Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravim všechny, kdo sem zavítá.
Máme takový,,problém,,
náš 7m Kubíček, je od mala strašně aktivní dítě, teď už si stoupá, sám sedí, leze atd, ale to není podstatné. Problémem je, že spí jen na břiše a v kočárku vydrží taky jen na břiše. Teď máme kočárek G-mini grand (viz foto) a my jsme tomu našemu zvídávému lumpovi udělali nástavec na boudičku ze slídy, aby měl v tomto počasí prostě výhled ven, když bude na tom bříšku. Mě ale zajímá, jelikož zítra mu bude teprve 7 měsíců, už má 74 cm a za chvilku se nevejde ani do tohodle kočárku (tento už je druhý kvůli velikosti
) jak to jako uděláme, když budeme kupovat sporťák, typu valco nebo navington scooner…jak tam bude ležet na břiše?
protože i přesto že doma leze a sedí a hraje si, tak v tom kočáru prostě sedět nechce, a spát na zádech už vůbec nehrozí, tak jestli někdo má taky takový,,problém,, ať prosím napíše, jak tuto situaci vyřešili ![]()
Moc děkuji za příspěvky a každou radu ![]()
Kamoska myslím vozila na břiše v Britaxu B motionu 4,ale nejsem si 100% jistá, snad někdo upresní ![]()
No, já bych koupila pořádný sporťák, co jde do plného lehu… já tedy měla coby trojkombinaci Perego GT3, odvozila jsem v tom 2 děti a neměla jsem potřebu krom dokoupení lehoučkých golfek nic měnit.
Ja mela, a vybirala schvalne, vždy kocar ne podle toho jaka budu s tim kocarem hvezda. D ale podle parametru.. tedy hlavne, aby sel dat do uplneho lehu. pak se tam dite pohodlne vyspi na zadech, bocku i brise.
Koupila bych poradny sportak s moznosti polohovani az do lehu a polohovací casti nozicek.
Mě by se britax taky líbil, ale právě kdyby potřeboval čučet ven
tak jsem si říkala jestli není nějakej kočárek s okýnkem nebo tak něco
prostě my máme všechno složitý ![]()
@j.a.n.i1 mě se trojkolky zdají nepraktické a nelíbí se mi =(
@MarieOVMUC Já nepotřebuji být za hvězdu =D mě bude stačit, když malej nebude v kočárku řvát, že nemá výhled =D
@Janina81 jo tyto náležitosti rozhodně kočárek musí mít =) děkuji za připomínku =)
@týnka2 píše:
@j.a.n.i1 mě se trojkolky zdají nepraktické a nelíbí se mi =(
Já zas považuju za nepraktické to, co máš na obrázku…
@j.a.n.i1 to ti neberu =)
Já bych trojkolce nevěřila, myslím stabilitě a tak…to jen moje domněnka ![]()
Dcera sla do sportaku v 6 ti mesicich, jde uplne do lehu a latka na boudicce jde odepnout a zustane pruhledna síť. Takze v lehu na brise byla totalne spokojena. Kolemjdouci rikali, ze je uplne vysmata. Mimochodem jde o polsky kocarek ZIPP za 5000 trojkombinace a je uplne dokonalej a praktickej ve vsem. Klidne bych ho koupila znovu, coz se o jinych vecech rict neda.
@u763 super, děkuji za tip, hned se na něj podívám
jen právě i jako má valco a britax tu síťku, tak si říkám když třeba fouká nebo je hnusně tak aby nedýchal studený vzduch víš… ![]()
Já vozila malou na břichu ve sporťáku skoro od narození. Mám mamas and papas sola2. Když se dá stříška nahoru (třeba jako ochrana proti větru, tak se tam dá jeden díl stříšky rozepnout a mimčo má super průhled ven přes slídu).
Hledala jsem fotku, kde by to bylo vidět - třeba zde
@týnka2 Mě takhle první syn jezdil celé 4 měsíce, od 5 do 9 měsíců. Byl taky dost aktivní a neměl rád polosed, rád i v kočárku péroval na kolínkách nebo pásl koníčky. My jsme měli štěstí v tom, že nám tohle období připadlo na léto. Máme kočárek Gesslein, kde jde sporťák úplně do lehu a dá se odepnout část střechy, takže jsem ji prostě odepla, nechala jen tu část nahoře, aby mu stínila a byl na přídavných kšírech. Nebo je tam ve stříšce moskytiéra, která se tam může nůechat, aby dítě nevypadlo z kočárku, nám to řešily ty kšíry, takže jsem ji tam většinou nedávala. Druhému synovi toto období vyjde na zimu a jaro, tak taky přemýšlím, jak to udělat, kdyby chtěl taky jezdit na bříšku. Asi ho budu muset pořádně navlíknout i do toho teplého fusaku, když ho boudička nebude chránit před větrem.
Slídu ve stříšce máme, ale je to takový užší pruh, slouží spíš pro kontrolu rodiče, když je dítě otočené po směru jízdy, podle mě se přes to moc koukat nedá. a jinak myslím, že se kočárky s okýnky už nedělají, leda by se vám podařilo sehnat něco hodně retro, kdysi se to dělalo, tak pře 30 lety. To byly veliké hluboké korby s okýnky.