VOŠ pedagogická, aneb nejsem naivní?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
No tam je vedouci MS jina, zkusena Bc učitelka. letos se otevíralo nove oddeleni v sousedni budove a „vedouci“ tohoto oddeleni je dotycna pani. takze vylozene vedouci není, ale ma na povel tu novou tridu, kterou by mela vest urcite jedna ze zkusenych puvodnich učitelek…
je to vesnice, asi tam mají vlastní zákony
me by to vadilo v pripade, ze bych tam musela davat sve dite. takto se mi to „jen“ nelibi, ptz znam pozadi toho dosazeni do funkce ![]()
- Citovat
- Upravit
Také se připojím k debatě. Loni jsem zkoušela Voš na evropské v Praze. Byl veliký nával, hlásilo se 500 lidí a já byla těsně pod čarou, ale bohužel tento rok brali jen jednu třídu. V minulých letech otevírali dvě. Píšu to proto, že je veliký nával kvůli tomu, že musíme mít tu kvalifikaci do r. 2014
Já udělala chybu, že se přihlásila jen na jednu školu. Letos vyzkouším 3 školy a uvidím. A ještě mě štve jedna věc, mám vystudovanou sřední pedagogickou, akorát pedagogické lyceum a stejnak mi nestačí si dodělat jen nějaký kurz apod. A druhou maturitu v této době je nanic. Když zachvilku nebude stačit ani ta střední. Přijde mi to na hlavu, ale protože tu práci mám moc ráda. Tak mi nic jiného nezbývá. Budu všem držet palce k přijimačkám
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a VOS k necemu v budoucnu bude? když uz ted se neuznava VOS vzdelani pro zvyseni platu, podle tabulek…?
navíc jsem nekde cetla, ze se uvazuje o zruseni VOS vzdelavani, ale nevim, co je na tom pravdy ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No a VOS k necemu v budoucnu bude? když uz ted se neuznava VOS vzdelani pro zvyseni platu, podle tabulek…?
navíc jsem nekde cetla, ze se uvazuje o zruseni VOS vzdelavani, ale nevim, co je na tom pravdy
Asi budu oponovat, kdyby na tom bylo něco pravdy, VOŠ-ky by neprosperovaly a nenabíraly tolik studentů. Vím o jedné VOŠ, kde jsem se tuto středu byla podívat, tak získala nedávno akreditaci na Předšk. a mimošk. pedagogiku a od září poprvé otevřou. ![]()
Ale samozřejmě se neví, co bude dál v budoucnu, že. Protože jak známe, zruší se vždycky to, co funguje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gozra píše:
Asi budu oponovat, kdyby na tom bylo něco pravdy, VOŠ-ky by neprosperovaly a nenabíraly tolik studentů. Vím o jedné VOŠ, kde jsem se tuto středu byla podívat, tak získala nedávno akreditaci na Předšk. a mimošk. pedagogiku a od září poprvé otevřou.
Ale samozřejmě se neví, co bude dál v budoucnu, že. Protože jak známe, zruší se vždycky to, co funguje.
VOŠky můžou zrušit, ale kvalifikaci by nám vzít neměli…vždyť kolik učí holek, co mají jen střední peďák…??? Můžou po nás chtít doplnit vzdělání…
to ano…ale určitě to u VOŠek půjde doplňkovým studiem na rok k získání Bc…vždyť i to „pitomý“ Absolutorium je ve stylu VŠ…obhajoba práce…závěrečné ústní zkoušky…komise…Myslím, že by hoooodně učitelů protestovalo, kdyby třeba za 5-10 let po absolventech VOŠ chtěli znovu 3-5 let studovat Bc nebo Mgr…
![]()
- Citovat
- Upravit
V takovém případě ale nemůže dělat vedoucí učitelku…to by u ČŠI nikdy neprošlo…No…žalovat se nemá, ale…
Pokud bych nebyla spokojená, asi bych to řešila…(jsem mrcha
)