Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@napresdrzku prosim te, precti si diskuzi jeste jednou a pozorneji, at nemusis mit otazky,,mimo misu,, jinak temer nechapu tvou odpoved. ![]()
@Jasněnkaa píše:
@slunicko83 v případě že je soused tak hrozně nesnesitelný, tak ať mu příště nevolají záchranku, ať si klidně chcípne, v baráku bude klid.Morální je prostě ty peníze vrátit, a ne nejsem matka Tereza, kdybych našla peníze na ulici tak si je nechám.
Tohle je zase dobrý paradox, protože, když najdeš peníze na ulici a necháš si je, tak je to v podstatě nelegální, máš je donést na policii, kdyžto ona si nechala peníze DAROVANÉ… Takže co je vlastně nemorální?? ![]()
@anairda Tak na nas chtel „nas cvok“ prepsat svuj vetsi byt, protoze se nam v te dobe narodilo dalsi ditko… Kdybychom vyuzili situace, tak nevim, jestli by s tim mohl nekdo neco delat… Ale bylo by to setsakramentske zneuziti jeho stavu. Je to v podstate to same, at se jedna o byt nebo o osm tisic…
@Anonymní píše:
@anairda Tak na nas chtel „nas cvok“ prepsat svuj vetsi byt, protoze se nam v te dobe narodilo dalsi ditko… Kdybychom vyuzili situace, tak nevim, jestli by s tim mohl nekdo neco delat… Ale bylo by to setsakramentske zneuziti jeho stavu. Je to v podstate to same, at se jedna o byt nebo o osm tisic…
Tak já nevím, ale já vidím v osmi tisících a celém bytu tedy sakra rozdíl.. ![]()
@anairda
A hele, jak je tam vyssi suma, tak uz se na situaci kouka jinak? Hmm… ![]()
@Anonymní píše:
@anairdaA hele, jak je tam vyssi suma, tak uz se na situaci kouka jinak? Hmm…
Tak to je přeci logické ne, pán má prý peněz dost, tudíž darovaných pár tisíc, je prostě jen darovaných pár tisíc, byt je něco podstatně jiného…
Že by zrovna policajti řekli, ať si je nechá a koupí něco synkovi, se mi zdá blbost. Já myslím, že pokud by tam nějaké peníze litaly, tak by je vzali, zaprotokolovali atd. Nevím, jaká byla v tu dobu zrovna situace, ale možná si těch peněz ani nevšimli, natož aby o nich rohodovali, proč by to dělali? Měla by ty peníze jednoznačně vrátit. Šla bych za ní s tím, že mu to budu splácet po nějakých částkách a jinak to prostě zaplatit nemůžu. A je to pro kamarádku velké ponaučení do života, protože nikdo nám nedá nic zadarmo. (možná tak charita). Všechno člověk nějakým způsobem zaplatí. Jestli před tím letěly z okna a mohl je sebrat někdo jiný je z cesty. On je chce po ní, ví, že jí je dal, tak ať ona je vrátí. Měla bych fakt strach s bláznem vyvolávat konflikty. Mohlo by to dopadnout hůř, než jen vrácením 8 tisíc.
@Kobliha51 píše: Že by zrovna policajti řekli, ať si je nechá a koupí něco synkovi, se mi zdá blbost. Já myslím, že pokud by tam nějaké peníze litaly, tak by je vzali, zaprotokolovali atd. Nevím, jaká byla v tu dobu zrovna situace, ale možná si těch peněz ani nevšimli, natož aby o nich rohodovali, proč by to dělali?
Hmm, v ideálním světě možná… ![]()
Tak já bych si od něj peníze nevzala (nebo teda v takové situaci vzala a schovala s tím, že mu je vrátím, hned jak se vrátí z léčebny nebo kde to byl) a to už čistě jen z důvodu, že bych s takovým člověkem nechtěla mít nic společného. Takže bych se nemusela rozhodovat zda vrátit nebo ne, páč bych je ještě měla čili vrátila
.
Jestli už peníze nemá, radím sehnat a vrátit (splácet radši někomu v rodině), protože to zavání průserem.
Pokud vyhodil, tak asi s vědomím, že je najde někdekdo. Teď je jen otázka, jestli to vše není přikrášlený, jako chápu že někdo někomu něco dává, když je mimo, ale aby pak vyhazoval osmičku a pak se o ní hlásil s tím, že ví, kdo jí sebral (jak jí sebral, jako viděl že sněží, nebo zrovna kouřil z okna, když viděl že peníze letí..), to mi moc reálný nepřijde. Takže sáhnout do svědomí, pokud vyhodil s tím, že nevěděl, kdo to sebere a tys byla ta vyvolená (opět) a minimálně tušíš, že neví, žes to byla ty (jak by to ale asi věděl?), tak si klidně nechat, pokud máš takovou hmotnou nouzi a musela jsi peníze utratit.