Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@slunicko83
asi tak. Obrátila bych se asi na policii s tím, co mám dělat. Za každou cenu bych je nevracela.
@Jasněnkaa píše:
@slunicko83 v případě že je soused tak hrozně nesnesitelný, tak ať mu příště nevolají záchranku, ať si klidně chcípne, v baráku bude klid.Morální je prostě ty peníze vrátit, a ne nejsem matka Tereza, kdybych našla peníze na ulici tak si je nechám.
Naprostý souhlas… Zakladatelko měla je nechat, protože ji je nedal za plného vědomí. Mě by ani nenapadlo je utratit… A nepřijde mi správné aby dělala mrtvého brouka, i když jak to tu čtu, i tací lidé jsou. ![]()
@slunicko83 píše:
@paola white nechceš srovnávat kočárek s ožralou, kterej vyhodí prachy z okna že ne?
Hele a když na zastávce najdeš ožralu co chrápe a v ruce mobil, taky si ho vezmeš? Nebo když ti ho bude dávat? Ožralové jsou jak „děti“. Nepřemýšlí, nedomýšlí a kór takovej člověk jako je její soused. To je stejné jako si brát peníze od staré paní za to, že ji pomůžeš přes přechod a že už mi několik stařenek za pomoc prachy nabízaly. Ale to přeci nejde, takhle si brát peníze od lidí, kteří mají zatemněné myšlení
No tak ten clovek chlasta na prasky asi proto, ze neumi zvladnout svoje dusevni stavy. On potrebuje pomoc. Nez se mu ji dostane, tak toho asi docela hodne lidi zneuzije, pripadne ho nechaj „chcipnout“, aby byl klid… ze
@Jasněnkaa
Kopec mamin tu na emiminu resesi deprese, to je empatie, to je empatie… Kam se podela?
No hele, když si pamatuje, že jí ty peníze dával, asi zas tak úplně mimo nebyl. Jenom to zřejmě ve střízlivém stavu vidí jinak. Navíc si ty peníze nechala s požehnáním policie. To je trošku jiná situace, než kdyby obrala ožralu na zastávce nebo sebrala sousedce boty na chodbě.
Dle mého názoru opilý člověk není nesvéprávný.
Vrátit, divím se, že nad tím vůbec kamarádka přemýšlí. Ale co se vlastně divím, když to tady tak čtu.
@Anonymní píše:
No tak ten clovek chlasta na prasky asi proto, ze neumi zvladnout svoje dusevni stavy. On potrebuje pomoc. Nez se mu ji dostane, tak toho asi docela hodne lidi zneuzije, pripadne ho nechaj „chcipnout“, aby byl klid… ze@Jasněnkaa
Kopec mamin tu na emiminu resesi deprese, to je empatie, to je empatie… Kam se podela?
Třeba chlastá na prášky proto, že je alkoholik a nemůže spát, proč by to hned musela být duševní nemoc ![]()
@Z.jev Hele, nas „cvok“ si taky velice dobre pamatoval, od koho si pujcil a komu co naopak dal… Jeho dcera tu potom chodila a vracela za nej dluhy… kupodivu presnou castku, protoze ji rekl, co komu dluzi.
@evick2 píše:
Já bych se bála hlavně aby se neopil a on a nešel jí zmlátit nebo tak něco.. je to cvok napadnout ho může cokoli..
a osobně fakt nechápu jak to mohla utratit bych mu je dala do schránky a dělej s nima co chceš (vrátila bych je střízliva)
presne toto me napadlo jako prvni, kdyz jsem docetla.
@Anonymní píše:
@Z.jev Hele, nas „cvok“ si taky velice dobre pamatoval, od koho si pujcil a komu co naopak dal… Jeho dcera tu potom chodila a vracela za nej dluhy… kupodivu presnou castku, protoze ji rekl, co komu dluzi.
Tak on je cvok a cvok, ten váš je taky „jenom“ ožrala? Jestli jo, pak jsem toho názoru, že je za sebe zodpovědný sám, jeho problém, jestli někomu něco dal
Jinak teda mi připadá, že tu z té paní všichni dělají mrchu, co využila nemocného chudáka, přitom mu peníze chtěla několikrát vrátit, on to odmítl, řešila to policie, řekli že si paní má peníze nechat. Tím by to pro mě bylo vyřešené.
@Z.jev píše:
Tak on je cvok a cvok, ten váš je taky „jenom“ ožrala? Jestli jo, pak jsem toho názoru, že je za sebe zodpovědný sám, jeho problém, jestli někomu něco dalJinak teda mi připadá, že tu z té paní všichni dělají mrchu, co využila nemocného chudáka, přitom mu peníze chtěla několikrát vrátit, on to odmítl, řešila to policie, řekli že si paní má peníze nechat. Tím by to pro mě bylo vyřešené.
Jenže mu je vracela, když nebyl příčetný, což nebyl, protože byl opilý a na práškách… Jako měla je dát té jeho sestře, ne si je nechat ![]()
@araw Ptala se policajtů, ti jí řekli, ať si je nechá. Co víc měla v té chvíli dělat? Jako kdyby tam ti policajti nebyli, jsem taky pro vrácení peněz. Takhle tu paní chápu, že peníze utratila a nemám jí to zazlé, myslím, že s požehnáním policie by to takhle udělala většina z nás
@Anonymní píše:
No tak ten clovek chlasta na prasky asi proto, ze neumi zvladnout svoje dusevni stavy. On potrebuje pomoc. Nez se mu ji dostane, tak toho asi docela hodne lidi zneuzije, pripadne ho nechaj „chcipnout“, aby byl klid… ze@Jasněnkaa
hele brzdi hrdinko, já se toho chlapa celou dobu zastávám. Se nauč číst ![]()
@Z.jev píše:
@araw Ptala se policajtů, ti jí řekli, ať si je nechá. Co víc měla v té chvíli dělat? Jako kdyby tam ti policajti nebyli, jsem taky pro vrácení peněz. Takhle tu paní chápu, že peníze utratila a nemám jí to zazlé, myslím, že s požehnáním policie by to takhle udělala většina z nás
slušnost by byla ty peníze vzít, dát doma na poličku a čekat.
Co se týče zdravotního stavu toho blázna, může to být „jen“ alkoholik a taky to může být cvok, pochybuju že je někde na nástěnce v baráku vyvěšená jeho diagnoza.
@Jasněnkaa Tak to by pak mohl být blázen kdejakej ožrala nebo feťák. Pro mě je to stejné, jako kdyby ty peníze vzal a dal hospodskému, aby zaplatil útratu za celou hospodu. Taky by pak bylo v pořádku, kdyby ty peníze chtěl zpět, protože ve chvíli, kdy mu je dával, byl pod parou?
Prostě si stojím za tím, že i opilý člověk je svéprávný a sám musí nést odpovědnost za svoje rozhodnutí.
A jinak podle mě je slušnost i to, že se paní zeptala policie a pak se zařídila podle toho.