Vlastník domu a příspěvek na bydlení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Mně přijde jako pitomost za něco se zadlužit a pak čekat, že mi někdo přispěje. Prostě občas se stane, že člověk je nemocný. Ale od toho jsou úrazovky a životka.
Podle mě nárok na nic nemáš. 😊 Hypotéka je čistě tvá volba. Podle mě to dostávají jenom lidé co bydlí v podnájmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlastnictví musíš být schopná prokázat. A trvalý pobyt od 1. 7. nepotřebuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martikkk píše:
Mně přijde jako pitomost za něco se zadlužit a pak čekat, že mi někdo přispěje. Prostě občas se stane, že člověk je nemocný. Ale od toho jsou úrazovky a životka.
Podle mě nárok na nic nemáš. 😊 Hypotéka je čistě tvá volba. Podle mě to dostávají jenom lidé co bydlí v podnájmu.
Pletete se. Lide zijici v podnajmu na prispevek na bydleni narok nemaji (mozna myslite v najmu), zatimco majitel nemovitosti za urcitych podminek na tento prispevek dosahnout muze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martikkk můžu se zeptat v čem jsou lidé v pronájmu jiní? Mají snad více peněz,
a můžou pobírat určité příspěvky? Já si nemohla dovolit platit za pronájem o šesti lidech 17000, ale mohla jsem v té době zadat o příspěvek na bydlení a teď, když jsem majitelem nemovitosti se splátkou okolo 5000 Kč něco víc?
- Citovat
- Upravit
Předpokládám, že lidé co jsou v podnájmu tak právě tolik peněz nemají třeba jako ostatní co si mohou dovolit hypotéku. Neřeknu kdyby jste platila hypotéku přes 10 000 Kč. Ok, pak se dá odvolávat na nemoc atd. Ale jako snad máte mít životko, ze kterého můžete hradit tyhle problémy kdy vám vypadne jeden příjem. Hypotéku také mám a trojnásobnou než vy. Ale prostě člověk má rezervy a určitá pojištění, která mu kdyžtak jsou schopna pomoci. Mně to přijde jako nezodpovědnost. Stejně jako když si někdo udělá dítě v 15nácti a pak chodí a brečí a má příspěvky na všechno. 😊 A pak tu jsou normálně pracující lidé, kteří odvádí veliké daně a nemají nárok ani na porodné.
Ale to je můj názor. Pokud máte teď problém, začala by jsem to řešit s finančním poradcem co vám je schopen poradit jak se těmhle průserům vyvarovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://socialni-davky-2013.eu/…-mate-narok/
Tady je odpověď na všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
Dávky jsou ve většině zneužívané, to není vlhký sen, ale drsná realita.
tak sem s konkrétními a podloženými daty a hezky v poměru v celkovým datům. Ne s historkami že jedna známá zná rodinu, která… Zejména když házíš takové pěkná slovíčka jako většina, tedy říkáš že více než 50 % dávek které jsou vypláceny jsou zneužívány.
Nebo něco jednoduššího - stačí podloženými daty vyvrátit třeba tuhle analýzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele holky, můžu tuhle diskuzi zneužít ke svému dotazu? Mám bráchu v invalidním důchodě s psychiatrickým onemocněním. Zatím žije s dědou a nějak to finančně dávají, ale až děda nebude, tak to brácha s malým ID nedá. Přitom přestěhování není možné, prostě tihle lidi nesnáší změnu. Takže zůstane ve velkém domě sám, ale náklady neutáhne. Existuje pro takové lidi nějaká pomoc? A ještě to bude komplikované tím, že ten barák budeme vlastnit na půl.
- Citovat
- Upravit
@Ou píše:
tak sem s konkrétními a podloženými daty a hezky v poměru v celkovým datům. Ne s historkami že jedna známá zná rodinu, která… Zejména když házíš takové pěkná slovíčka jako většina, tedy říkáš že více než 50 % dávek které jsou vypláceny jsou zneužívány.Nebo něco jednoduššího - stačí podloženými daty vyvrátit třeba tuhle analýzu.
https://masarykovaakademie.cz/…ob_final.pdf
Jakože si systém vede statistiku reálně zneužívaných dávek? To tě napadlo samotného, nebo ti to někdo poradil?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa myslíte?? Já mám ID a pracuju a stejně musím příspěvek na bydlení brát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeeSocialWorker píše:
Ne, příspěvek na bydlení se nedá čerpat na vlastní nemovitost - vždyť by ti stát takto splácel hypotéku..
uplna debi.li.ta! proc radis, kdyz teto problematice vubec nerozumis
proboha, proc vzdy prvni rady dava kazdy stoupa ktery vi uplny h.ov.no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozřejmě lidé zneužívající dávky je nespočet. Taky znám ve svém okolí nespočet co toho využívá A(zneužívá). Necítím se provinile za svůj dotaz, ani si nepřipadám, že bych byla bohatá jen z důvodu vlastnictví nějaké nemovitosti. Proč bych měla platit hříšné peníze za pronájem někomu a mé děti by nikdy nic neměli 😊. Jsme pracující lidé, máme děti které milujeme. Kdybych měla v životě čekat až si na něco v pronájmu nasetrime a vědět, že se nikdy nic nemůže nic stát, nikdy se v životě nikam nepohneme 🍀