Vozík za kolo místo kočárku pro dvojčata?

7354
9.4.09 13:01

Vozík za kolo místo kočárku?

Chtěla bych se obrátit na maminky které mají vozík za kolo. Používáte jej i v kočárkové úpravě? Jak často? Mohl by - budu li mít dovnitř autosedačky a fusaky - nahradit kočárek?

Čekáme dvojčata a představa že rvu do schodů v mhd 20 tikilový kočár s dvěma třeba 8mikilovými dětmi mě moc neláká. Provozu se nebojím, tam kam budu potřebovat - poradna, středisko, nákup se dostanu bezpečně. Jen nevím, zda mi něco neuniklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59
9.4.09 13:08

Ahoj,
vozík jako kočárek občas používám, ale ne příliš často. Je totiž širší než normální kočárek a tím pádem se ne všude dostanu - např. do některých výtahů, dveří. Ale to se bavím o jednomístném vozíku (dvoumístný jako kočárek používám jenom na brusle). Ale nemám přehled o šířce dvojčatových kočárků. Určitě je důležité zjistit si celkové rozměry (hlavně šířku, délku) kočárku, vozíku a případně i prostor, do kterých se chceš vejít.
Ještě poznámka ohledně autosedaček a jejich použití do vozíků za kolo - to je nejrozšířenější fáma internetu -autosedačky do vozíků za kolo nejdou použít (jedna autosedačka do některých vozíků lze přidělat, ale rozhodně to není bezpečné, dvě autosedačky se Ti vedle sebe do vozíku určitě nevejdou - bavím se o autosedačkách 0-13 kg). Do vozíků jsou přímo určeny baby vložky (Baby Weber, Baby Seat Chariot).
Doporučuji Ti návštěvu prodejny nebo půjčovny, kde si vozíky prohlédneš a vyzkoušíš. Na internetu a fotkách to vypadá všechno trošku jinak než ve skutečnosti (ne hůř nebo líp, ale prostě jinak).
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
9.4.09 14:10

ahoj,
dve autosedacky do dvojceciho voziku nedas. vozik za kolo je skvela vec, meli jsme chariota cts, ale v kocarkove uprave jsme ho pouzivali jen na kolove dovolene nebo do terenu, kde je nenahraditelny. rozhodne budes potrebovat i klasicky kocarek.

ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
9.4.09 14:38

Madlicka: nemám sice dvojčata, ale má to nevýhodu - nedáš je do lehu, jen do těch zmenšovacích vložek, kde jsou jako ve vajíčku..

Ale jinak doporučuji, máme Chariot cx1, je nejlépe odpružený, určitě se vyplatí si připlatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
9.4.09 16:07

ahoj, já mám teda také vlastní zkušennost pouze s jednomístným i v kočárkové úpravě (docela často), ale znám holčinu, co má právě dvojčata, teď už teda jsou to velcí kluci a Ti mají jen vozík .....
jak tu psala kim, nedáš mimi do lehu teda jako do vodorovné polohy, jinak oni v těch babyseatech jsou v poloze ležmo, jen jakoby na nakloněné rovině … blbě se to vysvětluje, fakt si to prohlédni u někoho naživo

na vajíčka do vozíku zapomeň

můj názor, pokud to chceš jako kočárek, dokud budou děti v baby seatech (kde mohou bez problémů spát) a jen jako přepravní prostředek až budou větší a nebudou v baby seatech … teda myslím, jako, že budou spát doma na rovném v postýlkách … myslím, že Ti to bude stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
9.4.09 16:39

To jste byly rychlé, díky moc :-)

Pokud jde o dvojčecí kočár tak mívají šířku kolem 80 cm, takže to bude podobné.

Tak jsem torchu víc pogooglulila :-) Na vložky jsem koukala zatím jen na ty od Webera, je k nim i doplňková opora pro hlavu.

Výběr vozíku budem ještě promýšlet, asi se musíme hlavně rozhodnout jak bude využívaný - od toho se bude odvíjet i cena a vlastnosti. Ty Charioty jsou na fotkách moc hezké, odpružení se nemusí domontovávat jako u Coozeru ale nevím jak je to tam s vnitřním prostorem a s „kufrem“ na věci. Nejde mi tolik o sportovní svižnou jízdu, spíš každodenní transport.. Nu opravdu si je půjdu prohédnout.

S tím že je vložka prohnutá jako vajíčko - moc dík, to mě nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
9.4.09 19:49

no ona ta vložka není prohnutá úplně jako vajíčko, to zas mi nepřijde, ale prochu prohnutá je …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.4.09 09:44

Ohledně odpružení - pokud chceš vozík s odpružením, tak určitě Chariot rozhodně ne Croozer a k tomu domontované odpružení. Odpružením Croozeru ztrácíš nárok na záruku - je to neoprávněný zákrok na vozíku.
Ohledně šířky vozíku - oni právě dvoumístný vozíky (bavím se o Croozer a Chariot) jsou právě širší než těch 80 cm (Chariot tuším 82 a Croozer 86 cm), takže se s nimi do 80 dveří prostě nevejdeš.
Baby vložky - baby Weber je do vozíků Croozer, Baby Seat Chariot do vozíků Chariot - jsou to rozdílné baby vložky a nelze mít do chariotu Weber a naopak.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
10.4.09 09:51

Madlicka: zavazadlový prostor je veliký!!!
Běžně vezu převlečení, jídlo, vodu,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
10.4.09 12:24

Ahoj, souhlas a holkama, na ježdění venku je dvoukárka ideální spíš jako doplňkový kočárek, do krámu bych dvoukárkou nejela, neb bych neprojela..Mám problém i s jednomístným…Ale na sportovní vyžití ideální. Máme Chariota Cougara, je o třídu níž než CX1, ale je odpružený víc než Croozer a spokojenost. Osobně doporučuju vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí