Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nám se stalo něco podobného v březnu - naše rodina měla černý březen a hajzlové zně… ![]()
1.Manžel vysával auto - kolem předních sedaček - a zároven mu někdo ukradl ze zadních nový pracovní notebook - který musel celý zaplatit…pojistka opět na prd.
2. sedíme v IKEA - před sebou párky v rohlíku,bezedné kelímky a narcisky v květináči (živé) za 40 Kč - já jsem šla pro pití,manžel pro kečup na párky - vrátíme se a narcisky pryč…no štěstí,že nám tam svině nechali děti…takže už ani je nenecháváme samotné…a to jsme od nich byli tak 3 metry…
3. tchán si koupil stěrače - dal je na stojato do vozíku a pak se šel na něco zeptat na informace. Vozík za zády,otočí se zpět a stěrače fuč…
4. Švagrové vykradli auto - celkem nic si neodnesli - ale už to vytlučené okynko něco stojí…
PRO OSTRAVÁKY a VŠECHNY OSTATNÍ: Policajti říkali,že museli pustit nějaké hajzly z basy,protože byl klid a ted se to zase rozmohlo!!!
A další rada od policajtů: Jak jsou v autě takové ty kryty na kufr (nahoře) nebo u kombíků ty shrnovací rolety - vyprázdnit kufr a kryt,nebo roletu odhrnout/vytáhnout - zmetek se podívá a vidí,že tam nic není a neláká ho to debila rozbít a prozkoumat…a fakt jsem se dívala a hodně lidí u nás na sídlišti už to tak praktikuje…
tak protože v poj. pracuju - opravdu je to tak, že pokud je to trestný čin - není to vina manžela, i kdyby mu to ukradli nevědomky, tak ztrátu peněz ani odcizení nejde z pojištění odpovědnosti z výkonu povolání uhradit. ono je to i logické, řeknu, že mě peníze ukradli, nahlásím na policii, nechám si je a pojišťovna zaplatí, to by byly asi ty pojistky ještě 100× dražší než jsou…
tzv. kličky - poj. musí vycházet z pojistných podmínek a když uzavírat pojistku, tak jedině se spolehlivým člověkem a těch je opravdu málo, většině jde o to uzavřít, zkásnout prachy a nic ani nevysvětlit, potom si člověk myslí, že na něco pojištění má a není to pravda.
Ježiš, to je hrozné. Člověk aby se bál, že mu ukradnou nos mezi očima
Ať se z toho manžel brzo zbrchá, je jasné, že je v šoku ![]()
Už si nepřipadám tak paranoidní, když zamykám auto, když jdu vrátit vozík
![]()
Pojišťovny fakt no comment - člověk platí pojistku a až se mu stane neštěstí, tak teprve zjistí, na co všechno se to nevztahuje
![]()
karolínka.sofinka píše:
tak protože v poj. pracuju - opravdu je to tak, že pokud je to trestný čin - není to vina manžela, i kdyby mu to ukradli nevědomky, tak ztrátu peněz ani odcizení nejde z pojištění odpovědnosti z výkonu povolání uhradit. ono je to i logické, řeknu, že mě peníze ukradli, nahlásím na policii, nechám si je a pojišťovna zaplatí, to by byly asi ty pojistky ještě 100× dražší než jsou…
tzv. kličky - poj. musí vycházet z pojistných podmínek a když uzavírat pojistku, tak jedině se spolehlivým člověkem a těch je opravdu málo, většině jde o to uzavřít, zkásnout prachy a nic ani nevysvětlit, potom si člověk myslí, že na něco pojištění má a není to pravda.
Jj, přesně tak mu to řekli. A to, že to svědek viděl na vlastní oči mu nepomůže. Aspoň už ví, na co to pojištění vlastně je. Hlavně, že kryje ty havárky, protože ceny nových vozidel jsou fakt vysoké.
Evo, nečetla jsem diskuzi, je mi líto.
Mám doma nějaká nevyužitá mléka, spíše batolecí (neotevřená). Každopádně kdybys měla zájem, pošlu ti je.
Jeden malý nutrák je tam pro mimi, ale obávám se že už bude prošlý
.
J.
Anonymní až teď jsem si všimla, že jsi inkognito. Docela mě mrzí, že u tak „neškodné“ diskuze se někdo musí schovávat. Pochopila bych, kdyby jsi popisovala detaily nějakého podobného zážitku, ale tak
Nestyď se za svůj názor, máš na něj nárok. Prostě jsi cítila potřebu se na to podívat z více úhlů a zeptat se i na to, zda neporušil můj muž předpisy. Chápu to
Naštěstí neporušil. On je i na ty předpisy taková poctivka.
Nestačím se u vašich příspěvků divit, jak jsou tyto krádeže časté a jak jsou zloději nenápadní. ![]()
Je to hrozné. Snad ty mlýny melou a řádně je vytrestá sám život. Naše zákony totiž řádně trestat neumějí.
Děkuji všem, kteří mi nabídli pomoc, např janac mléko. Moc si vašich nabídek vážím. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že od vás něco chci. Chtěla jsem slyšet vaše milá slova. My to zvládneme. Je to sice citelný zásah do našeho už tak napnutého rozpočtu (a kdo ho tu nemá, když většina z nás je na rodičáku), ale zvládneme to. A k tomu máme skvělé rodiče. Ještě jednou děkuji za nabídky. Jste hodné, ale jsou potřebnější.
Janac pokud to mléko teda není prošlé, tak ho od tebe koupím.
Dobrou noc, ozvu se zítra. ![]()
Už jsem párkrát psal, že jezdím brněnskou tramvají č.4 Tam pro změnu řádí „řetízkáři“. Stojíme v zastávce „Náměstí republiky“, dveře už se pomalu začínají zavírat, vtom jedna paní křičí: „Ty prase zlodějský!“ Klučina se šikovnýma prstama, s kostkovanou kšiltovkou na hlavě a bundičkou vyšívanou zlatem, jasně že tmavší pleti, rozrazil zavírající se dveře, dopadl na chodník na všechny čtyři a zlacenou bundičkou si zakrýval obličej, aby ho nikdo nepoznal a nevyfotil… Stejně ho všichni v okolí znají. Ale kdyby došlo na svědecké výpovědi, tak mu celá devatenáctičlenná rodina dosvědčí, že se doma díval na DVD… Před zákonem jsme si všichni rovni a svědectví každého má stejnou váhu… ![]()
Nedávno jednoho řetízkáře dopadli, usvědčili a půjde hačat. Ale mezitím stačil vyškolit tak pět nebo šest dalších…
Evo moc mě mrzí, co se vám stalo
Tohle zabolí vždycky a člověk si pak pořád opakuje „kdybych já…tak by…“ a nebyly by teď starosti…
My jsme si takhle „vydělali“ teď v červnu
Zatímco tady v Čechách jsem (myslím) dost opatrná a počítám skoro se vším, tak na dovolené v Itálii jsme udělali školáckou chybu a vybrali nám auto. Úplně ho vybílili a vzali prostě všechno! Zůstaly nám jen plavky na sobě a pár drobností, co jsme měla v batůžku s sebou pro malého. Ještě že neukradli dětskou autosedačku!!!! Aspoň jsme měli kluka jak odvézt domu. Kamarádky mi musely na něj půjčit nějaké oblečení - měli jsme s sebou téměř vše a po návratu měl 2 trička a kraťasy
i hračky mu ukradli…copak oblečení, ale partner se živí jako fotograf a přišel tam o vybavení v hodnotě cca kolem půl milionu
a k tomu nějaká ta „drobná“ elektronika jako notebook, GPS, mobil, i-pod, …
Jak říkám, byla to naše velmi naivní chyba, přesto jsme to (já a partnerova dcerka) i obrečely, jak je to nespravedlivé…Holt na nás vyšel los.
Za mě můžu jen vzkázat neznámým gaunerům do Itálie, že „přeju veselé Vánoce až do roku 2030“!!!
No to je fakt hrůza, ale už se nedivím ničemu, známého okradli minulý týden v Karviné(kousek od Ostravy), vyšel jen z auta otevřít garáž, dokonce auto zamkl a mezitím stihl nějaký chlap(kluk)rozbít okno a ukrást peněženku, shodou okolností tam měl taky držbu 20tisíc, no vyděláno ![]()
Jen koukám, že ten zloděj v případě tvojeho manžela musel být extra šikovný, ty okénka v autobusu jsou přece hrozně vysoko ![]()
@ Evi nečetla jsem celou diskuzi, ale nemaš nekde něco na prodej? na MMB a tak, něco bych treba koupila, hodíc se mi to… Nebo tak udělej a pak sem dej odkaz. Je mi blbe z takových lidí, hnusáci hnusný.
KacenkaK píše:
A další rada od policajtů: Jak jsou v autě takové ty kryty na kufr (nahoře) nebo u kombíků ty shrnovací rolety - vyprázdnit kufr a kryt,nebo roletu odhrnout/vytáhnout - zmetek se podívá a vidí,že tam nic není a neláká ho to debila rozbít a prozkoumat…a fakt jsem se dívala a hodně lidí u nás na sídlišti už to tak praktikuje…
Prosím, už je pozdě a dneska jsem mimo, tak pro mě ještě jednou
Takže rada zní nechat tu roletu otevřenou nebo úplně odstranit, aby bylo jasně vidět, že v kufru nic není, nic se tam neschovává a nikdo se nemusí namáhat, aby zjistil, jestli jsem roletkou náhodou nezakryla zlaté cihly? ![]()
Já ji právě zatahuju, když tam něco máme, třeba kočár nebo tak, aby to tak nebilo do očí, ale že by to mohlo vzbudit zvědavost, mě nenapadlo
![]()
Evi, posíláme
ať se z toho brzy vzpamatujete … ale člověk už teď nebude věřit raději nikomu …
ty boží mlýny jsou asi opravdu jediná spravedlnost ve kterou můžem doufat
Anguo, no tak jsem na to koukala jak z jara
nám u auta chybí zadní roleta a mermomocí ji chci koupit … ikdyž teď už teda asi ne
(ovšem když budu mít v autě již zmíněný kočár, tak zakrýt nebo nezakrýt? ![]()
Evi teda to je des a manzela je mi lito,jeste k tomu,kdyz pises jaky je dobrak. ![]()
K tem kradezim,je to hruza,cim dal tim casteji,ja kdyz nakladam nakupu nebo i malou do auta,tak mam zamceny vsechny dvere krome tech ve kterych jsem.
Kamaradce takhle ukradli tasku se vsim(doklady,klice,penize) v garazich ve Futuru,kdyz nakladala dcerku do auta..
Angua píše:KacenkaK píše:
A další rada od policajtů: Jak jsou v autě takové ty kryty na kufr (nahoře) nebo u kombíků ty shrnovací rolety - vyprázdnit kufr a kryt,nebo roletu odhrnout/vytáhnout - zmetek se podívá a vidí,že tam nic není a neláká ho to debila rozbít a prozkoumat…a fakt jsem se dívala a hodně lidí u nás na sídlišti už to tak praktikuje…Prosím, už je pozdě a dneska jsem mimo, tak pro mě ještě jednou
Já ji právě zatahuju, když tam něco máme, třeba kočár nebo tak, aby to tak nebilo do očí, ale že by to mohlo vzbudit zvědavost, mě nenapadloTakže rada zní nechat tu roletu otevřenou nebo úplně odstranit, aby bylo jasně vidět, že v kufru nic není, nic se tam neschovává a nikdo se nemusí namáhat, aby zjistil, jestli jsem roletkou náhodou nezakryla zlaté cihly?
![]()
![]()
![]()
![]()
Pokud nebudeš mít nic v kufru, tak roletku odtáhnout, ať jde vidět, že tam nic není. Stejně bych to praktikovala i na přihrádku v palubní desce. Jo a taky pozor na držák na navigaci. Kamarádovi roztřískali auto jen proto, že měl na skle držákna navigaci. Bez navigace a stejně ho ukradli. Poškodili mu centrál a vybili okno. A pochybuju, že z držáku něco měli ![]()
Pokud vozím kočárek, tak ho máme zakrytý. Já vím, že by v tom kufru být neměl, ale někdy tam prostě zůstat musí.