VOŠ pedagogická, aneb nejsem naivní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jitka1976
19.11.13 19:46
@Anonymní píše:
@Jitka1976 a platove je to potom jak? VS ma automaticky vyssi nastupni plat?

Ano…má vyšší nástupní plat…dál se plat zvyšuje podle odpracovaných let, tedy praxe…ale pokud by nastupovaly dvě učitelky-absolventky-jedna se střední ped. a druhá s VŠ pedag., bude mít ta s VŠ vyšší nástupní plat…koukni na platové tabulky pedag. pracovníků…viz. net

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.13 14:47

@Jitka1976 bohužel z tech tabulek nevyctu, jaky ma nastupni plat stredoskolak a vysokoškolák. nevim, jake se davaji platove tridy při nastupu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
20.11.13 19:15
@Anonymní píše:
@Jitka1976 bohužel z tech tabulek nevyctu, jaky ma nastupni plat stredoskolak a vysokoškolák. nevim, jake se davaji platove tridy při nastupu :nevim:

No…je to trochu složitý…platová třída závisí na řediteli/ce školky…ten/ta tě buď zařadí do 8. plat. třídy nebo 9. plat třídy…podle toho jestli se spolupodílíš na tvorbě ŠVP…jako začínající s nulovou praxí nečekej stejný plat jako zkušené kolegyně…v 8. plat. třídě to je cca 15 tisíc hrubého…a v 9. třídě 20 000 hrubého…jako vysokoškolačka, podílející se na ŠVP bys měla mít 9. plat. třídu…ale většinou se začínající řadí do 8-ičky…právě proto, že nic neumí…zaučuje je zkušená kolegyně a bylo by fakt divný, kdyby nic nevědoucí „telátko“ po škole (promiň mi ten výraz, ale je to tak) mělo stejný plat, jako kolegyně s dvacetiletou praxí, která ho bude zaučovat a vést, vysvětlovat a pomáhat…to by se na to ta kolegyně vyprdla…
Cca rok, dva zpátky bylo ve školství málo učitelů…kvůli financím zdrhali jinam…tak „chytráci“ tam nahoře vymysleli, že absolventi VŠ budou mít o 8 tisíc vyšší nástupní plat!!! :zed: Ok…nový, začínající učitelé nastoupili nadšeni novým platem…ale co to udělalo v řadách jejich kolegů s mnohaletou praxí??? Taková mladá holčina šla pro radu ke starší kolegyni a ta jí poslala někam se slovy: „Když máš o 8 tisíc víc než já, jsi určitě taky o tolik chytřejší než já a poradíš si sama!“ 8o 8o 8o A chápu jejich rozčílení…
Takže čekej spíš tu 8-ičku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.13 19:57

@Jitka1976 uz jsem v ruznych diskuzích ty platy pochopila a uplne chápu rozhorceni učitelek s letitou praxi.
ja bych tuto praci chtěla delat kvůli detem a priznive pracovni době, coz ve svém puvodnim oboru nemam…platove je mi celkem jedno, jak na tom budu, pokud si vydelam vic jak na rodicaku :lol: :lol: hypotéku nastesti nemame, ani jiné půjčky…

a muzu se zeptat, jak obtizne je ted sehnat místo ve skolstvi? pises, ze před par lety lidi utikali, jak je to ted?

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
20.11.13 20:09
@Anonymní píše:
@Jitka1976 uz jsem v ruznych diskuzích ty platy pochopila a uplne chápu rozhorceni učitelek s letitou praxi.
ja bych tuto praci chtěla delat kvůli detem a priznive pracovni době, coz ve svém puvodnim oboru nemam…platove je mi celkem jedno, jak na tom budu, pokud si vydelam vic jak na rodicaku :lol: :lol: hypotéku nastesti nemame, ani jiné půjčky…a muzu se zeptat, jak obtizne je ted sehnat místo ve skolstvi? pises, ze před par lety lidi utikali, jak je to ted?

To je velice individuální..podle regionu…kde bydlíš? třeba v Praze by to takový problém nebyl…můžete se jako rodina přestěhovat kvůli Tvé práci? Pokud u Vás jsou školky plně obsazený, tak to bude těžký…max. jako náhrada za mateřskou na 3 roky…pokud by tam nějaká uč. šla na mateřskou… :nevim:
Jinak nekvalifikovanou tě NIKDE nevemou…musíš být aspoň studující…tedy už přijatá ke studiu…ideální by bylo, kdyby jsi dostudovala do konce mateřské…a hledala místo s diplomem v ruce…nebo aspoň s tím, že v tom roce budeš končit…ředitelka bude mít větší jistotu, že dostuduješ a neztratí tě, když už do tebe investují svůj čas a síly na zaučení…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.13 20:12

Do konce materske bych dostudovat nestihla, mladsi ditko ma uz rok…

no spis jde o to, jestli mam sanci najit místo jako studujici stredni pedag. skolu :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
20.11.13 20:24
@Anonymní píše:
Do konce materske bych dostudovat nestihla, mladsi ditko ma uz rok…no spis jde o to, jestli mam sanci najit místo jako studujici stredni pedag. skolu :oops: :oops:

To ti takhle fakt nikdo neřekne…šanci máš, ale pokud se budeš ucházet o místo zároveň s dostudovanou učitelkou, asi ředitelka vybere tu co už má školu hotovou…logicky…takže záleží kde se budeš ucházet o místo…kolik vás bude…jestli další uchazečky budou mít praxi? Některé ředitelky preferují zkušené uč. s praxí…jiné zase čistý, nepopsaný list-učitelku si „vychovají“ podle svého… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
wra
1914
20.11.13 20:36

Tak nevím, rozhoduji se jestli začít studovat tento obor, a pořád si nejsem jistá, bojím se že po dodělané školy pro mě nebude místo, a tři roky dojíždění do 100 km vzdálené školy se mine úč :think: inkem. Jsem totiž z vesnice a doma mám roční dvojčata… MYslíte že je rozumné kontaktovat místní školky v okolí zda by výhledově pro mě měli místo a mohli třeba poskytnout praxi? Abych nebyla za blbku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
20.11.13 20:49

@wra To bych určitě udělala…myslím tu praxi, dopředu se zeptat, jestli VŮBEC berou praktikantky…některé MŠ to nedělají!!! Je to pro ně práce navíc…
Pokud budou souhlasit, je to i dobré znamení, že se jedná o vstřícnou ředitelku…samozřejmě se můžeš zeptat na místo (třeba bude nějaká uč. odcházet do důchodu, nebo výhledově na mateřskou, jako záskok…sice jen na 3 roky, ale jako praxe dobrý!) Za blbku nebudeš…jen se nejdřív ptej na tu praxi, až po potvrzení praxe se ptej na budoucí možnost zaměstnání…

• Citovat
  • Upravit
wra
1914
20.11.13 21:33

@Jitka1976 no, tak nějak jsem to myslela, jen se špatně vyjádřila :-) právě když koukám na dětičky ve školce na procházce tak s nimi chodí docela starší učitelky… Tak to zkusím a uvidím :-) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.13 07:55

@wra ja bych taky dojizdela do skoly 2,5 hodiny :oops: :oops: chces jit na stredni nebo vysokou?

jinak jsem z Olomoucka. jedna znama dostala ted ke konci materske místo ve skolce - bez vzdelani, bez praxe - dohodila ji to tchyne, která ma „vliv“. toto me neskutecne stve, stve to i mistni maminky, které sveruji sva ditka do skolky. takze protekce funguje porad :roll:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
21.11.13 08:14
@Anonymní píše:
@wra ja bych taky dojizdela do skoly 2,5 hodiny :oops: :oops: chces jit na stredni nebo vysokou?jinak jsem z Olomoucka. jedna znama dostala ted ke konci materske místo ve skolce - bez vzdelani, bez praxe - dohodila ji to tchyne, která ma „vliv“. toto me neskutecne stve, stve to i mistni maminky, které sveruji sva ditka do skolky. takze protekce funguje porad :roll:

Pokud jí sehnala místo, buď bude dělat asistentku (ale musí mít kurz asistenta) třeba k postiženým dětem, PAS, ADHD atd…nebo MUSÍ začít studovat, nejpozději v roce 2014…jinak musí odejít a ani superprotekce jí nepomůže… ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.13 08:39

Dela vedouci učitelku nového oddeleni, které bylo zrovna otevreno :lol: přitom je tam uz par let mlada, sikovna Bc učitelka. studovat bude. ale i tak je to k vzteku :x

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
21.11.13 08:40
@Anonymní píše:
Dela vedouci učitelku nového oddeleni, které bylo zrovna otevreno :lol: přitom je tam uz par let mlada, sikovna Bc učitelka. studovat bude. ale i tak je to k vzteku :x

A co má za školu? 8o A má nějakou praxi? Učila už před tím?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.13 10:01

Skolu ma stredni, jiného zamereni. nikdy neucila, praxi nemá, jen ma vlivnou tchyni, to jediny ji na to místo dostalo :nevim: však se to taky mistnim maminkam zrovna nezamlouva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze