Vrátit peníze nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.5.13 15:34

vratit nebo ne?

Ahoj holky, pisu anonym protoze sem chodi i znami a nechci, aby o tom vedeli..
Mam kamaradku, bydli v bytovce o 6-ti bytech, maji souseda podivina, je svepravnej, dobre mu to pali, ale chlasta na prasky na spani, takze vzdycky jednou za cas nemuze spat a dela sileny halo, obiha sousedy, zadoni o prasky a dopadne to vzdy stejne - odvezou ho do nemocnice, tak ho daji dokupy a pusti domu. Kdyz se to stalo ted naposledy, busil porad na kamaradku, ta se mu snazila pomoc, schanela rodinu a tak, kdyz byla u nej a volala s jeho sestrou, nacpal jejimu synkovi do kapes 8 tisic, kdyz to zjistila, sla to vratit, ale on to nechtel, ze ma penez dost, ze ma neco kupit synovi, ona to nechtela vzit, jenze on ty penize vyhodil z okna, sebrala je a nechala u sebe, jeho sestra rekla, ze ma zavolat policii a oni mu zavolaji zachranku, kdyz prijela policie, rekla jim, ze u sebe ma jeho penize a on je zpet nechce, oni sami se ho ptali, zda je nechce vratit a odmitl to, ze si je ma ona nechat a koupit neco synkovi..Policajti ji rekli, at si je teda necha a neco si koupi a tady je jadro problemu. Kamaradka penize utratila a ted se vratil soused a penize po ni chce zpatky a ona nevi jak se zachovat - vratit - nevratit? Dohadovat se pres policii? Co byste delali vy? Ja fakt nevim, co ji mam poradit..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
16.5.13 15:36

Vrátit. přece to že něco řekne když je ve zdravotním problému není důvod mu jeho peníze nedat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.5.13 15:38

No brát jako bernou minci souhlas člověka, který je očividně v rauši, to byla bohužel dost velká blbost. Měla počkat, až se vrátí…
Podle mě by peníze vrátit měla a hlavně měla projevit trochu víc soudnosti… Na druhou stranu, třeba to magorovi trochu zatne tipec a příště si rozmyslí, jestli chlastat a práškovat, když pak přichází o peníze :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
16.5.13 15:39

No samozřejmě vrátit, vůbec nechápu že ty peníze utratila :roll: když je ten pán nemocný člověk a láboš na hlavu, i kdybych je doma měla mít rok, tak na ně nesáhnu.

• Citovat
  • Upravit
3396
16.5.13 15:40

Vrátit, vždyť byl ve stavu, kdy nebyl asi moc o. k. po psychické stránce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65049

@paola white Pokud je vyhodil z okna a ona by je nesebrala, tak by o ně stejně přišel. Navíc je svéprávný a několikrát se vyjádřil, že je nechce a to i před policií. Na ten popud je utratili. Takže já bych to s tím vracením neviděla tak žhavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376

Tak záleží na kamarádce, pokud je na tomfinancne dobře, at je vrátí, pokud ne, ma svědky, že to byl dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.13 15:41

Ja bych prave vratila i jsem ji to rekla, jenze ona uz je nema a pujcit si nema kde.Je ji trapne za nim prijit a rict mu, ze mu to vrati po 2 tisicich. Podle me by to vratit taky mela, ikdyz on rekl to, co rekl.

• Citovat
  • Upravit
11700
16.5.13 15:42

Možná mě odsoudíte, ale já bych je nevracela, kor když se ho ptali i policajti, jak už si řekla, je svéprávnej, já kdybych se opila a šla utratit 8000,– do obchodu, pak se z toho vyspala, asi mi je druhý den taky nikdo nevrátí… :lol: Je to jeho blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.13 15:45

A kdyz mu je nevrati a pujde ji udat, co udelaji policajti? oni ji nikde nepodepsali, ze u toho byli a co kdyz pak reknou neco jinyho? toho se hrozne boji, ze bude vlastne za zlodejku.

• Citovat
  • Upravit
1048
16.5.13 15:47

Já bych je nevracela. Vyhodil je z okna, mohl je sebrat kdokoli cizí a on už by je neviděl. Navíc má svědky- policii, před kterýma řekl, ať si je nechá. To, že je to magor na hlavu a vyhazuje peníze z okna ještě neznamená, že se mu pokaždé vrátí jen proto, že lidi ví, že on je magor a chlastá na prášky. Je to jeho boj a pokud ví, že tohle dělá, tak se má nechat buď hospitalizovat, nebo bydlet s někým, kdo se o něj v takových chvílích postará a postará se hlavně o to, aby nestrkal tisíce cizím lidem, nebo je nevyhazoval z okna. to je můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.13 15:49

@slunicko83 kdyz to je prave to, jeho rodina s nim udajne uz nechce nic mit.
Ona by mu to ani nevratila, ale boji se, ze kdyz on ji obvini z kradeze, je to vic nez 5 tisic a to uz neni jen prestupek, nechce mit zbytecny opletacky, ale zase je v ri. i tim, ze mu to nema ted z ceho dat..Rekla mu, ze ted nemuze, ze ma nemocny dite, ze zajde az bude prcek zdravej.

• Citovat
  • Upravit
1048
16.5.13 15:49
@Anonymní píše:
A kdyz mu je nevrati a pujde ji udat, co udelaji policajti? oni ji nikde nepodepsali, ze u toho byli a co kdyz pak reknou neco jinyho? toho se hrozne boji, ze bude vlastne za zlodejku.

on přeci důkaž nemá, že ona ty peníze má. vyhodil je z okna, je to magor, co chlastá na prášky, ale na druhou stranu je pořád svéprávnej. Když dám sousedce 8 tisíc a druhej den je po vopici budu chtít vrátit, vysměje se mi :) Taková je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
16.5.13 15:50

No já teda nevím, ale mě přijde z lidského hlediska slušnost ty peníze vrátit, a už vůbec když je ten člověk blázen :nevim: jasné že kdyby je našel kolemjdoucí člověk tak si je vezme, ale tohle není uplně cizí člověk jsou sousedi. Mě to přijde jak kdybych vzala sousedce za dveřma boty, však si je má uklízet když se všude krade :roll:

• Citovat
  • Upravit
1048
16.5.13 15:53
@Anonymní píše:
@slunicko83 kdyz to je prave to, jeho rodina s nim udajne uz nechce nic mit.
Ona by mu to ani nevratila, ale boji se, ze kdyz on ji obvini z kradeze, je to vic nez 5 tisic a to uz neni jen prestupek, nechce mit zbytecny opletacky, ale zase je v ri. i tim, ze mu to nema ted z ceho dat..Rekla mu, ze ted nemuze, ze ma nemocny dite, ze zajde az bude prcek zdravej.

chápu, že se kamarádka bojí, ale on přeci nemůže těžit z toho, že ona je tak hodná…On se zachoval nezodpovědně tak ať si to vyžere! zapomněl, že ty peníze vyhodil z okna? pokud ano, ať mu to kamarádka připomene! Vůbec bych se s ním nebavila, obzvlášť když píšeš, že ani rodina s ním nechce nic mít..To už o něčem vypovídá. Takhle by jí mohl krásně jednoho dne začít vydírat. Navrhuju nic nevracet, pokud si kamarádka pamatuje ty policajty, možná bych je kontaktovala s tím, že mám ze souseda strach, že po mě chce peníze zpátky- ty, které vyhodil oknem a přeci se s tím musí něco dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová