Vracení provizí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22120
15.6.21 09:37

@SábaW nemám o něj obavu, zvládl by i praxi. Mimo jiné je dost orientovaný na to, aby věděl, že finanční poradci, pojišťováci, půjčovácí nejmenované firmy… jsou jen na to, ukecat toho, co se dá, naslibovat mu neskutečné výdělky, pak z něj vymamit pár nových klientů, to když nováček zinkasuje svoji rodinu a kamarády a dostane ty úžasné provize. Pak jej vyhodí a ještě vyždimaji, protože o to jim jde, závazky jdou za nováčkem ještě X let, zisk má manager.
Spíš nechápu, že někdo, kdo by se měl v životě trochu orientovat, což u mě student VŠ je, že na to skočí a ještě udělá tolik řetězových chyb. Vždyť ty praktiky jsou známy minimálně 20 let. Pokud není rozum, stačí googlit, to umí každý a přečíst si zkušenosti předchůdců.
Budiž to slečně poučením a k přemýšlení, zda studuje správný obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
15.6.21 10:34
@SábaW píše:
Vždyť jí nabídli přece úplně nevýhodný splátkový kalendář. Max 4 splátky a předplatí 10 000. Já bych si ve tvé situaci vzala půjčku. Prostudovala podmínky kolik přeplatím, zda můžu splatit předčasně atp.

Reaguji na úvodní příspěvek, nepročítam celou diskuzi, jestli ji nabídli splátkovej kalendář co neni schopná platit tak holt musí sáhnout po půjče, bohužel za blbost se platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
15.6.21 10:51

A proč tady všichni hned vycházíte z toho, že to musí vracet?

Při stornu pojištění se sice provize vrací, to vím, ale pokud nebyla samostatný zprostředkovatel, ale jen zaměstnanec, tak se to týká jejího zaměstnavatele, ne jí osobně.

I když jí platili mzdu odpovídající té provizi, tak podle zákoníku práce se přece mzda nevrací.

Jestli se nedostala tak daleko, aby měla vlastní licenci, a byla jen zaměstnanec (v zaškolování), tak proč by měla cokoliv platit?

• Citovat
  • Upravit
22120
15.6.21 10:58

@aquarian většinou to funguje na živnosťák. Ze všemi důsledky z toho plynoucími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
15.6.21 11:14
@mado píše:
většinou to funguje na živnosťák. Ze všemi důsledky z toho plynoucími.

A zakladatelka přitom ani slovo o tom, že by to tak bylo.

Psala o práci, výdělku, certifikaci, povýšení. Ne o živnosti, fakturaci nebo registraci u ČNB.

• Citovat
  • Upravit
22120
15.6.21 11:52

@aquarian mít zaměstnance je hodně drahé a nevýhodné.
Takové firmy se nepotřebuji otravovat s lidma, jim stačí využít a běž.
Všechno bývá na živnosťák, ze začátku s ním chodí nějaký dohled a provize jedou půl na půl, až stihne pojistit, zadlužit, převést účty… celé rodině a kamarádům, tak akorát bývá čas na udělání zkoušek, (což se divím, že studentka zakladatelka neudělala, vím, že bez problémů na první pokus to dají lidi z jiných oborů, co si chtějí polepšit od fyzické práce, jako servírky, dělnice, řídiči) no a pak už jede na sebe, jenom, když domluví nějaký mega kšeft, tak má vedení zájem. Když odchází, dluhy jdou za ní, tak je koncipováná smlouva, benefity z uzavřených smluv a kontakty zůstávají manažerům.
Tento model funguje roky, je možné, že zakladatelka to má jinak, ale už se asi neozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22120
15.6.21 11:57

@aquarian povýšení je o tom, že když firmě přineseš určitý objem peněz na svých smlouvách, tak ti upraví smlouvu na vyšší procento z provizí. Oboustranně výhodný obchod a meta pro ty, co pak sjednaji půjčku a zadluží vlastní babičku nebo celou rodinu převedou pod bankovní služby s nejvyšší provizí pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
15.6.21 12:03
@Anonymní píše:
Dobrý den,
asi se potřebuji tak nějak vykecat a zároveň i poradit od někoho, kdo má s tímhle větší zkušenosti, než já. Mám strašné výčitky, že jsem vůbec někdy začala s prací finanční poradkyně. Práci jsem dělala půl roku, byla to strašná dřina a po pravdě ani na moc peněz jsem si nepřišla. Za ten půl rok jsem si vydělala asi 40 000 Kč. Práce mě přestala bavit a potřebovala jsem se více věnovat škole (studuji prezenčně VŠ), tak jsem skončila. Bohužel po několika měsících se začala objevovat storna, dospělo to až tam, že dlužím firmě asi 25 000 Kč. Lituju toho, že jsem byla někdy takhle hloupá a do takové práce vůbec šla. Teď to na mě všechno padá a já přemýšlím, kde vezmu z brigád takhle vysokou částku, když bydlím sama a vše si sama financuji. Chodím k psychiatrovi, protože jsem opravdu na dně a nevím, jak z této situace ven. Rodinu, která by mi peníze půjčila, nemám. Aby to nevypadalo, že si zde jen stěžuji, tak se chci zeptat, jestli mám jako student nárok na nějakou půjčku, nebo zda-li je to úplné pasé? Nebo jak byste tuto situaci řešili vy? To, že jsem byla hloupá koza, která se nechala zmanipulovat za účelem zisku už vím. :(

V první řadě bych nechal smlouvu se společností posoudit nezávislým právníkem. Pokud i on usoudí, že jste povinna onu částku uhradit, tak zkuste spolužáky a splácejte to bezúročně jim. Až když skutečně vyčerpáte všechny možnosti, tak se zaměřte na půjčku. Ale u toho bacha, ať si zase nenaběhnete na nějakou lichvu. Tohle není žádná velká částka. Moc bych se nedivil, kdyby se jednalo o šmejdy kolem OVB.

• Citovat
  • Upravit
401
15.6.21 19:24
@mado píše:
@SábaW nemám o něj obavu, zvládl by i praxi. Mimo jiné je dost orientovaný na to, aby věděl, že finanční poradci, pojišťováci, půjčovácí nejmenované firmy… jsou jen na to, ukecat toho, co se dá, naslibovat mu neskutečné výdělky, pak z něj vymamit pár nových klientů, to když nováček zinkasuje svoji rodinu a kamarády a dostane ty úžasné provize. Pak jej vyhodí a ještě vyždimaji, protože o to jim jde, závazky jdou za nováčkem ještě X let, zisk má manager.
Spíš nechápu, že někdo, kdo by se měl v životě trochu orientovat, což u mě student VŠ je, že na to skočí a ještě udělá tolik řetězových chyb. Vždyť ty praktiky jsou známy minimálně 20 let. Pokud není rozum, stačí googlit, to umí každý a přečíst si zkušenosti předchůdců.
Budiž to slečně poučením a k přemýšlení, zda studuje správný obor.

Pochybuji! V praxi pokud je tak úžasný jak píšeš, by si vydělal daleko více peněz! Zakladatelko, obor sis vybrala jistě správně. Ne každý na to štěstí, že se nemusí starat, za co zaplatí nájem a jestli si může koupit rohlík nebo suchary… Každý nemá to štěstí, že má rodiče, kteří mu pomohou a nepotopí a nehodí přes palubu. Stalo se. Věř, že tato chyba tě hodně posune! Držím palce, ať vše zvládneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22120
15.6.21 19:41

@SábaW učí, protože je to časově výhodné, finančně mu to stačí a může se dle libosti věnovat profi sportu, který léta dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat