Vrozeny nystagmus u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14832
20.8.13 16:36

Vrozeny nystagmus u ditete

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli máte některá taky dítě s vrozenym nystagmem a jak jsou na tom vaše děti s rovnováhou?
Mám 14m dceru s vrozenym horizontálním a ona má rovnováhu špatnou, tak by mě zajímala možná spojitost.
Srovnal se některým dětem s věkem?
Víte někdo o možnosti k určitému zlepšení?
Všem moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3234
20.8.13 16:38

Já mám horizontální nystagmus od narození, ale s rovnovánou ti moc neporadím, to bych se musela zeptat mamky. Ale problémy jsem asi neměla, protože vždycky říkala že jsem od roka už lítala jak drak. Jinak tato vada se vyléčit nedá, je to spíš problém neurologický než vyloženě oční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
20.8.13 16:56

@Michaela23 děkuju.. No možný je, že to má teda z jiné příčiny tu rovnováhu.. A jak moc ten nystagmus máš? Nám nikdo neřekl jak ho má významný, ale určitě to má k oční vade..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
20.8.13 17:19

Mám taky vrozený nystagmus
ale s rovnováhou jsem nikdy problémy neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.19 11:51

Já jsem se narodila s vrozených nystagmem a k tomu ještě šilhám. Jednou mi na oční řekla doktorka ze mám nejsilnější nystagmus ze všech lidi co k ni chodí což vůbec nepotěší no. Brýle jsem dostala až asi v pěti letech když jsme přešli k jiný oční doktorce. Tu oční doktorku si před tím nepamatuju moc ale řekla bych ze tuto co mám teď je lepší ale poslední dobou uvazuju ze chci přejít asi k jiný doktorce protože mi přídě ze mě ani poradně nevyšetří. S vrozených nystagmem se asi nic dělat nedá (teda nevím jak u ostatní lidi ale u mě jak jsem četla tak ne) ale na YouTube jsou videa se cviky na nystagmus a řekla bych ze to za to stojí to zkusit. (Cviky najdete když si do vyhledávače napíšete anglicky jak cvičit na nystagmus ). Jo a já s rovnováhu nemám problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA