Vracení přeplatku RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vůbec se tím nestresuj, myslím, že podobná věc se stala více maminkám… ano, mateřskou si mezi sebou vyřídí a předají, to možná ano, ale ukončení rodičáku musíš udělat sama, je na to formulář (aspoň u nás ho mají), tam žádáš o ukončení čerpání RP na starší dítě z důvodu nástupu na mateřskou s mladším dítětem a uvádíš tam datum, od kdy budeš brát PPM na mladší dítě… to oznámení o zahájení správního řízení je jen papírování, aby bylo jasné, že jsi čerpala souběžně RP a PPM a kolik celkem vznikl přeplatek a bude tam určitě i uvedené, na jaký účet to máš vrátit… penále určitě nebude, to nemusíš mít strach… aspoň když jsem se na to tenkrát ptala, tak mě ujistila, že to nedělají, pokud to bez problémů vrátíš…
Já jsem zase naopak byla aktivní až moc a rodičák ukončila dopředu, když jsem věděla, kdy půjdu na mateřskou a na OSSZ to nějak zapinkali a tak jsem mateřskou za červenec a srpen dostala až na konci září… ale zase přišla docela příjemná částka najednou, takže to potěšilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero no právě, že mi přišlo jen to „Oznámení o zahájení“ a nikde žádné číslo účtu
, já bych jim to poslala nejraději hned, ať už to mám z krku ![]()
- Citovat
- Upravit
Úplně v klidu - budou tě informovat sami, kdy a jak máš peníze vrátit a žádné penále k tomu není přičteno. Stalo se mi, když dodatečně zjistili, že mám nárok na mateřskou a tu my pak vypočítali a začali posílat a já musela vrátit rodičák. Vše proběhlo v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde několik dopisů - nejdříve, že něco zjistili, pak kam máš vrátit peníze a pak jak vlastně vše bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Regina Hero no právě, že mi přišlo jen to „Oznámení o zahájení“ a nikde žádné číslo účtu, já bych jim to poslala nejraději hned, ať už to mám z krku
To ti přijde potom… až ukončí to správní řízení, přijde ti to sepsané - něco jako rozsudek… ale fakt se nemusíš bát… mě přišlo zahájení o správním řízení z důvodu, že jsem jim nedoložila rodný list dítěte, tak mi napsali, že zjistili, že se dítě už narodilo a že jsem neoznámila, že se narodilo… taky jsem tam volala celá zděšená, tak mě paní ujistila, že sice se to jmenuje tak hrozně (měla jsem pocit, že jsem se provinila nejméně nějakým trestným činem), ale je to jen kvůli jejich papírování, aby to tam měli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uff holky díky za ujištění, že je to jen blbá úředničina
, nemám to ráda, běhat po úřadech a ještě taková patálie ![]()
- Citovat
- Upravit
@Minki píše:
Přijde několik dopisů - nejdříve, že něco zjistili, pak kam máš vrátit peníze a pak jak vlastně vše bude
a pak kde se ztrácejí ty peníze ve státní správě
, když kvůli jedné věci posílají x dopisů s modrým pruhem…
- Citovat
- Upravit
Ale aspon jsi presne - velice presne informovana
mozna jsem to mela ja jen takove, protoze PPM mi jde z jinyho mesta nez mi jde rodicak dle bydliste…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. potřebovala bych poradit. mateřskou mám na 4 roky ale chci ji ukončit ve 3 letech. mám nárok na peníze za ten ještě 4 tý rok nebo ne? děkuji
- Citovat
- Upravit
Ahojky. potřebovala bych poradit. mateřskou mám na 4 roky ale chci ji ukončit ve 3 letech. mám nárok na peníze za ten ještě 4 tý rok nebo ne? děkuji
- Citovat
- Upravit
@k3tk300 píše:
Predpokladam ze:
Na 4 roky mate cerpani rodicovskeho prizpevku (budete dostavat penize)
Chcete se vratit do prace, tedy ukoncit rodicovskou dovolenou, uz po 3 letech.
Lze, jen si dejte pozor, nevim, jak je to dle novych pravidel s davanim ditete do mš, ale tušim, že již bez omezeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem dneska zjistila, že mi chodí RP i mateřská. Na mateřskou jsem nastoupila 9.6.2013. Na žádný úřad jsem nic nehlásila, protože jsem myslela, že to udělá zaměstnavatel…
Jeden myslel a vymyslel víte co…
Tak jsem před chvilkou poslala email na ÚP co mám teda jako dělat a kam to vrátit. Na úřad se mi osobně nechce, mám malinké miminko a musela bych s ním hodně cestovat. No ale když to jinak nepůjde… na výběr nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
Vůbec se tím nestresuj, myslím, že podobná věc se stala více maminkám… ano, mateřskou si mezi sebou vyřídí a předají, to možná ano, ale ukončení rodičáku musíš udělat sama, je na to formulář (aspoň u nás ho mají), tam žádáš o ukončení čerpání RP na starší dítě z důvodu nástupu na mateřskou s mladším dítětem a uvádíš tam datum, od kdy budeš brát PPM na mladší dítě… to oznámení o zahájení správního řízení je jen papírování, aby bylo jasné, že jsi čerpala souběžně RP a PPM a kolik celkem vznikl přeplatek a bude tam určitě i uvedené, na jaký účet to máš vrátit… penále určitě nebude, to nemusíš mít strach… aspoň když jsem se na to tenkrát ptala, tak mě ujistila, že to nedělají, pokud to bez problémů vrátíš…
Já jsem zase naopak byla aktivní až moc a rodičák ukončila dopředu, když jsem věděla, kdy půjdu na mateřskou a na OSSZ to nějak zapinkali a tak jsem mateřskou za červenec a srpen dostala až na konci září… ale zase přišla docela příjemná částka najednou, takže to potěšilo…
Taky jsem to zapomněla nahlásit… mám jet na Úřad práce??? Úřady mi fakt moc nejdou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
včera jsem si byla zažádat o ukončení RP na dceru a začátek čerpání na syna, co se mi narodil 24.5.2014. Na dceru jsem brala 9700kč a na syna budu brát 5500kč. Paní na soc mi ale řekla, že jelikož je malý v květnu(to mi poslaly 10.5. peníze za malou 9700kč), tak že budu muset vrátit přeplatek. Jen jsem ji nepochopila, jestli za celý měsíc(4200kč), nebo jen za ten poslední týden, co se malý narodil, poměrnou část???
nemáte prosím některá podobnou zkušenost? děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny,
omlouvám se za anonymitu, ale pro mě osobně je to dost trapné už i tak.
Se starší dcerkou jsem byla na rodičáku, a od 12.7. jsem na další PPM. I když jsem se dopředu telefonicky informovala, jak to nahlásit, bylo mi řečeno, že papír na MD stačí zanést na OSSZ a už si to mezi sebou vyřídí… No na OSSZ mě poslali na mzdovku. Ale prostě jsem žila v domnění, že si to mezi sebou vyřídí (OSSZ a ÚP). No nevyřídili a na účet mi přišla i PPM i RP… No a protože jsem to oznámila pozdě, doložila až 19.9. mám přeplatek že. Z ÚP mi poslali „Oznámení o zahájení správního řízení“, čekala jsem, že mi pošlou nějaký papír, tojo, ale myslela jsem, že pošlou i číslo účtu a variabilní symbol, abych ty peníze mohla vrátit. Ale nic… tak nevím, jestli se mám nějak vyjadřovat k podkladům rozhodnutí, neboco…a jestli bude i nějaké penále.
Prosím nepište mi sem, že jsme to měla oznámit dříve, to já vím. Peníze nepotřebuju, ani jsem si je nechtěla nechat a nechat nechci. Chtěla bych vědět, jestli někdo byl v podobné situaci a jak to řešil. Případně rady od znalých této problematiky.
Díky