Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtěla bych se obrátit na maminky které mají vozík za kolo. Používáte jej i v kočárkové úpravě? Jak často? Mohl by - budu li mít dovnitř autosedačky a fusaky - nahradit kočárek?
Čekáme dvojčata a představa že rvu do schodů v mhd 20 tikilový kočár s dvěma třeba 8mikilovými dětmi mě moc neláká. Provozu se nebojím, tam kam budu potřebovat - poradna, středisko, nákup se dostanu bezpečně. Jen nevím, zda mi něco neuniklo?
Ahoj,
vozík jako kočárek občas používám, ale ne příliš často. Je totiž širší než normální kočárek a tím pádem se ne všude dostanu - např. do některých výtahů, dveří. Ale to se bavím o jednomístném vozíku (dvoumístný jako kočárek používám jenom na brusle). Ale nemám přehled o šířce dvojčatových kočárků. Určitě je důležité zjistit si celkové rozměry (hlavně šířku, délku) kočárku, vozíku a případně i prostor, do kterých se chceš vejít.
Ještě poznámka ohledně autosedaček a jejich použití do vozíků za kolo - to je nejrozšířenější fáma internetu -autosedačky do vozíků za kolo nejdou použít (jedna autosedačka do některých vozíků lze přidělat, ale rozhodně to není bezpečné, dvě autosedačky se Ti vedle sebe do vozíku určitě nevejdou - bavím se o autosedačkách 0-13 kg). Do vozíků jsou přímo určeny baby vložky (Baby Weber, Baby Seat Chariot).
Doporučuji Ti návštěvu prodejny nebo půjčovny, kde si vozíky prohlédneš a vyzkoušíš. Na internetu a fotkách to vypadá všechno trošku jinak než ve skutečnosti (ne hůř nebo líp, ale prostě jinak).
Jana
ahoj,
dve autosedacky do dvojceciho voziku nedas. vozik za kolo je skvela vec, meli jsme chariota cts, ale v kocarkove uprave jsme ho pouzivali jen na kolove dovolene nebo do terenu, kde je nenahraditelny. rozhodne budes potrebovat i klasicky kocarek.
ivana
Madlicka: nemám sice dvojčata, ale má to nevýhodu - nedáš je do lehu, jen do těch zmenšovacích vložek, kde jsou jako ve vajíčku..
Ale jinak doporučuji, máme Chariot cx1, je nejlépe odpružený, určitě se vyplatí si připlatit.
ahoj, já mám teda také vlastní zkušennost pouze s jednomístným i v kočárkové úpravě (docela často), ale znám holčinu, co má právě dvojčata, teď už teda jsou to velcí kluci a Ti mají jen vozík .....
jak tu psala kim, nedáš mimi do lehu teda jako do vodorovné polohy, jinak oni v těch babyseatech jsou v poloze ležmo, jen jakoby na nakloněné rovině … blbě se to vysvětluje, fakt si to prohlédni u někoho naživo
na vajíčka do vozíku zapomeň
můj názor, pokud to chceš jako kočárek, dokud budou děti v baby seatech (kde mohou bez problémů spát) a jen jako přepravní prostředek až budou větší a nebudou v baby seatech … teda myslím, jako, že budou spát doma na rovném v postýlkách … myslím, že Ti to bude stačit
To jste byly rychlé, díky moc ![]()
Pokud jde o dvojčecí kočár tak mívají šířku kolem 80 cm, takže to bude podobné.
Tak jsem torchu víc pogooglulila
Na vložky jsem koukala zatím jen na ty od Webera, je k nim i doplňková opora pro hlavu.
Výběr vozíku budem ještě promýšlet, asi se musíme hlavně rozhodnout jak bude využívaný - od toho se bude odvíjet i cena a vlastnosti. Ty Charioty jsou na fotkách moc hezké, odpružení se nemusí domontovávat jako u Coozeru ale nevím jak je to tam s vnitřním prostorem a s „kufrem“ na věci. Nejde mi tolik o sportovní svižnou jízdu, spíš každodenní transport.. Nu opravdu si je půjdu prohédnout.
S tím že je vložka prohnutá jako vajíčko - moc dík, to mě nenapadlo.
no ona ta vložka není prohnutá úplně jako vajíčko, to zas mi nepřijde, ale prochu prohnutá je …
Ohledně odpružení - pokud chceš vozík s odpružením, tak určitě Chariot rozhodně ne Croozer a k tomu domontované odpružení. Odpružením Croozeru ztrácíš nárok na záruku - je to neoprávněný zákrok na vozíku.
Ohledně šířky vozíku - oni právě dvoumístný vozíky (bavím se o Croozer a Chariot) jsou právě širší než těch 80 cm (Chariot tuším 82 a Croozer 86 cm), takže se s nimi do 80 dveří prostě nevejdeš.
Baby vložky - baby Weber je do vozíků Croozer, Baby Seat Chariot do vozíků Chariot - jsou to rozdílné baby vložky a nelze mít do chariotu Weber a naopak.
Jana
Madlicka: zavazadlový prostor je veliký!!!
Běžně vezu převlečení, jídlo, vodu,…
Ahoj, souhlas a holkama, na ježdění venku je dvoukárka ideální spíš jako doplňkový kočárek, do krámu bych dvoukárkou nejela, neb bych neprojela..Mám problém i s jednomístným…Ale na sportovní vyžití ideální. Máme Chariota Cougara, je o třídu níž než CX1, ale je odpružený víc než Croozer a spokojenost. Osobně doporučuju vyzkoušet.