jej tu metlu dala.
Ale aby som jej nekrivdila, povie pekne „co je toto“, „tam je“ „daj“, „pali“ „tacik“ (vtacik), „havo“, „mama a tata“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
24.5.12 13:58

Moc hezká diskuze.
Malýmu je 20 měsíců a teprve se začíná rozmlouvat, některé slova říká krásně od začátku, některá komolí. Je sranda přemýšlet co myslí. Jednou tahle ležel v kuchyni na zemi a koukal pod skříňku a vyvolával AMBO, AMBO nedalo mi to a nakoukla jsem tam a vidím, bramboru.
Ambo=brambor, ted i jablko, pomeranč, rajče
Amambo= pro brambory, ukazuje ke dveřím za kterýma jsou
To to jé= co to je
Tutulů - balon
Cink=zvonek, nebo vypinač od světla
tita=teta
tititó=za tetou
mamamó=za mámou
babábó=za bábou
hotojó´hotovo
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
25.5.12 18:32

Náš 23m prcek je ve stádiu, kdy opakuje cokoli, co vypustíme z pusy (musím začít manžela krotit, aby nemluvil sprostě, jinak se nám to vrátí), ale vznik některých jeho slov nechápu, a to: pipjan- motorka (odrážedlo, normální velká motorka je puka), bibjan- mravenec. Ale aspoň je sranda :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.12 21:34

To je tak krásná diskuse. Směju se, až mi tečou slzy. Děti jsou prostě úžasné. Moje dcerka žádné „své“ slovo ještě nemá, ale už teď se těším. Jen si vzpomínám, že moje o 12 let mladší sestra měla slovo „guntka“ a když jsme se jí ptali, co to je, tak nám odpověděla, že „faska.“ Tak jsme v tom měli hned jasno :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
2.6.12 21:46

Přečetla jsem pár prvních příspěvků, na zbytek se teprv chystám, ale je to fakt prča, co ti mrňousové vymyslí :lol:
Našemu Tobískovi je 21 měsíců, některá slůvka se mu daří víc, některá míň…tak třeba autobus je bubus, brambory baji, ráno si chodíme čistit kapky (zoubky), když kouká na krtečka, je tak kchka-krtek, jájíc a ííííí-myška :mrgreen: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí