Vrátit na zimu plenku 3,5 ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44208
4.9.10 10:40
BohunkaP píše:
Kakika píše:
já osobně bych dala plenku a sebrala jí až ve chvíli, kdy bude pár nocí suchá.
No jo, jenže přesně proto jsme třeba my stále v noci s plenkou… Za celý dosavadní život ji neměla ANI JEDINKRÁT (!) ráno suchou …
Ve dne je bez plíny od dvou let, na odpolední spaní od 2,5… Takže já pořád ještě čekám a nevím, co s tím - poctivě přiznávám, že jsem líná to řešit, protože zatím neustále vstávám k miminu a nemám sílu se tím zabývat, když není ten „suchoplínkový impuls“… :nevim:

Bohunko, známé dítě se zbavilo plen na noc taky až několik měsíců po třetích narozeninách. Není to nic neobvyklého :mrgreen: Taky bych to neřešila. Protože já mám postoj nebudit, neomezovat tekutiny. Myšleno batoleti, ne třeba školnímu dítěti s diagnozou enureza. Teprve tam bych to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
4.9.10 11:07
Kvatapka píše:Pro ty, kdo radí buzení, (taky jsem psala, že jsme zkoušeli), zajímalo by mě jakou dobu jste toto prováděli, než došlo k tomu uvědomění a samobuzení. Pro mě není problém ji tak budit třeba měsíc vkuse(sem těhotná a na záchod v noci lítám i já), ale tak nějak cítím, že by k tomu měla dospět sama. V mém okolí mě od toho spíš všichni odrazují, nemělo to většinou úspěch.

Kvatapko, ja malou budila asi tyden az deset dni, nez se zacala budit sama, uz si to presne nepamatuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
4.9.10 11:12
Jana206 píše:
Dcerka má 21 měsíců, přes den je bez plenky od 18 měsíců, v noci je suchá asi o měsíc a nějaký týden později. Počurá se opravdu vyjímečně. Někdy se v noci sama od sebe vzbudí na čurání - hlavně v teplém počasí, když se večer moc napila. Jinak nebudím, budit nebudu. Plenku jí zatím dávám, i přesto, že je většinou suchá. Právě proto, že se mi příčí představa, že se v noci okamžitě nevzbudím, když chce čurat, počurá se a já budu muset uprostřed noci převlékat postel.

Jani, myslis, ze v ramci odplenkovani Te mala nebude volat, ze chce curat? Myslis, ze pujde hned sama v noci na nocnik? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
4.9.10 12:02

Přítel má dvě děti z předchozího vtahu, kluk 5 let, který se v noci stále ještě počůrával, bohužel bývalá žena má ten samý názor jako ty, nebudit, takže v mokrém spí chudák celou noc, což mi tedy přijde opravdu hodně nehygienické a jsem zásadně proti tomu. :cert: Máme ho každých 14dní, na noc jsme mu nedávali vůbec pít a samozřejmě ho budili na čůrání, když jsme šli spát, tak kolem 23-24h.Za pár měsíců bylo po počůrávání.S malou 3roky jsme to praktikovali dřív a na noc je bez plen a když se jí chce na záchod, tak se sama vzbudí a dojde si.Nevím, proč jsi proti nočnímu buzení, mě spíš zaráží,že necháš svý vlastní dítě spát celou noc úplně turch počůrané!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.9.10 12:09

Já bych teda plínu dala. Ve 3,5 letech není zas tak pozdě, co já vím, tak lékaři počůrávání řeší až po 4.roce (a noční myslím dokonce až po 5.roce).

Taky jsem si myslela, že Anežce seberu plínu na noc až poté, co bude několik dní po sobě nepočůraná, ale to bych možná čekala dodnes. Manžel párkrát zapomněla plínu na noc dát (přes den ji už neměla) a pokaždé byla ráno suchá. Jak jsme dali plínu, počůrala se. Ovšem u vás zdá se to takhle není, tak bych plínu nechala.

Taky jsem Anežku v noci nebudila na čůrání, já byla od návratu z porodnice vděčná za každou její prospanou noc. Ovšem párkrát jsem přeci jen na nočník v noci dala - když jsem zjistila, že dlouho před usnutím nečůrala, tak aby to nezadržovala ještě i celou noc. Ale to už byla bez plín a já měla zkušenost s hospitalizací v nemocnici kvůli podezření na zánět ledvin. Od té doby se snažím tohle dost hlídat. V mokrém bych ji v noci vědomě nenechala ani v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.9.10 12:27

Kvatapka nepíše, jestli se malá počůrá úplně nebo jestli je to jen to takové ucvrnkávání, které by se dalo vyřešit třeba intimkou. Malý měl dva roky, v noci se nepočůrá, ale protože hodně pije i přes noc, tak občas trošku upustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
4.9.10 13:09

Milá Isabell, kde jsem psala, že má dcera spí celou noc durch počuraná? Její počurání je jenom trochu, dokonce když ji dám po počurání ještě na záchod vyčurá se i tam. Jak jsem psala má savou podložku do které to vsákne a v mokrém neleží. Pokud jsem v noci vzhůru podložku zkontroluju, pokud je počuraná, tak ji sundávám a do rána už spí bez podložky. Ale jinak děkuju tvou přívětivou reakci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
4.9.10 13:37
AjkaZ píše:
Jana206 píše:
Dcerka má 21 měsíců, přes den je bez plenky od 18 měsíců, v noci je suchá asi o měsíc a nějaký týden později. Počurá se opravdu vyjímečně. Někdy se v noci sama od sebe vzbudí na čurání - hlavně v teplém počasí, když se večer moc napila. Jinak nebudím, budit nebudu. Plenku jí zatím dávám, i přesto, že je většinou suchá. Právě proto, že se mi příčí představa, že se v noci okamžitě nevzbudím, když chce čurat, počurá se a já budu muset uprostřed noci převlékat postel.
Jani, myslis, ze v ramci odplenkovani Te mala nebude volat, ze chce curat? Myslis, ze pujde hned sama v noci na nocnik? :nevim:

Naše malá se sama od sebe začala v noci budit na čurání, ale jen když bylo teplo a večer vypila hodně šťávy. Vzbudila se a volala, zároveň si stahovala kalhoty a plenku. Sama jít nemůže, zatím spí v postýlce bez oddělaných tyček.
Jinak spí celou noc a plenku má suchou.

Co se týče dne, je plně sebeobslužná, jde sama na nočník, stáhne kalhoty, vyčurá se a zase se obleče. Když jsou třeba zavřené dveře - nedostane na kliku, tak řekne a dožaduje se.
To samé po odpoledním spaní, spí většinou na naší velké posteli - když se jí po spaní chce, jde na nočník.

Ajko, nechápu :nevim: Nikde jsem nepsala, že jsou všechny děti bez rozdílu soběstačné a samoobslužné. Jen jsem psala, že já bych nebudila, raději bych nechala plenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rita79
4.9.10 14:12

Issabell,taky jsme se nikde nedocetla,ze by mala Kvatapky spala v procurane posteli :nevim: .
Podlozky jsem pouzivala taky a maji pomalu stejnou savost jako plenky,takze ani tohoto duvodu nemuze byt mala v mokrem.
Posledni dobou ctu podobne odpovedi v ruznych diskuzich a pritom jen staci si precist cely prispevek zakladatelky.A pokud nerozumim obsahu,tak nereaguji!

• Citovat
  • Upravit
6512
4.9.10 14:31
Jana206 píše:
AjkaZ píše:
Jana206 píše:
Jani, myslis, ze v ramci odplenkovani Te mala nebude volat, ze chce curat? Myslis, ze pujde hned sama v noci na nocnik? :nevim:

Naše malá se sama od sebe začala v noci budit na čurání, ale jen když bylo teplo a večer vypila hodně šťávy. Vzbudila se a volala, zároveň si stahovala kalhoty a plenku. Sama jít nemůže, zatím spí v postýlce bez oddělaných tyček.
Jinak spí celou noc a plenku má suchou.

Co se týče dne, je plně sebeobslužná, jde sama na nočník, stáhne kalhoty, vyčurá se a zase se obleče. Když jsou třeba zavřené dveře - nedostane na kliku, tak řekne a dožaduje se.
To samé po odpoledním spaní, spí většinou na naší velké posteli - když se jí po spaní chce, jde na nočník.

Ajko, nechápu :nevim: Nikde jsem nepsala, že jsou všechny děti bez rozdílu soběstačné a samoobslužné. Jen jsem psala, že já bych nebudila, raději bych nechala plenku.

No, ja to myslela tak, ze stejne budes muset tim prechodnym obdobim, kdyz dite nejdriv vola projit i za cenu, ze mozna parkrat budes muset tu postel prevlect.
Ale mala je vidim uz trochu napred… Staci vyndat sprusle a nemusis se bat, ze se nedovola, kdyz uz umi v noci curat sama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
4.9.10 20:38

Emce je taky 3,5, kazdou noc mela uplne procuranou plinku a pred 14 dny jsme ji zacli davat spat bez plinky. Asi 5× to zvladla v pohode, ale vetsinou se behem noci pocurala a klidne v tom spala dal :-( Vcera jsme zkusili vzbudit a dat na nocnik a zvladla to pak bez pocurani, tak uvidime, sama jeste nejsem rozhodnuta, jak budeme pokracovat, proctu jeste diskusi a inspiruju se.
Emca se teda nastesti nedostala do skolky, ale kdyby tam chodila a spala tam, tak bych to musela resit uz davno :cry:
Jak to mely vase deti s odpolednim spanim, kdyz se v noci jeste pocuravaly, tak odpoledni bylo o hodne driv bez nehod? Emca nespi, tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
4.9.10 21:08
Handulinka píše:
Jak to mely vase deti s odpolednim spanim, kdyz se v noci jeste pocuravaly, tak odpoledni bylo o hodne driv bez nehod? Emca nespi, tak nevim

Helenka má na noc stále plínku, ale na odpolední je zhruba od 2,5 roku… bez nehod (resp. výjimečně, max. 1× do měsíce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.9.10 21:34

Můžu rozvinout dotaz Hanulinky abych nezakládala novou diskuzi? Co dělají ve školce s dětmi, které odmítají po obědě spát? :lol: Malý už teď v 15ti měsících spát nechce, tak bych se divili, kdyby se něco změnilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
4.9.10 21:39

u nás ve školce děti snad musí aspon ležet a odpočívat, ale u nás se spí tedy celkem dlouho do cca dvanácti do cca půl třetí..ale kdyby ani dítko nechtělo být v posteli tak nevím jestli ho pustí si jít třeba hrát..
nicméně plenku na odpol spaní jsme neměli cca půl roku před tím než jsme odplenkovali i na noc..a to jsem si myslela že budeme přes noc plenkovat hooodně dlouho…ä pár dní před 3narozeninama bum a bez pleny a nehody dodnes..ale nikde se neříká , že se zase nehody nezačnou dít že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
4.9.10 21:43

no tak asi zalezi od skolky. U nas jsem se ptala, protoze Emca od dvou let nespi. Tak mi bylo odseknuto „vsechny deti spej, jsou unaveny, tak spej, neexistuje, ze by nespaly…“ :cry: , tak to me docela znicilo. V teze skolce sousedky holcicka asi 4 mesice spani bojkotovala a hrozne brecela, tak ji konecne povolili samotny sedet ve vedlejsi mistnosti, teda doufam, ze si mohla aspon hrat nebo malovat…
Co jsem slysela, tak se musi aspon lezet ve vetsi casti skolek, ale leckde se ucitelky venuji v nake jine mistnosti nespicim detem, treba si potichu neco ctou.
Tak jsem rada, ze to jeste nemusim resit, ale zrejme se tomu taky nevyhnem :cry:
Joo a kamaradka byla na praxi ve skolce, kde mela za ukol behem poobedoveho spani kontrolovat, aby deti mely zavreny oci a ruce na prikryvce (aby neonanovaly), to je brutalniii :cry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí