vnitřní vyšetření v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7209
30.12.17 12:30

Mě vyšetřování před porodem bolelo hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 10:16

Vaginální vyšetření

Ahoj. Chci se spíš vypovídat a nějak se s tímhle srovnat před porodem. Moje gynekoložka mě vnitřně vyšetřila jen jednou ve 35tt při příležitosti výtěru na streptokoka. Bolelo mě to dost, ale zase jsem si uvědomovala, že ne každý má štěstí na doktora, který vnitřně skoro nevyšetřuje. Zároveň mě ale už poslala do porodnice se ukázat, kde mě vnitřně vyšetřují pořád a samozřejmě vždy někdo jiný. Nejde ani tak o tu bolest, ale vždycky to pak doma obrečím, protože si přijdu jak znásilněná. Vždycky si v hlavě připravuju jak to odmítnu, ale pak toho nejsem schopná :( Nemám žádný špatný zážitek, jen si prostě přijdu strašně poníženě. Jsem divná?

• Citovat
  • Upravit
37145
1.3.19 10:18

A to jako chceš aby tě nevysetrovali? V tom 3. trimestru ti vnitřně musí kontolovat čípek, jestli se nezkracuje a nehrozí předčasný porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.19 10:21

@Kriss Tina tak pokud je za 35tt tak už je to fakt jedno a vnitřní vyšetření není potřeba neb nález na čípku nemá žádnou vypovídající hodnotu a to že by např ráno měla čípek pro prst neznamená, že nemůže odpoledne porodit :)

A obnovitelko, prostě vyšetření odmítni! Není nic snazšího, řekni že si to nepřeješ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.19 10:24

Od 35.tt už jsem jezdila do porodnice, dr se vždycky zeptala, jestli vyšetřit chci, já se zeptala, k čemu to bude, shodly jsme se, že jen kvůli čípku to už nemá cenu, takže bez vyšetření. Tečka. @Kriss Tina Vždyť už bude min. 36tt.

• Citovat
  • Upravit
Janli
1.3.19 10:26

Holka, jsi přecitlivělá. Lékařku, která tě za celé těhotenství vyšetřila vnitřně jen jednou bych kopla do pozadí, protože kdyby ti hrozil předčasný porod, tak to nepozná. Je třeba kontrolovat čípek, jestli se nezkracuje a neměkne. Zkus si v hlavě srovnat, že to všechno není o tobě, ale o miminku. O něho jde! Nikdo tě nevyšetřuje jen tak z plezíru. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15436
1.3.19 10:27
@Anonymní píše:
Ahoj. Chci se spíš vypovídat a nějak se s tímhle srovnat před porodem. Moje gynekoložka mě vnitřně vyšetřila jen jednou ve 35tt při příležitosti výtěru na streptokoka. Bolelo mě to dost, ale zase jsem si uvědomovala, že ne každý má štěstí na doktora, který vnitřně skoro nevyšetřuje. Zároveň mě ale už poslala do porodnice se ukázat, kde mě vnitřně vyšetřují pořád a samozřejmě vždy někdo jiný. Nejde ani tak o tu bolest, ale vždycky to pak doma obrečím, protože si přijdu jak znásilněná. Vždycky si v hlavě připravuju jak to odmítnu, ale pak toho nejsem schopná :( Nemám žádný špatný zážitek, jen si prostě přijdu strašně poníženě. Jsem divná?

Vyšetření samozřejmě odmítnout můžeš. Ale snaž se se svými pocity taky trochu pracovat, abys pak neměla trauma z porodu. Ten se totiž bez vnitřního vyšetření nejspíš neobejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145

Tak nevím, mě dr vnitřně kontroluje jenom v tom 3.trimestru, když nepočítám ten první utz na potvrzení tehotenstvi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695

Kdyz ti to nedela dobre a nedokážeš s tim pocitem bojovat, prostě to vyšetření odmitni… nevim, jestli by ale nebylo lepsi se s tim nejak poprat a prijmout to..pri porodu te vyšetřovat budou. Ja tedy budu rodit poprve, ale v každé porodnici mi rekli, ze vnitrni vysetreni v prubehu porodu je zkratka standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.3.19 10:28

@Kristyna.Vechtova i ve 36tt se pořád jedná o předčasný porod, který je lepší zastavit než riskovat. Dítě pořád nemusí mít dozrálé plíce a porod může zanechat následky. Do 38tt je lepší nerodit.

• Citovat
  • Upravit
2695
1.3.19 10:29

@Kriss Tina me vnitrne vysetrovala po celou dobu tehotenstvi..ze začátku tedy kazdy mesic, pak kazde 2 tydny, kazdy tyden..a ted v porodnici 2× tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
1.3.19 10:33

@svapi já takle často k dr ani nechodím, chodím 1× měsíčně a prvně mě vnitřně kontrolovala teď ve 28tt a du zas za měsíc. U prvního sem ke konci chodila asi ob týden a pak jednou týdně do nemocnice od 38tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
1.3.19 10:38

Vnitřní vyšetření v těhotenství je dobré jen k tomu získat nějakou pěknou infekci. Nenechala jsem se vyšetřovat ani v těhotenství, ani při porodu, je to k ničemu. Stav čípku má naprosto nevypovídající hodnotu a hlavně se může změnit v řádu hodin, takže to, co zjistí v tu chvíli se může změnit, než dojdeš z ordinace domů. Navíc lékař používá nesterilní rukavice - v těhotenstvích, kdy jsem se nenechala vyšetřovat, jsem konečně neměla problémy s kvasinkami a infekcemi. V zahraničí taky běžně nevyšetřují - byla jsem ve Švédsku na porodnické pohotovosti ve 28. týdnu (omdlela jsem v práci a aktivní kolegové zavolali sanitku :mrgreen) a nikoho tam ani nenapadlo, že by měl do mně hrabat (dělali ultrazvuk a ekg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
1.3.19 10:42

@Kriss Tina ja zacala dochazet kazde 2 tydny od 32tt, a od 36+0 kazdy tyden..ale kazdy lekar to evidentně dela jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
1.3.19 10:45

Cekam druhy dite a vnitrni vysetreni bylo jen na zacatku do doby nez neco bylo vidět pres bricho. Pak kolem 16tt cytologie, kolem 36tt streptokok. A pak az u porodu.
Kazdopadne, trauma z toho nemam, nemela bych problem kdyby to vyšetřoval casteji. Ono od prvniho porodu uz mi jen tak neco ponizujici neprijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí