Volem se nerodíš, volem se stáváš... Dejte si pozor!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3105
25.8.10 20:45

Volem se nerodíš, volem se stáváš...

… Tak nějak bych nazvala dnešní partnerovu příhodu. Pracuje jako řidič autobusu. Když stál u krajnice a měl pauzu, tak ho oslovil mladý muž. Řekl, že není zdejší, neví kudy tudy a můj partner mu v dobré víře radil, radil a ukazoval. Po chvilce přiletěl jiný pán a řval: „Vykrádají Vám vůz, pozor!“ A ejhle. Druhý muž o kterém můj chlap nevěděl mu přes okýnko, které měl v zádech ukradl jízdenky a tržbu. Říkal, že ho ani neslyšel, tak uměl své „řemeslo“ dobře. Máme teď doma neveselo, až truchlivo. Za jízdenky má hmotnou odpovědnost a zjistil, že i když je to policejně zaprotokolováno a je tam očitý svědek, tak mu pojišťovna nedá ani korunu. Je pojištěný proti škodě způsobenou zaměstnavateli z nedbalosti. Můj muž chtěl být jen hodný a pomoci. Teď si připadá jako vůl. A o hodně veliký. Já na rodičáku a malá na umělém mléku. Takže máme „vyděláno“.

A proč tuto diskuzi zakládám…

1. Potřebuji se vypovídat. Chci prostě slyšet povzbuzující slova.
  1. Většina z vás jezdí autem, dejte si pozor a mějte nás jako odstašující příklad!
  1. Jsem šťastná, že to zloději udělali aspoň bez bolesti. Mohli ho přepadnout násilím a ublížit mu. Zabíjí se i pro míň peněz.

4 Doufám, že boží mlýny melou a pořádně je semelou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
25.8.10 20:50

Co na to rict :-( Pro dobrotu na zebrotu. Dase alespon se zamestnavatel nejak rozumne dohodnout na splatkovem kalendari? Aby to nebyla takova darda pro vas.
Ke zlodejum se vyjadrovat nebudu, ale musim rict, ze cejch na cele by nebyl od veci, aspon by clovek vedel, na koho si dat pozor :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.10 20:52

Ahoj, to je mi líto, Pojišťovna to neproplatí, protože to není vina Tvého manžela. Pokud má korektního zaměstnavatele, tak by to po něm neměl chtít, vždyť je to trestný čin, jak to mohl ovlivnit? Nechat se zbít nebo zabít?

Je to hrozné, za dobrotu na žebrotu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
25.8.10 20:53

Evi, to je hruza! :-x Bohuzel se uz neda nic delat, tak bud alespon, jak sama rikas, ze je manzel v poradku a mate se radi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
25.8.10 20:53

Jo, dá se s ním domluvit, že to nemusí platit teď, ale strhnou mu celou částku z výplaty v září :poblion: Takže super dohoda, taková lidská… Darda to bude pořádná, to jo. Ale nás tak strašně nakrklo, jakým stylem tě oberou. Zahrajou si na chudáky zbloudilé a už v tom lítáš, kdž pomůžeš. Takhle si lidé přestanou navzájem pomáhat. Už vidím muže jak příště ochotně pomáhá. To aby si předtím zbalil všechny věci a sednul si na ně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
25.8.10 20:56

To je mi líto..ale říkejte si, že na každou svini se někde vaří voda. :cert:
Jen jsem chtěla dodat k tomu vykrádání - byla jsem v Ikee koupit komodu pro prcka a jelikož už jsem byla těhu, tak jsem poprosila nějaké zaměstnance, aby mi jí naložili. Tak přijedu autem, otevřu jim kufr a ten jeden mi povídá: „kde máte kabelku?“…no na předním sedadle přeci. A oni na to, ať si na to tam fakt dám pozor, že mezitím co si lidi nakládaj do kufru zboží, tak jim předníma dveřma vykradou auto. Že už se to tam stalo hodněkrát. Tak bacha u Ikey a podobných obchodů!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
25.8.10 20:56
karolínka.sofinka píše:
Ahoj, to je mi líto, Pojišťovna to neproplatí, protože to není vina Tvého manžela. Pokud má korektního zaměstnavatele, tak by to po něm neměl chtít, vždyť je to trestný čin, jak to mohl ovlivnit? Nechat se zbít nebo zabít?Je to hrozné, za dobrotu na žebrotu :cert:

Běžel za nimi asi deset minut, ale byli rychlejší. Muž hold není žádný sporotvec a oni byli docela vytrénovaní.
Bohužel hmotná odpovědnost je neúprosná. Policie to vyšetřuje, ale stoprocentně nikoho nechytí. Popsal je sice dobře, ale i kdyby je chytili, co si z takového póvlu vezmeme, nevím.

HOLY HLAVNĚ SI DÁVEJTE POZOR Chlap říkal, že byli milý, nikdy by to do nich neřekl, pracoval potichu a velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
25.8.10 21:00

Nevím, co na to říct… je mi to opravdu moc líto!!! :srdce: Ráda bych nějak pomohla, ale nevím jak… a muž se teď, chudák, musí cítit hrozně… Aspoň že se mu nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
25.8.10 21:01

ahojky, je mi moc líto, co se Vám stalo. přeji Vám, ať se to co nejschůdněji vyřeší. a přidám se se svojí příhodou. je to měsíc, co moje kamarádka v plzni před makrem nakládala nákup, vedle zastavilo auto, vystoupil pán, oslovil ji s tím, že je polák, zdali neví, jestli mu dají v makru nákup bez karty, na to ona odvětila že neví, rozhovor trval půl minuty, začala dál nakládat nákup a po chvíli zjistila, že má pryč celou kabelku. v ní dva mobily, všechny doklady,včetně pasu, hotovost,platební karty, klíče…
teď po měsíci se její kabelka našla vyhozená v příkopu, mobily, hotovost samozřejmě pryč, i občanka, platební karty pryč a to co zůstalo, bylo totálně rozmočené :twisted: :evil:
a zhruba před rokem v plzni u kauflandu našim sousedům, oba lidé kolem sedmdesátky, nakládali zase nákup do auta, do otevřeného kufru, oba tašky položené na sedačce, oba v nich peněženky, než naložili do kufru nákup, obě tašky pryč :pocitac:
takže pozor na ty šmejdy, bohužel po těchto zkušenostech až bude někdo opravdu potřebovat pomoct, nepoznám to a pravděpodobně nepomůžu :nevim: ,teda samozřejmě pokud se nebude jednat o někoho, koho znám…
ještě jednou přeji ať to co nejlépe zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.10 21:01
EvaOstrava píše:
karolínka.sofinka píše:
Ahoj, to je mi líto, Pojišťovna to neproplatí, protože to není vina Tvého manžela. Pokud má korektního zaměstnavatele, tak by to po něm neměl chtít, vždyť je to trestný čin, jak to mohl ovlivnit? Nechat se zbít nebo zabít?Je to hrozné, za dobrotu na žebrotu :cert:

Běžel za nimi asi deset minut, ale byli rychlejší. Muž hold není žádný sporotvec a oni byli docela vytrénovaní.
Bohužel hmotná odpovědnost je neúprosná. Policie to vyšetřuje, ale stoprocentně nikoho nechytí. Popsal je sice dobře, ale i kdyby je chytili, co si z takového póvlu vezmeme, nevím.

HOLY HLAVNĚ SI DÁVEJTE POZOR Chlap říkal, že byli milý, nikdy by to do nich neřekl, pracoval potichu a velmi rychle.

já bych se teda se zaměstnavatelem hádala - něco jiného je, když by ty peníze ztratil nebo špatně zkasíroval, ale takhle? prostě za to nemůže. No, záleží, na povaze šéfa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.8.10 21:02

Neví, je to hnus!!!!!!!!!!Jsem z OV a víš, že se ani nedivím. Mamce takhle ukradli notebook ze zamčeného kufru. :-)
Kdybych mohla pomoci nějakou korunou ráda ti pomůžu, ale jsem taky na MD a je to děs. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.8.10 21:03

Evi:cele mu to strrhnou nemuze.Musi mu nechat nejakou castku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
25.8.10 21:04

co na to říci,je to fakt hrůza,hlavně,že je manžel v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.10 21:05

ze zákona může strhnout nejvýš 4,5 násobek hrubého platu a to je pálka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.8.10 21:09

Karoli: ja mela za to ze ti proste ale neco musi nechat. :think: :think:

• načítám...