Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Verca1989 no nejde mi o to jestli budou sexy nebo ne:-D spis o to ze se bojim ze mi to bude psychicky neprijemny, nejsem na to zvykla:-) jsem zvykla na svoje kalhotky:-D
@zdendik Po porodu přijdete na jiné myšlenky
Kupte si porodnické kalhotky, mně stačil jeden balík, ale personál nemocnice byl naštvaný, když jsem začala užívat obrovské papírové vložky, které pamatuji z dob před rokem 89. Věřte, že vložky bude to nejmenší, co budete řešit. Dvě moje šestinedělí trvala 3 týdny. Po návratu z porodnice jsem přešla na obvyklé prostředky hygieny.
@zdendik Však ty síťkované budou taky tvoje
![]()
Lépe v nich drží ty vložky, nemají lepítka. A kdyby něco a bylo větší šití, tak to pěkně větrá.
No a po přeprání jsou hned suché, kdyby byly od krve…
@zdendik no hele, já taky nejsem zvyklá nosit vložky, používala jsem je naposledy někdy ve 14ti a taky jsem si po porodu musela zvyknout a nosit je skoro 8 týdnů…ty kalhotky jsem neřešila, náhodou jsem je nosila ráda, jsou hodně pohodlné, kdyby lépe vypadaly, nosím je i teď
Měla jsem kalhotky Tena z lékárny, s nohavičkou a spokojenost ![]()
@Verca1989 Souhlasím, kdyby to nevypadalo blbě, tak je používám taky ![]()
Holky, děkuji moc za všechny rady a odpovědi
![]()
Moc mi to pomohlo, si udělat nějakou představu.
Objednám si poporodní na cca 5 dní, s tím, že kdyby bylo potřeba víc, tak pošlu chlapa pro další do lékárny.
A ty menstruační bych začala používat cca tak ten týden po porodu, mám v oblibě Naturellu, tak snad bude v pohodě.
A kdo ví jako to nakonec všechno bude, že jo ![]()
@Pipet no kazdopadne je teda asi poridim ty sitovane a uvidime:-D s vlozkama problem nemam, na to sem psychicky pripravena:-D
@Verca1989
ja ty kalhotky taky nosila hrozne rada ![]()
mela jsem po cisari a byly jedine, co mi nevadily na jizvu a i jinak - desne pohodlne. pravda sexy moc nejsou no
![]()
@vendulaaa píše:
A jedna rada - počítej s něčím na osušení po sprchování - klidně nějaké levné vložky. Ručníku je škoda… Ono totiž než se otřeš celá, tak už to teče. Nejde to nijak regulovat a nejlepší je hned po osprchování ještěza mokra vrazit tu „sušící“ vložku mezi nohy a pak se v klidu utřít celá - beze strachu z potečených nohou…
Nejlepší je si strčit mezi nohy hned ještě ve sprše jednu vložku, s tou vlézt do síťovaných kalhotek a pak jen vyměnit za balík nových vložek. ![]()
@zdendik píše:
Mam taky dotazek, jsou nutne ty sitovane kalhotky? moc se mi do nich nechce…
Po císaři bych svoje kalhotky mít vůbec nemohla, šli by mi přesně na jizvu. Síťované kalhotky Molypants byly fakt super, krásně držely vložku a větraly.
@zdendik pokud jsi psychicky připravená na vložky, tak tyhle kalhotky dáš ![]()
@zdendik já měla dva balíky těch jednorázových a pak jsem nosila normální bavlněné, ale kdybych věděla že půjdu císařem tak bych si vzala s vyšším pasem
A nemate prosim nektera zkusenost s vlozky od baby ono? dekuji
@nikol-77 píše:
A nemate prosim nektera zkusenost s vlozky od baby ono? dekuji
Také mě zajímá zda s nimi nemá někdo zkušenost, možná už se někdo od té doby našel… ![]()
Dobrý den, jaký byl váš porod? Bojovaly jste se studem? Bály jste se bolesti? Dostaly jste od svého okolí nějaké dobré rady, nebo naopak jen ty „dobré“?
Pro Český rozhlas Radio Wave připravuju podcast o porodech. Ráda bych si vaše zkušenosti vyslechla a anonymně nahrála. Pokud byste se chtěly natáčení zúčastnit, ozvěte se mi prosím. Díky!