Vrátit peníze nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
napresdrzku
16.5.13 18:12

Pokud vyhodil, tak asi s vědomím, že je najde někdekdo. Teď je jen otázka, jestli to vše není přikrášlený, jako chápu že někdo někomu něco dává, když je mimo, ale aby pak vyhazoval osmičku a pak se o ní hlásil s tím, že ví, kdo jí sebral (jak jí sebral, jako viděl že sněží, nebo zrovna kouřil z okna, když viděl že peníze letí..), to mi moc reálný nepřijde. Takže sáhnout do svědomí, pokud vyhodil s tím, že nevěděl, kdo to sebere a tys byla ta vyvolená (opět) a minimálně tušíš, že neví, žes to byla ty (jak by to ale asi věděl?), tak si klidně nechat, pokud máš takovou hmotnou nouzi a musela jsi peníze utratit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.13 19:05

@napresdrzku prosim te, precti si diskuzi jeste jednou a pozorneji, at nemusis mit otazky,,mimo misu,, jinak temer nechapu tvou odpoved. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11700
17.5.13 08:37
@Jasněnkaa píše:
@slunicko83 v případě že je soused tak hrozně nesnesitelný, tak ať mu příště nevolají záchranku, ať si klidně chcípne, v baráku bude klid.Morální je prostě ty peníze vrátit, a ne nejsem matka Tereza, kdybych našla peníze na ulici tak si je nechám.

Tohle je zase dobrý paradox, protože, když najdeš peníze na ulici a necháš si je, tak je to v podstatě nelegální, máš je donést na policii, kdyžto ona si nechala peníze DAROVANÉ… Takže co je vlastně nemorální?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 08:57

@anairda Tak na nas chtel „nas cvok“ prepsat svuj vetsi byt, protoze se nam v te dobe narodilo dalsi ditko… Kdybychom vyuzili situace, tak nevim, jestli by s tim mohl nekdo neco delat… Ale bylo by to setsakramentske zneuziti jeho stavu. Je to v podstate to same, at se jedna o byt nebo o osm tisic…

• Citovat
  • Upravit
11700
17.5.13 09:07
@Anonymní píše:
@anairda Tak na nas chtel „nas cvok“ prepsat svuj vetsi byt, protoze se nam v te dobe narodilo dalsi ditko… Kdybychom vyuzili situace, tak nevim, jestli by s tim mohl nekdo neco delat… Ale bylo by to setsakramentske zneuziti jeho stavu. Je to v podstate to same, at se jedna o byt nebo o osm tisic…

Tak já nevím, ale já vidím v osmi tisících a celém bytu tedy sakra rozdíl.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 09:16

@anairda :mrgreen: A hele, jak je tam vyssi suma, tak uz se na situaci kouka jinak? Hmm… :think:

• Citovat
  • Upravit
11700
17.5.13 09:23
@Anonymní píše:
@anairda :mrgreen: A hele, jak je tam vyssi suma, tak uz se na situaci kouka jinak? Hmm… :think:

Tak to je přeci logické ne, pán má prý peněz dost, tudíž darovaných pár tisíc, je prostě jen darovaných pár tisíc, byt je něco podstatně jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.5.13 09:32

Že by zrovna policajti řekli, ať si je nechá a koupí něco synkovi, se mi zdá blbost. Já myslím, že pokud by tam nějaké peníze litaly, tak by je vzali, zaprotokolovali atd. Nevím, jaká byla v tu dobu zrovna situace, ale možná si těch peněz ani nevšimli, natož aby o nich rohodovali, proč by to dělali? Měla by ty peníze jednoznačně vrátit. Šla bych za ní s tím, že mu to budu splácet po nějakých částkách a jinak to prostě zaplatit nemůžu. A je to pro kamarádku velké ponaučení do života, protože nikdo nám nedá nic zadarmo. (možná tak charita). Všechno člověk nějakým způsobem zaplatí. Jestli před tím letěly z okna a mohl je sebrat někdo jiný je z cesty. On je chce po ní, ví, že jí je dal, tak ať ona je vrátí. Měla bych fakt strach s bláznem vyvolávat konflikty. Mohlo by to dopadnout hůř, než jen vrácením 8 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
11822
17.5.13 09:37
@Kobliha51 píše: Že by zrovna policajti řekli, ať si je nechá a koupí něco synkovi, se mi zdá blbost. Já myslím, že pokud by tam nějaké peníze litaly, tak by je vzali, zaprotokolovali atd. Nevím, jaká byla v tu dobu zrovna situace, ale možná si těch peněz ani nevšimli, natož aby o nich rohodovali, proč by to dělali?

Hmm, v ideálním světě možná… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
17.5.13 09:57

Tak já bych si od něj peníze nevzala (nebo teda v takové situaci vzala a schovala s tím, že mu je vrátím, hned jak se vrátí z léčebny nebo kde to byl) a to už čistě jen z důvodu, že bych s takovým člověkem nechtěla mít nic společného. Takže bych se nemusela rozhodovat zda vrátit nebo ne, páč bych je ještě měla čili vrátila :).

Jestli už peníze nemá, radím sehnat a vrátit (splácet radši někomu v rodině), protože to zavání průserem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová