Vliv okolí na vývoj lidského plodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30420
6.5.23 12:49
@Janli píše:
Rozštěp nevzniká u novorozeněte, to je jaksi vývojová vada, která vzniká už u embrya. Fakt tady házíš pojmy a vůbec nevíš, co znamenají, neznáš problematiku a chceš z toho dělat seminárku. Chceš psát o vlivu okolí na plod, přitom nemáš data, ze kterých by se daly udělat relevantní závěry. Jestli takhle pracuješ pořád, tak naše vysoký školství fakt upadá. S tímhle by mě vyhodili už na gymplu..

Tohle ale vůbec není pravda. U rozštěpů jsou vnější vlivy příčinou vzniku z 80%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.5.23 12:55
@hanka.br. píše:
Tohle ale vůbec není pravda. U rozštěpů jsou vnější vlivy příčinou vzniku z 80%.

Ano, to jsou, ale nevznikají až u novorozenců.

• Citovat
  • Upravit
30420
6.5.23 13:43
@Janli píše:
Ano, to jsou, ale nevznikají až u novorozenců.

To nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
8.5.23 11:05
@hanka.br. píše:
To nechápu.

Ten rozstep nevznokne az po porodu u novorozence. Vznika drive behem in utero vyvoje. Takze lekarsky nelze rici, ze vznika u novorozence tj v casovem obdobi definovanem jako novorozenec. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
8.5.23 11:10
@Janiky2 píše:
Ten rozstep nevznokne az po porodu u novorozence. Vznika drive behem in utero vyvoje. Takze lekarsky nelze rici, ze vznika u novorozence tj v casovem obdobi definovanem jako novorozenec. :kytka:

Já vím přesně, kdy vzniká rozštěp. Nepochopilas to, nech to ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5400
8.5.23 12:17
@hanka.br. píše:

To jistě, třeba rtg záření. Ale v prenatálním stadiu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5400
8.5.23 12:20
@Maria821 píše:
@Semtex tady úplně nejde o to jestli mi na to odpoví tisíce lidí. Například u kuřáku je větší pravděpodobnost předčasného porodu nebo vznik rozštěpu u novorozeněte. Potřebuji jen nějaký základ od kterého se odrazím. Proto je ten dotazník dobrovolný a anonymní. Nevidím důvod stále do mě rýpat :D

Tak si precti literaturu! Mas-li o tento obor zájem, jistě bys už o tom něco věděla a nediskutovala tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
8.5.23 12:37
@Takco píše:
To jistě, třeba rtg záření. Ale v prenatálním stadiu, ne?

Ano, je to vnější vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky