Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sofierules tak ja bych s dětmi do egypta taky nejela,ale právě v chorvatsku nemam pocit,že ty penize odpovidaji tomu komfortu,co tam dostaneš. Posledni dobou mi pripada,ze už chorvati nevi,jak by turisty odrbali a na cem by vydelali. My tam jezdili celé moje detstvi,mam k tomu urcity vztah,ale kdyz jsme tam byli naposled uzs ditetem,tak uz to nebylo ono. Vsechno předražené,domorodci těžce neprijemny,chapu,ze si za to češi muzou sami,ale me to dost odradilo,a nejsem jediná,říká to plno lidí ,kteří na to nedali dopustit.
@Anonymní píše:
My máme pobyt za 12800os + děti zdarma a plus tedy doprava 2000os. Takže to zas tak strašné myslím není
Ja jsem namatkou otevrela nejakou cestovku a kdyz jsem tam zadala dva dospělé a dvě deti,tak mi to hodilo 54 tisic bez dopravy ,ale tak je mozny,ze to byla nějaká drahá cestovka,nevim.
@renap přesně to je to o čem mluvím, viděla jsem minulý rok nějaký dokument o Češích v Chorvatsku a byl to nářez -jak tam Češi stádovitě jezdí - a vlastně Chorvati nedělají nic jiného než, místo toho aby si jich vážili (protože skoro nikdo jiný tam prý už nejezdí kromě pár Němců) tak se jim vysmívají ( jak si tahají potraviny a pivo z Čech, jak jsou oblečení atd atd). Tak na to bych se jim pěkně vybodla…
@Sofierules no,a proc jim tam už nikdo jiný než češi nejezdi? Právě protože ta cena neodpovídá tomu komfortu- v uvozovkách,co zam dostaneš.
@Sofierules píše:
@renap přesně to je to o čem mluvím, viděla jsem minulý rok nějaký dokument o Češích v Chorvatsku a byl to nářez -jak tam Češi stádovitě jezdí - a vlastně Chorvati nedělají nic jiného než, místo toho aby si jich vážili (protože skoro nikdo jiný tam prý už nejezdí kromě pár Němců) tak se jim vysmívají ( jak si tahají potraviny a pivo z Čech, jak jsou oblečení atd atd). Tak na to bych se jim pěkně vybodla…
Tak tady bych se teda vlozila. Vic nez „nalitlych“ Cechu, tam v poslednich letech potkavame opravdu velky mnozstvi Francouzu, Belgicanu a Anglicanu. O mnozstvi Italu ani nemluvim. Myslim, ze mate dost zkreslený predstavy. Mozna zalezi na oblasti (a bavite se o makarske
). Ale rozhodně je to tam jiny, nez pred 15, 20 lety
Kempyjsou plne Holandanu. ![]()
Voda je normalne pitna z kohoutku ![]()
@AvajBr píše:
Tak tady bych se teda vlozila. Vic nez „nalitlych“ Cechu, tam v poslednich letech potkavame opravdu velky mnozstvi Francouzu, Belgicanu a Anglicanu. O mnozstvi Italu ani nemluvim. Myslim, ze mate dost zkreslený predstavy. Mozna zalezi na oblasti (a bavite se o makarske). Ale rozhodně je to tam jiny, nez pred 15, 20 lety
Kempyjsou plne Holandanu.
Voda je normalne pitna z kohoutku
Já začínám mít pocit, že je ještě někde jedno Chorvatsko, kromě toho, kam jezdíme my. Jezdí tam jen Češi, voda tam stojí 2E a vajíčko 1E
. Je pravda, že my si vybíráme turisticky nevytížená místa (a i ty se dají najít) a u soukromých ubytovatelů, co ušetříme na poplatcích CK, projíme:D S sebou si vozíme jen pár pytlíků koření od Antonína. Naopak domů táhneme plné tašky jídla, borůvkový sirup, plněné arašídové tyčinky, mlince, práškovou čokoládu od Kraše..mňam:D:D
My se prave vracime z Porece.
A zase se nam libilo. Jeli jsme do apartmanu bez jídla.
Nakoupili jsme si v mistnim Lidlu a Kauflandu.Sebou jsme si nic nevezli.K dispozici jsme meli venkovni gril a na jidlo jsme si i dosli.
Cena potravin jako u nas.V restauraci taky a na plazi drazsi.Ale s tim se pocita.
Nikdo se nikomu nevysmival.Chorvati byli milí, usmevavy.
Vodu jsme pili z kohoutku.
Byli jsme 4 dospeli a dite.
Jeli jsme dvema autama a vse dohromady nas stalo cca 30 tis.a to jsme si dopravali.
Takže za me super.
Jediny co bylo blby,tak dnesni 1,5 hodiny kolona mezi Chorvatskem a Slovinskem
Jo,a Cechu jsme moc nepotkali.Spis nemecky hovořící a Italy.
@renap my tam máme odborovou slevu. A i přes to mi všichni tvrdí jak je to drahé
ještě jsem si dala komfort pojištění ( i storno bez spoluúčasti) a celkem za 38000. Jinak děkuji všem za názory, zkusíme tamní vodu z kohoutku ![]()
@bertoldina píše:
Já začínám mít pocit, že je ještě někde jedno Chorvatsko, kromě toho, kam jezdíme my. Jezdí tam jen Češi, voda tam stojí 2E a vajíčko 1E. Je pravda, že my si vybíráme turisticky nevytížená místa (a i ty se dají najít) a u soukromých ubytovatelů, co ušetříme na poplatcích CK, projíme:D S sebou si vozíme jen pár pytlíků koření od Antonína. Naopak domů táhneme plné tašky jídla, borůvkový sirup, plněné arašídové tyčinky, mlince, práškovou čokoládu od Kraše..mňam:D:D
Presne. Taky nechapu, co o tom lidi, co tam jezdili pred dvaceti lety vykladaji. Pricemz maji stoprocentně relevantní informace o tom, jak to tam aktualne vypada. ![]()
My ještě vozime sipkovou marmeladu a visnovici od domacich
. Mame pronajaty dvojpokojovy byt hned u plaze, pac bychom se nesnesli deset dni mackat v hotelovym pokoji, i kdyz s allin. Vyjizdime na jidlo do okolnich mest a vesnic, pac neradi sedime na jednom miste. V baraku, kde bydlime, s nami Cech nebyl ani jednou. Jen Italove, Slovinci a Belgicani. Asi mozna taky jiny HR.
![]()
@Sofierules píše:
sorry, ale to je pěkná hloupost. Povyšuješ se nad něco, co neznáš ![]()
@AvajBr píše:
Presne. Taky nechapu, co o tom lidi, co tam jezdili pred dvaceti lety vykladaji. Pricemz maji stoprocentně relevantní informace o tom, jak to tam aktualne vypada.
My ještě vozime sipkovou marmeladu a visnovici od domacich. Mame pronajaty dvojpokojovy byt hned u plaze, pac bychom se nesnesli deset dni mackat v hotelovym pokoji, i kdyz s allin. Vyjizdime na jidlo do okolnich mest a vesnic, pac neradi sedime na jednom miste. V baraku, kde bydlime, s nami Cech nebyl ani jednou. Jen Italove, Slovinci a Belgicani. Asi mozna taky jiny HR.
![]()
![]()
Nedáš mi odkaz? Hned na pláži by se nám líbilo.
@Sára 1 ee. Omlouvam se, ale vyhovuje nam, ze tam nejsou Cesi a neni to tak proflakly
![]()
@Sára 1 píše:
Mně teda cena vody překvapila. Cca 2 eura litr. To mi nepřijde zrovna málo.
a didi.. twl.. i v bulharsku stála dvoulitrovka 1,20 LV a fakt mi nebylo líto kupovat..