Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dnes prckovi diagnostikovali vrozenou neprůchodnost slzovodu. Není to nic hrozného (teda doufám), ale musí pod narkozu na voperování hadičky a za šest měsíců zas znova na vyndání. Máte s tím někdo zkušenost? Nějak si nedokážu představit, jak to bude s tou hadičkou probíhat, myslím těch půl roku. I když prý nemá být vidět, ale zároveň je malé riziko, že by si ji mohl omylem vyškrábnout ven… A za druhé ta narkoza, vubec z ní nemám radost u takhle malého špunta. A on je dost mámin, bojí se cizích atd, to bude asi záhul na psychiku (asi hlavně mojí).
Ahoj, můj brácha má totéž…je tedy už dospělý, oko mu slzí a občas mu teče hnis -v případě infekce, v každém případě diskutoval situaci s mnoha odborníky a všichni se shodli, že to není vůbec 100% jistota, že se mu zúžení vytvoří znovu…
Jsem asi tatar, ale nechápu cos chtěla říct tou poslední řádkou.
A promiň..píšu ve spěchu, bráchovi řekli, že operace není záruka, že se to v budoucnosti nestane znovu (třeba za 2-3 roky), takže se na to vykašlal, občas slzí ale zvyknul si a nijak mu to nevadí..
Cau, nas to taky ceka… Ale ja se rozhodla, ze pujdeme az na podzim, az bude mit maly rok a par drobnych…
Mas velmi vecne otazky, na ktere bych taky rada znala odpovedi, ale nikdo se se mnou moc nebavil… ![]()
@chatwenna a kolik je prckovi? chtěla jsem to zjistit na profilu, ale zamčeno ![]()
no my jdem ještě v pondělí na jednu prohlídku, tak tam tyto otázky vznesu, ale jak znam doktory, moc lidských odpovědí nečekám ![]()
Ahoj, tak máme u malého stejnou diagnózu a na podzim (ještě čekáme na termín) nás čeká operace. Na konci srpna nás čeká další kontrola, kde by jsme měli dostat termín a nějaké konkrétnější info.
Tak už týden máme operaci za sebou. Kdyby chtěl někdo nějaké info. Ale už bych do toho asi nešla.
Ahoj, prosim te, jestli mas cas, tak se rozepis… Jsem opravdu zvedava.
Ahoj. Tak tedy, nejdřiv jsme byli na dětském pokoji s dalšími dětmi, postupně si pro ně chodili sestřičky. Šla jsem s ním až před sál, tam jsem ho předala sestře, samozřejmě řádně řvoucího. Pak jsem šla čekat na pooperační pokoj. Trvalo to celkem douho, asi půl hodiny (říkali, že to budem během 10 minut, když půjde vše ok). Pak přišel doktor, že už je to hotové, že ho budí. Řekl, že to moc dobře nešlo, ale že se opravdu snažili. A pak řekl, že snad se to povedlo, ale že výsledek rozhodně nezaručuje, ale prý co, tak bude mít do konce života kapesník.. Což mě dost naštvalo, protože od oční mi bylo řečeno, že ta operace rozhodně pomůže. A pak ho přivezli. No, to bylo dost strašný, po té narkoze byl opravdu mimo, strašně se bál, vůbec mě nepoznával a půl hodiny jsem ho prostě nemohla utišit. Takže, když porovnám, jak náročné hlavně psychicky to bylo a riziko narkozy u takovyhle prťat, naproti naprosto nejistého výsledku - ne, asi to za to nestálo (ještě když pomyslím, že tam bude muset znovu na vyndání).
Jinak hadička není vůbec vidět, na očku není vůbec vidět, že se tam něco dělo, jen z nosu mu celý den tekla krev. Jo a po dvou dnech dostal horečky na tři dny. Ted už je v pořádku.
Držím palec
@joker.l My pořád na termín čekáme
No když tak čtu vaše zkušenosti, tak z toho mám pořád horší a horší pocit.
Jestli se ještě můžu zeptat.. byli jste nějak před nebo po operaci v nemocnici?? a jak to bylo k vydržení, když nesmí před operací jíst a pít??
Před ani po jsme v nemocnici nebyli, jen jsme museli k pediatričce, ona ho jen poslechla a koukla do pusy a podepsala papíry k operaci.
Bez jídla to bylo v pohodě, pít teda chtěl, ale taky se to dalo. Spíš problém byl, že jsme šli na řadu až po jedenácté, ale na příjmu jsme museli být už v sedm. Takže malý stával po páté hodině (to ještě nikdy nezažil) a v devět už byl úplně hotovej a ospalej. A do těch jedenácti to bylo opravdu dlouhé. A tam, na pokoji šest dětí a spousta rodičů, hraček, tam o spánku nemohla být ani řeč…
@joker.l Paneboze… Je mi prcka moc lito! Snad uz je dobre…
Muzu se zeptat, kde jste byli?