Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zvědavá borůvka
objednej hodne
ja mela sebou dva balicky a bylo to malo (ale ja tam byla 6dni) a pouzivala jsem je tak 4 tydny. kolik denne uz nevim, ale zpocatku fakot dost.
ono je to hodne individualni
zalezi jake mas moznosti kdyz tak nekoho vyslat dokoupit, v lekarne u nemocnice je budou mit urcite.
Já jsem ty poporodní měla dva balíky a stačil by mi i jeden a hned třetí den jsem přešla na mentruační a ty poporodní jsem jen vybrala, abych je zbytečně nevyhodila.
A pro příště vím, že si vezmu jeden balík těch poporodních a pak už jen menstruační.
Netuším kolik bylo v jednom balení jestli 20ks? nevím ale neprotěkly měnila jsem je často a měla jsem je bez lepítek.
Pokud opravdu chces pouzivat normal tak bych zvolila 60ks, ono na zacatku se hodne krvaci a davas treba tri najednou za sebe, me vyhovovali tak jsem je mela cele sestinedeli, stejne jako jednorazove kalhotky, me osobne nejvic vyhovovali co jsou tu vyfocene na treti stranceš nahore, byly dlouhe a nemuselo se jich brzy davat vic najednou
Batist Flower jsou nej
Jinak my teda dostávali vložky v porodnici a tak přehled nemám - bylo jich fakt hooodně… Ale myslím, že je to dost individuální. Káždá krvácí jinak dlouho ![]()
Denně jsem jich spotřebovala tak 10.Na ty menstruační si přesně nepamatuji ale vím že to bylo v době kdy jsem méně krvácela, asi 8 den po porodu. V porodnici mi dokonce do začátku vložky dali.
@zvědavá borůvka já měla porodnických dva balíčky - silnější a slabší. Nebyla to žádná super značka, ale posloužily dobře. Použila jsem je všechny jen v porodnici, doma už klasické.
Doporučuju dopředu nakoupit hódně velkou zásobu klasických - na jaké jsi zvyklá. Ono to pak totiž docela „jede“.
Taky se mi osvědčila klasická obvazová vata, stačil jeden balík - ten větší. Jde s tím krásně dovycpat to, kde ti vložka nevleze…
A taky když se to přilepí (přischne) na kůži, tak to normálně ve sprše bezbolestně spláchneš.
A jedna rada - počítej s něčím na osušení po sprchování - klidně nějaké levné vložky. Ručníku je škoda… Ono totiž než se otřeš celá, tak už to teče. Nejde to nijak regulovat a nejlepší je hned po osprchování ještěza mokra vrazit tu „sušící“ vložku mezi nohy a pak se v klidu utřít celá - beze strachu z potečených nohou…
Mně stačilo 20, protože v porodnici nám dávali celou igelitku vložek ![]()
na klasický jsem přešla hned doma..
denní spotřeba tak cca 6-10..
@vendulaaa Papírové utěrky na „utěsnění“ do sprchy.
Jinak poprvé jsem měla porodnické vložky celé šestinedělí, podruhé už mnohem méně.
Poprvé mi menstruační vložky vadily, hned mě svědilo šití.
Vzala bych 60ks minimálně a pak uvidíš, to má každá jinak…
@zvědavá borůvka do porodnice jsem měla 60ks a stačilo to, ještě jsem vezla domů. Kolik jich budeš potřebovat, to asi nemáme všechny stejně, každá krvácí jinak ale já měla na den tak 12 vložek ale používala jsem vždy 2 naráz. Co se týče přechodu na klasické vložky, zkoušela jsem to asi týden po porodu ale vůbec to nepobíraly, takže jsem celé šestinedělí používala ty porodnické…značku BabyONO neznám, já měla Samu a Batist Flower z lékárny a spokojenost ![]()
Mam taky dotazek, jsou nutne ty sitovane kalhotky? moc se mi do nich nechce…
@zdendik tak nutné určitě nejsou ale po porodu je to podle mě to nejlepší. Jsou vzdušné, takže šití může větrat, netlačí, pěkně drží…dají se lehce přeprat a jsou během chvilky suché, aspoň si tak nezničíš svoje kalhotky. Proč se ti do nich nechce? Samozřejmě nijak sexy nejsou ale to se těch pár týdnů dá přežít, po porodu to bylo to poslední, co jsem řešila ![]()
@zdendik No, nutné není nic, ale zrovna ty síťované jsou sakra praktické…
A já používala porodnické celé šestinedělí, spotřebu nevím.
Ty kalhotky nejsou nijak extra parádní, ale po porodu fakt výborné ![]()
@zdendik tak je neber. Já měla klasické starší bavlněné kalhotky. Ale širší mezi nohama a vyšší pas…