Voda v lednici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
12.10.16 06:21

Nadobka za lednici

Zdravím chtěla b :mrgreen: ych se zeptat nevíte někdo jak vyčistit nadobku na odtok za lednici da se nějak vytáhnout? Me to nejde. :nevim: :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962
12.10.16 06:30

@Dule1 Zkusila bych najít videonavod na youtube. Napiš název lednice a odtokova nadobka, případně anglicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.3.19 21:29

Pěkný večer přeji a oživuji hodně starou diskusi, protože mám prosbu, jestli by se našla ochotná osůbka, která by mi byla ochotna poradit. Řeším přesně ten problém, který je zde popisován. Ucpaný odtok v ledničce na zadní straně. Můj dotaz zní: když jste to prošťouchávaly, to jste vypnuly (odmrazovaly) ledničku nebo jste to oducpávaly za běhu ledničky? Já tam mám totiž spoustu ledu (je to úplně ucpané), při prošťouchávání drátem se dostanu tak max 1 cm do otvoru (ta původní tyčinka, co se tam dávala, měla asi 10 cm). Špejli, která se zde řešila, se bojím použít kvůli možnému zlomení špejle a tím definitivnímu zacpání otvoru. Existuje nějaké čistidlo, rozpouštědlo? Tam, kam se dává jídlo, se poněkud bráním užívání agresivnějších chemických prostředků, ale přesto se zeptám. Preferuji nějakou variantu bez nutnosti odmrazovat kvůli problému kam s věcmi z mrazáku (nejde odmrazit jen lednička). Pokud není vyhnutí tomu odmrazování, musím se do toho pustit zítra za kuropění, protože to bude kolem nuly. Obávám se, že další mráz bude až v prosinci, a to je přece jen až za dost dlouho. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5444
19.3.19 21:34

@psanicko Poradím jen s odmražováním. Toho se neboj. Věci z mrazáku na tu chvíli zabal do spacáků / dek / peřin. Vydrží to i několik hodin beze změny, až se mrazák namrazí (aspoň trošku) zpátky, šoupni to tam. Mnohokrát vyzkoušeno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
19.3.19 21:34

@psanicko
Neodmražuju a používám na to brčko ;)
Je ohebné, měkké a vždycky to problém vyřeší.
Ale je pravda, že to nemám plné ledu, ale třeba se tam dostane kus pórku, který se mi přichytne na zadní stěnu lednice a pak se sesune k tomu otvoru.
Za mě je brčko ideál.

• Citovat
  • Upravit
11559
19.3.19 21:37

Rozmrazovač, nebo silnější alkohol, líh … Pokud je ovšem problém s „mechanickým“ ucpáním, pak třeba zkusit to extradlouhé brčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
19.3.19 21:40

@psanicko Také se mi to stává, lednici mám už 13 let, zatím se holka drží :mrgreen:
Prošťouchávám a čístím, ale je fakt, že kolikrát zapomenu a dole je spousta vody :zed:
Dělám to za chodu, špejlí.
A odmražuji tedy na prasáka fenem, mám to za 15minut a hotovo. Jestli je to zdravé pro lednici, či ne, netuším..jak říkám mám jí už 13let ;)
Ale mít novou,tak to asi nedělám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.3.19 22:18

Taky nám na zadní stěně se ucpává snad každé 2 měsíce dírka v lednici, prošpárnu tím plastovým špáradlem co bylo k lednici a dobrý. Ale když zapomenu, tak ve spod lednice pod šuuplíky je to plné vody..
Jinak odmražuji lednici kombinovanou s mrazákem 2-3× za rok podle zanesení mrazu..
Vždy dám vřelou vodu do hrnce na dýnko a šup do mrazáku, ale trvá to nějaký čas, než všechen led odpadne z mrazáku. Pak jen do sucha vytřu a octovou vodou přejedu šuplíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
19.3.19 22:18

Ja odmrazuji tak, ze tam dam hrnec s vrelou vodou, za 30 minut uz se veci zase mrazi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
19.3.19 22:25

Ja to delala za chodu spejli :oops: ale nemela jsem tam led. Parkrat jsem to protahla a ono to neodteklo hned, ale kdyz jsem se tam podivala treba za hodinu, voda byla pryc a pak uz se to nezopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.3.19 22:25

@e008 Tak to je nějaké rychlé, mě než odpadne námraza, trvá tak 2 hodiny.. Mrazák s horkou vodou ale nezavírám, mám dvířka pootevřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
19.3.19 22:52

@TRG @LydiaD @Ivan PPZ @lucynka25 @pocker @e008 @blumen
Moc moc všem děkuji!! Ani nevíte, jak si vážím toho, že jste napsaly a podpořily. Od každé(ho) z vás něco, k tomu ještě další radu mimo emimino (tu napíši také, ať se podělím) a zdá se, že je hotovo. Teď jen počkám a zkontroluji, že je vše v pořádku, a že nemusím pro spacák a peřinu. Ještě avizovaný příspěvek, asi podobný tomu alkoholu. Nasypat do toho otvoru trochu soli, která také rozpouští led (za mě bylo prvně sůl, za chvíli slivovice). Protože v elektronické komunikaci mohu poděkovat zase jen elektronicky, posílám jako poděkování vtip o ledničce:
Přijde manžel z práce, otevře ledničku, podívá se dovnitř a vztekle práskne dveřma. Na druhý den zase přijde z práce, podívá se do ledničky a práskne dveřma: „Už zase!!“ Třetí den přijde z práce, otevře ledničku a volá: „Marie, já tě zabiju, jestli v té ledničce nebudeš zhasínat světlo!!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.3.19 23:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
19.3.19 23:59

@pocker to ja jedu prubezne, mam misku s teplou vodou a hadrou to porad stiram a doluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
20.3.19 06:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat