Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janli píše:
Rozštěp nevzniká u novorozeněte, to je jaksi vývojová vada, která vzniká už u embrya. Fakt tady házíš pojmy a vůbec nevíš, co znamenají, neznáš problematiku a chceš z toho dělat seminárku. Chceš psát o vlivu okolí na plod, přitom nemáš data, ze kterých by se daly udělat relevantní závěry. Jestli takhle pracuješ pořád, tak naše vysoký školství fakt upadá. S tímhle by mě vyhodili už na gymplu..
Tohle ale vůbec není pravda. U rozštěpů jsou vnější vlivy příčinou vzniku z 80%.
@hanka.br. píše:
Tohle ale vůbec není pravda. U rozštěpů jsou vnější vlivy příčinou vzniku z 80%.
Ano, to jsou, ale nevznikají až u novorozenců.
@Janli píše:
Ano, to jsou, ale nevznikají až u novorozenců.
To nechápu.
@hanka.br. píše:
To nechápu.
Ten rozstep nevznokne az po porodu u novorozence. Vznika drive behem in utero vyvoje. Takze lekarsky nelze rici, ze vznika u novorozence tj v casovem obdobi definovanem jako novorozenec. ![]()
@Janiky2 píše:
Ten rozstep nevznokne az po porodu u novorozence. Vznika drive behem in utero vyvoje. Takze lekarsky nelze rici, ze vznika u novorozence tj v casovem obdobi definovanem jako novorozenec.
Já vím přesně, kdy vzniká rozštěp. Nepochopilas to, nech to ležet.
@hanka.br. píše:
To jistě, třeba rtg záření. Ale v prenatálním stadiu, ne?
@Maria821 píše:
@Semtex tady úplně nejde o to jestli mi na to odpoví tisíce lidí. Například u kuřáku je větší pravděpodobnost předčasného porodu nebo vznik rozštěpu u novorozeněte. Potřebuji jen nějaký základ od kterého se odrazím. Proto je ten dotazník dobrovolný a anonymní. Nevidím důvod stále do mě rýpat
Tak si precti literaturu! Mas-li o tento obor zájem, jistě bys už o tom něco věděla a nediskutovala tady.
@Takco píše:
To jistě, třeba rtg záření. Ale v prenatálním stadiu, ne?
Ano, je to vnější vliv.