Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
to mas celkem benevolentni lekarku, ja se zanety koncila u praktika ci na pohotovosti (podle toho kdy se to rozjelo v tydnu) a byly z toho ATB vzdy, a kdyz by nezabraly tak kultivace na rezistence… to se mi teda jeste nestalo, ale dcera mela multirezistentni e.coli
mela jsi nalez v moci? krev, bilkovina, leukocyty, prip. nitrity? nebo podle ceho lekarka rekla ze to staci rozehnat cajem a blokurimou? jako ano, takhle postupuji u prochladnuti, preventivne, ale jak se to rozjede tak uz to u me jde raz naraz, behem par hodin koncim u lekare…
Ahoj, doporučuji červotoč, je to taková kura. Člověk musí vydržet a brát to poctivě, ale od té doby nic a to jsem měla zánět několikrát do měsíce a už jsem nevěděla co s tím. Pravidelná hygiena, teple oblečená, na studeným jsem neseděla a stejně. Lichořeřišnici jsem taky brala i blokurimu - ta pomohla, kdy jsem to měla párkrát, takm vždycky na ten aktuální zabrala, brala jsem i tu levnější verzi myslím od dr. max taky sáčky.
Ale nejvíc zabrala ta kura prostě, za mě nejlepší věc, když člověk vydrží. ![]()
Jakou bakterii? Jestli e-coli, tak na tu je dobré brát Utipro. Prvoléčbu a pak průběžně udržovat občasnou kúrou. Podívej se jak to funguje. E-coli je totiž urputná a nějaké mytí po stolici ji, v oblasti kudy migruje, nezastaví. Lichořeřišnice je výborná na různé streptokoky a stafylokoky, doporučuji kapky. Určitě dlouhodobě manozu, bez toho to nejde. Ta sliznice je tam načatá a bakteriím se tam dobře daří. Taky je dobré vědět, jestli ta bakterie nalezená v moči nemůže být předávána partnerem. To pak nebere konce. Musí se přeléčit také. Není na škodu stěr na gyndě, protože pokud je to špatně tam, tak je to hned vedle.
@Anonymní píše: Více
Jakmile jsem měla zánět močových cest, vždy jsem potřebovala ATB. Pokud by mě lékař poslal domů s tím, že mám pít čaje nebo užívat Blokurimu, prosila bych ho o ATB.
A tím zůstat doma myslíte odpočívat a nikam nechodit? A tu Blokurimu jste brala akutně takže 4× denně, potom 3×, atd. nebo dlouhodobě, jen jednou před spaním?