VŠ, nebo řemeslo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mončís
12.1.13 13:41

@tasa tady ta VŠ je státní. ale já maturitu mám, šla jsem na nástavbu pak ještě po učňáku..

• Citovat
  • Upravit
20518
12.1.13 13:43

Podle zákona vás totiž můžou zaměstnat jen na místě, které odpovídá vašemu vzdělání a vašm schopnostem. respektive z pozice zaměsnance jde o to, že cokoli jiného můžete odmítnout. Že naopak manažerce nemůžou nařídit jít uklízet. A zaměsnavatelé se asi toho bojí, že zaměstnanec se v tom může časem rejpat a požadovat jiné místo - než na jaké nastoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.1.13 13:45
@Emilie píše:
Podle zákona vás totiž můžou zaměstnat jen na místě, které odpovídá vašemu vzdělání a vašm schopnostem. respektive z pozice zaměsnance jde o to, že cokoli jiného můžete odmítnout. Že naopak manažerce nemůžou nařídit jít uklízet. A zaměsnavatelé se asi toho bojí, že zaměstnanec se v tom může časem rejpat a požadovat jiné místo - než na jaké nastoupil.

ono ono je diskutabilní, co jsou „mé schopnosti“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
12.1.13 13:45

@Emilie to je na palici!

• Citovat
  • Upravit
20518
12.1.13 13:49
@tasa píše:
ono ono je diskutabilní, co jsou „mé schopnosti“

No, když třeba na post ředitele je třeba VŠ, ale ty už máš nějakou praxi z podobného místa a máš „jen“ sš. Pak pozice odpovídá tvým schopnostem. Popsala jsem případ jedoho mého blízkého příbuzného, který zastává vysokou manažerskou pozici s maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.1.13 13:58
@Emilie píše:

To zní logicky… Že já jsem tam lezla :mrgreen: To už mě nezachrání ani ten svářečský kurz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
12.1.13 14:12

Taky si myslím, že hodně záleží na tom, o jakou VŠ (nebo řemeslo) se jedná. Popravdě neznám žádného právníka, lékaře, stavaře, IT atd., který by měl problém sehnat místo a neměl slušný plat. Na druhou stranu většinou VŠ humanitního směru mají horší uplatnění, sociální práce, učitelky apod. (tím samozřejmě takovou VŠ nesnižuji, jen myslím, že uplatnění je dnes horší).
Stejně to je i s řemeslem, kadeřnic je v dnešní době myslím hodně, ale dobrých zedníků a pokrývačů nedostatek.
Myslím si, že aby byl člověk úspěšný, tak musí být ve svém oboru dobrý, jak v řemesle, tak jakémkoliv jiném odvětví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.1.13 14:36
@Emilie píše:
No, když třeba na post ředitele je třeba VŠ, ale ty už máš nějakou praxi z podobného místa a máš „jen“ sš. Pak pozice odpovídá tvým schopnostem. Popsala jsem případ jedoho mého blízkého příbuzného, který zastává vysokou manažerskou pozici s maturitou.

Ale pak jsou jeste rozdil schopnosti a kvalifikace. Nejakou praci jit delat nemuzes, i kdyz by ji clovek zvladnul. Uvadis priklad ze sveho okoli, to ale muze byt vyjjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
12.1.13 14:45
@Emilie píše:
Kamarádka VŠ. Zoufalstvím by šla i uklízet, jako fakt. Jenže jí nevezmou, protože jako VŠ přece nemůže uklízet. Tak to dělá jako brigádu. HPP jí nikdo nenabídne ani jako pomocná síla.

Hele a ono je někde řečeno, že musíš říct, že máš VŠ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.1.13 14:49
@mončís píše:
@skrudzz taky si myslím. Ale jak říkám ještě jsem nezačala pátrat. Zatím shromažďuji jen informace :lol: jsem už vyučená kadeřnice, ale nikdy jsem se tomu nějak nevěnovala. člověk to dřív bral tak, že hlavně udělat školu. :mrgreen:

A proc se nezacnes venovat te kadernici? To te nebavilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.1.13 14:50
@bramburka81 píše:
Taky si myslím, že hodně záleží na tom, o jakou VŠ (nebo řemeslo) se jedná. Popravdě neznám žádného právníka, lékaře, stavaře, IT atd., který by měl problém sehnat místo a neměl slušný plat. Na druhou stranu většinou VŠ humanitního směru mají horší uplatnění, sociální práce, učitelky apod. (tím samozřejmě takovou VŠ nesnižuji, jen myslím, že uplatnění je dnes horší).
Stejně to je i s řemeslem, kadeřnic je v dnešní době myslím hodně, ale dobrých zedníků a pokrývačů nedostatek.
Myslím si, že aby byl člověk úspěšný, tak musí být ve svém oboru dobrý, jak v řemesle, tak jakémkoliv jiném odvětví…

Znám VŠ IT, který rok sháněl práci - dělal i ve skladu - a musel jít sakra pod svůj „normální“ příjem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
12.1.13 14:53
@Emilie píše:
Znám VŠ IT, který rok sháněl práci - dělal i ve skladu - a musel jít sakra pod svůj „normální“ příjem…

Zrovna IT je obor, kde krize dost upravila platy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.1.13 14:53
@j.a.n.i1 píše:
Hele a ono je někde řečeno, že musíš říct, že máš VŠ :-)

Tak nemusíš… jen když posíláš životopis, tak tam „něco“ chybí… a titul bejvá v občance a na dalších dokumentech… a ikdyž ho nemáš v OP, tak prostě ho maj já nevim na sociálce… tohle prostě praskne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
12.1.13 15:28

Nebyt tim cim jsem, sla bych na neco z toho, co se da studovat na tehle VS - nebo neco podobneho… http://fbmi.cvut.cz/…cky-asistent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
12.1.13 15:56
@Emilie píše:

Tak asi i záleží na lokalitě, pokud znáš tolik lidí VŠ bez práce. Já neznám žádného :nevim:.
I když je pravda, že lepší je být vyučeným v nějakém řemesle než mít gympl nebo nějakou podobnou „nepraktickou“ školu bez VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze