Vlhčené ubrousky na ruce

Anonymní
9.10.21 16:13

Vlhcene ubrousky na ruce

Holky, pouzivam na zadecek hlavne vodu, mam v zaloze ubrousky od Pampers 99% voda. Do kocarku ale kupuju ruzne vlhcene ubrousky jak parfemovane tak neparfemovane (vetsinou) a prckovi i sobe tim utiram na cestach hlavne ruce a obcas pusu, ted me kamaradka zarazila, ze mu tim skodim a mluvila o mikroplastech a chemii, opravdu je to tak hrozne, myslite? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
9.10.21 16:15

Tak je to hlavně environmentální zátěž. Zlaté vlhčené plíny, kterými mamka utírala pusu nám.

Prodávají se i pouze vlhčené vodou, pokud jde o vliv na stav pokožky. Nevidím moc důvod kupovat „parfémované“ na dětské ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.10.21 16:32
@Anonymní píše:
Holky, pouzivam na zadecek hlavne vodu, mam v zaloze ubrousky od Pampers 99% voda. Do kocarku ale kupuju ruzne vlhcene ubrousky jak parfemovane tak neparfemovane (vetsinou) a prckovi i sobe tim utiram na cestach hlavne ruce a obcas pusu, ted me kamaradka zarazila, ze mu tim skodim a mluvila o mikroplastech a chemii, opravdu je to tak hrozne, myslite? :think:

Tak záleží jak často tím ty ruce mejes. My máme v rodině sklony k různým kožním problémům a při častějším používání těch ubrousků (třeba na dovolené) se pak rozjíždí ekzémy apod, takže úplně neškodné to nebude, ale pokud s tím dítěti otřeš ruku jednou za půl roku na nějakém vyletu, tak se nic neděje. Zas ber, že jsou lidi, co tím otírají děti od narození x krát za den a taky žijou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.10.21 18:31
@Anonymní píše:
Holky, pouzivam na zadecek hlavne vodu, mam v zaloze ubrousky od Pampers 99% voda. Do kocarku ale kupuju ruzne vlhcene ubrousky jak parfemovane tak neparfemovane (vetsinou) a prckovi i sobe tim utiram na cestach hlavne ruce a obcas pusu, ted me kamaradka zarazila, ze mu tim skodim a mluvila o mikroplastech a chemii, opravdu je to tak hrozne, myslite? :think:

Používej perlan a do rozprašovače vodu a máš vyřešeno. Levné, rychlé, ekologické a nezávadné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
9.10.21 18:47
@janickaIII píše:
Používej perlan a do rozprašovače vodu a máš vyřešeno. Levné, rychlé, ekologické a nezávadné. :palec:

ale dost nepoužítelné na cestách, lépe řečeno,
jinak perlan s vodou jsem doma na mimino používala, ještě vzpomínám na to nekonečné stříhání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.10.21 18:50
@stinga píše:
jinak perlan s vodou jsem doma na mimino používala, ještě vzpomínám na to nekonečné stříhání

Můžeš koupit trhací, nebo nařezat rezackem za 20,– z OBI. Rozstřikovač to samé, malý za 30,–. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
9.10.21 18:59
@stinga píše:

Taky používám, a to i na cestách. Mám na to malou lock-krabičku, v ní je mám naskládané už namočené, takže v případě potřeby je to uživatelsky dost podobně pohodlné, jako klasické vlhčené ubrousky. Koupili jsme na začátku jeden balík těch nastříhaných myslím 20×20 cm a ty mi přijdou akorát. Nestříhali jsme nic. V síťce se krásně vyperou spolu s plínama, myslím, že ten jeden balík nám vystačí tak aspoň na rok. Nevidím v tom jedinou nevýhodu.
Jasně, u cest delších, než třeba víkend, bez pračky, už by to problém byl, stejně jako ty látkové plenky, ale to zas třeba my zatím s miminem neabsolvujeme až tak často… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.10.21 19:01
@stinga píše:

Prodává se už narezany, já perlan kupuju už ve formátu čtverců ve velikosti zhruba dvou vlcenych ubrousků :D a vzit ven malou flašku s vodou a pár čtverců perlanu mi přijde objemně stejně jako táhnout balení ubrousků :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
9.10.21 19:07

Jo, jen mimochodem - jakožto člověk poměrně často se věnující sbírání odpadků v přírodě, upozorňuji a prosím všechny uživatele vlhčených ubrousků - to nejsou jen mokré papírové kapesníčky, které se v přírodě rozloží - vlhčené ubrousky se nerozloží…

A kolem cest a v křovích se jich povaluje pořád víc a víc, asi jak se je naučilo používat čím dál větší množství lidí. Obal od sušenky byste taky (snad) v přírodě jen tak nevyhodili, tak prosím nezahazujte ani ty vlhčené ubrousky. Ani když je zahrabete do listí, tak se nerozloží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.21 20:23

Perlan kupuji uz nastrihany, striham ho tedy jeste na minictverecky. Ale na cesty jsem volila dosud ty ubrousky. Ale dam na vas a budu pouzivat radeji rozprasovac.

Spis jsem se bala o to, ze si malej ruce pak treba strci do pusy, tak jestli mu neublizi ty mikroplasty nebo i ta parfemace. Doufala jsem, ze pro deti jsou tyhle vyrobky osetrene proti takovym vecem :think:. Spis jsem nad tim moc nepremyslela. Diky za tipy:).

• Citovat
  • Upravit
76918
9.10.21 22:41

@janickaIII @Kriss Tina @klamonožka - no ty velké role vyšly levněji, mně už ale dítko zatím trochu povyrostlo, takže už kupuji jen ty malinké vlhčené ubrousky na cesty a ty mi vydrží hodně dlouho,
ale tak zavzpomínala jsem si na „perlanové“ období :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.10.21 22:58
@Anonymní píše:
Perlan kupuji uz nastrihany, striham ho tedy jeste na minictverecky. Ale na cesty jsem volila dosud ty ubrousky. Ale dam na vas a budu pouzivat radeji rozprasovac.Spis jsem se bala o to, ze si malej ruce pak treba strci do pusy, tak jestli mu neublizi ty mikroplasty nebo i ta parfemace. Doufala jsem, ze pro deti jsou tyhle vyrobky osetrene proti takovym vecem :think:. Spis jsem nad tim moc nepremyslela. Diky za tipy:).

mikroplasty máš téměř všude. I když budeš používat perlan, stejně se jim nevyhneš. Parfemace je spíš otázka reakce kůže. Pokud chceš kupovat vlhčené ubrousky, tak třeba DM dělá už relativně cenově dostupné vlhčené ubrousky s 99,9% vody a údajně bez mikroplastů.
Ten perlan je fajn, že se dá používat vícekrát a je to vlastně netkaná textilie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
10.10.21 18:11
@Anonymní píše:
Perlan kupuji uz nastrihany, striham ho tedy jeste na minictverecky. Ale na cesty jsem volila dosud ty ubrousky. Ale dam na vas a budu pouzivat radeji rozprasovac.Spis jsem se bala o to, ze si malej ruce pak treba strci do pusy, tak jestli mu neublizi ty mikroplasty nebo i ta parfemace. Doufala jsem, ze pro deti jsou tyhle vyrobky osetrene proti takovym vecem :think:. Spis jsem nad tim moc nepremyslela. Diky za tipy:).

tak pokud doma používáš rozprašovač, tak ho vem i na cesty a máš to, nevidím v tom jedinou nevýhodu, jak píšou holky…
je to jen o pohodlnosti a mě teda taky vadí, jak se to všude válí :( :cert: podobně jako ted rousky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí