Vliv hormonů na druhé IUI

16
16.11.12 11:26

Vliv hormonů na druhé IUI

Ahoj holky,
mam zvlastni problem. Ovuluji pravidelne kazdy mesic. Takze prvni IUI probiha naprosto v pohode. Na udrzeni beru Crinone, zavadim jeden na noc. Po dobrani a negativnim TT ale nemuzu jit na dalsi IUI, protoze nasledujici mesic proste neovuluji. Az zase ten dalsi. Dr. mi rekla, ze se to muze stat, ze to mohou ovlivnit hormony, tedy Crinone. Stve me ale, ze nemuzu udelat za sebou tri IUI, kdyz druha a treti by mohla byt uspesnejsi. A do stimulovane IUI se mi moc nechce. Poradite? Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
16.11.12 11:42
@Kotik píše:
Ahoj holky,
mam zvlastni problem. Ovuluji pravidelne kazdy mesic. Takze prvni IUI probiha naprosto v pohode. Na udrzeni beru Crinone, zavadim jeden na noc. Po dobrani a negativnim TT ale nemuzu jit na dalsi IUI, protoze nasledujici mesic proste neovuluji. Az zase ten dalsi. Dr. mi rekla, ze se to muze stat, ze to mohou ovlivnit hormony, tedy Crinone. Stve me ale, ze nemuzu udelat za sebou tri IUI, kdyz druha a treti by mohla byt uspesnejsi. A do stimulovane IUI se mi moc nechce. Poradite? Diky moc.

to je teda zvláštní, že by za tohle mohl zrovna crinone :think: Je to progesteron, který se přirozeně vyskytuje v druhé půlce cyklu, takže není moc důvod, ale tak tělo není stroj a umí překvapit :roll: Vůbec nevadí, že nebudou iui za sebou, druhé a třetí může bý klidně úspěšnější ob cyklus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.11.12 11:42

A jen tak mimochodem, jak jsi věděla, že po iui ovulace neproběhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.11.12 11:53

No, muj dalsi problem ( nekdy i vyhoda ) je, ze mam pri ovulaci velke bolesti. A pokazde po IUI mi neni nic a pak mi to navic potvrdi na UZ. Takze myslis, ze i IUI ob mesic muze byt uspesna? ( myslim druha nebo treti ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.11.12 11:58
@Kotik píše:
No, muj dalsi problem ( nekdy i vyhoda ) je, ze mam pri ovulaci velke bolesti. A pokazde po IUI mi neni nic a pak mi to navic potvrdi na UZ. Takze myslis, ze i IUI ob mesic muze byt uspesna? ( myslim druha nebo treti ).

no úplně stejně jako když jsou za sebou…tam není absolutně žádný rozdíl v úspěšnosti :nevim: Vždyť jsou to vždycky dva nezávislé pokusy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.11.12 12:04

Aha, tak ja slysela, ze kdyz jdou IUI po sobe, ze je pak telo nejak nastimulovany, a proto je vyssi uspesnost u druhe nebo treti. Tak tohle je v moji situaci lepsi. Diky moc za rady. :) Na dalsi IVF se mi nechce, ale uz mi hrabe. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.11.12 12:07
@Kotik píše:
Aha, tak ja slysela, ze kdyz jdou IUI po sobe, ze je pak telo nejak nastimulovany, a proto je vyssi uspesnost u druhe nebo treti. Tak tohle je v moji situaci lepsi. Diky moc za rady. :) Na dalsi IVF se mi nechce, ale uz mi hrabe. :(

neee, je to úplně jedno. Navíc ty jsi stejně nestimulovala, pokud jsem dobře pochopila? Ono iui je vlastně jen takový „usnadněný pohlavní styk“, jen se ty spermie posunou blíž cíli, ale hormonálně všechno probíhá jako normálně…
U ivf už je to něco jiného, ale tam se pauza mezi cykly doporučuje, aby si odpočinuly vaječníky po stimulaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.11.12 12:08

Jo jinak říká se, že nejúspěšnější je třetí pokus, ale to je dáno spíš statistikou…ne tím, že by byl ten třetí pokus nějak výjimečný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.11.12 12:09

Ne ne, nestimulovala jsem vubec. Prave proto, ze nemam problem s ovulaci. Teda az na tu jednu vzdy po IUI. Tak ja pockam a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.11.12 12:10

@alenka84 Jasne, asi se chytam uz uplne vseho. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.11.12 12:20
@Kotik píše:
Ne ne, nestimulovala jsem vubec. Prave proto, ze nemam problem s ovulaci. Teda az na tu jednu vzdy po IUI. Tak ja pockam a uvidime.

já problémy s ovulací po iui neměla a stejně jsem si dávala pauzu…kvůli psychice, abych se vždycky vzpamatovala z neúspěchu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.11.12 12:22

Ta psychika - peklo. A muzu se zeptat, co uz mas za sebou? Ja tri IUI a dve IVF, vse bez uspechu, nic zamrazeno. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.11.12 12:26
@Kotik píše:
Ta psychika - peklo. A muzu se zeptat, co uz mas za sebou? Ja tri IUI a dve IVF, vse bez uspechu, nic zamrazeno. :(

Tak to jsi toho absolvovala víc než já, koukám :mrgreen: Já dvě iui, jedno ivf a jeden ket, už taky nic zmraženéh nemám…a snažíme se skoro dva roky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.11.12 12:28

My zacali pred osmi lety, pak par let pauza a ted cistyho casu dva roky a dva mesice. Jenze cas leti a nejsem nejmladsi. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
16.11.12 12:30
@Kotik píše:
My zacali pred osmi lety, pak par let pauza a ted cistyho casu dva roky a dva mesice. Jenze cas leti a nejsem nejmladsi. :,(

Tak to je fakt dlouho :( Budu držet palce, ať brzo prolomíte tu smůlu ;) Já mám výhodu ještě celkem nízkého věku, i když z mého pohledu už to taky není nejlepší :mrgreen: Ale tak ve srovnání s jinými je to ještě fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí