Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tohle je upravené ve studijním řádu tvé školy, který najdeš na jejím webu a v informačním systému, kde si spravuješ svůj rozvrh a studium
Panebože. Tam se obracej pro radu jako první, nikdo neví, na jaké škole studuješ a co bude do dalšího semestru/roku znamenat, když nějaký konkrétní povinný předmět nesplníš.
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebovala bych vědět jak je to s neuděláním/ nepřipuštěním ke zkoušce. Nikde na internetu jsem to nenašla, tak se obrácím sem a snad někdo poradí.
Hrozí mi, že mě z jednoho (snad ne více) předmětu nepustí ke zkoušce a to z důvodu vysoké absence. Je to povinný předmět a zajímalo by mě jak moc velký by to byl problém.
A ještě popř. kdybych z nějakého předmětu zkoušku neudělala, tak co dál. Jestli si předmět musím znovu zapsat v dalším ročníku nebo to vadit nebude.
Jsi student vysoké školy a hledáš rady na fóru určeném primárně pro maminky?
to úroveň vs studentů klesla opravdu hodně nízko.
Na škole zřejmě studijní nemáte a studijní předpisy Ti také nic neříkají…
Najdi si směrnice fakulty. Pokud předmět neuděláš a máš ho zapsaný poprvé, předmět se ti automaticky zapíše další semestr kdy je možné ho absolvovat (může to být např. Příští jarní semestr). Pokud ho neuděláš ani podruhé a nedovolí ti např. Třetí opakování předmětu, tak ti konci studium. Byt tebou zkusím se nějak domluvit s vyučujícím, vysvětlit absence a pokusit se to nějak nahradit. Jinak znovu no.
Jak máme vědět jak to chodí na tvé škole. Máte nějaký školní řád ne? Studijni oddělení tak se ptej tam. Jak dlouho na té škole jsi?
No řeš to předem, komunikuj s pedagogy, dolož omluvenky.
Když se na to vykašleš, tak prostě budeš mít smůlu když to budeš řešit, tak můžeš dostat nějakou práci navíc, výjimku, cokoliv.
Prostě komunikuj s těmi, se kterými si to měla řešit už během semestru.
@Snowoman píše:
Najdi si směrnice fakulty. Pokud předmět neuděláš a máš ho zapsaný poprvé, předmět se ti automaticky zapíše další semestr kdy je možné ho absolvovat (může to být např. Příští jarní semestr). Pokud ho neuděláš ani podruhé a nedovolí ti např. Třetí opakování předmětu, tak ti konci studium. Byt tebou zkusím se nějak domluvit s vyučujícím, vysvětlit absence a pokusit se to nějak nahradit. Jinak znovu no.
Jak na které škole. U nás na VŠ bylo jedno, kdy se předmět rozhodneš absolvovat znovu, studenti si to do rozvrhu zapisovali sami. Nicméně u některých předmětů, které na sebe navazovaly, jsi se pak nemohla zapsat na ten navazující, když jsi neměla splněný předchozí. Tohle má každá škola jinak a je potřeba zjišťovat na studijním oddělení té dané fakulty.
Studijní oddělení tvé VS
Můžu ti říct jak to bylo na ekonomce v PCE před 15 lety.
Když jsi neudělala zkoušku tak sis ten předmět zapsala znovu v dalším semestru zároveň bylo minimum kreditů, které bylo potřeba aby jsi mohla další rok pokračovat ve studiu a některé předměty navazovaly na ty předchozí.
Všechny zkoušky samozřejmě jsou potřeba postupně splnit, stačí jedna nedododelana zkouška a nelze úspěšně ukončit studium.
Příspěvek upraven 10.03.22 v 13:47
Ja ti řeknu, jak to chodilo za mých časů na mé VŠ - nedáš zkoušku v předepsaném semestru (ať už proto, ze žes vyletěla 3× nebo proto že jsi na zkoušce nebyla, byť jsi pokusy nevycerpala) = letíš že školy.
Pomohla ti ta informace?
![]()
@roba18 píše:
Jsi student vysoké školy a hledáš rady na fóru určeném primárně pro maminky?to úroveň vs studentů klesla opravdu hodně nízko.
Na škole zřejmě studijní nemáte a studijní předpisy Ti také nic neříkají…
@Anonymní píše:
Napsala jsem sem, jelikož jsem zde viděla plno dotazů ohledně vš a celkově vzdělání. Ale dobře, kdybych věděla, že to zde nějakou maminu pohorší, tak sem nepíšu
Milá anonymní hrdinko, nikoho zde nepohorsujes, jen si nejsem zcela jistá, zda ženy řešící kojení, koliky, příkrmy, případně studující dálkově, Ti dokáží relevantně odpovědět.
Jsou předměty, jejichž neabsolvování na první pokus znamená vyhazov. Na snad všech VŠ musíš mít na konci roku splněný aspoň minimální počet kreditů (v systému ECTS), takže normálně by jeden neudělaný předmět nic neznamenal, ale kdybys kvůli němu neměla dost kreditů, tak by to opět znamenalo konec studia. Jestli jsi třeba ve druháku a naprosto standardně jinak ostatní povinnosti plníš, tak si předmět prostě zopakuješ příště. Když nepíšeš na jaké jsi VŠ, kolik máš kreditů a jaký předmět to je, proč máš neomluvenou absenci apod., tak ti nikdo nic neporadí. Je navíc podivné, že takové věci nevíš a je celkem divná doba to řešit (méně divný by byl prosinec max leden), takže tipuji, že jsi ještě nezvládla dokončit první semestr, že?
Studijní a zkušební řád toto všechno řeší, pravděpodobně vám to na začátku studia všechno vysvětlili nebo někam vyvěsili. Nejjednodušší řešení je ZEPTAT SE SPOLUŽÁKŮ. Tedy pokud ses neobklopila podobnými nesamostatnými existencemi. Nejjistější řešení je ZEPTAT SE NA STUDIJNÍM ODDĚLENÍ. Tam jsou na takové dotazy zvyklí. Nejlepší řešení je INFORMOVAT SE SAMOSTATNĚ z dostupných zdrojů, jaké máš vlastně povinnosti.
To je taky znak inteligence, vedet, co kde si muzu dovolit osulit, aby to jeste proslo. Podminky absolvovani predmetu se sdeluji obvykle na prvni prednasce. Nejit ani tam a prakticky ke konci zkouskoveho se probudit a zjistovat na foru pro maminky, jak zaridit, aby te nevyhodili, to bohuzel neni dobre ani jako spatny vtip.
@Amassakoul píše:
To je taky znak inteligence, vedet, co kde si muzu dovolit osulit, aby to jeste proslo. Podminky absolvovani predmetu se sdeluji obvykle na prvni prednasce. Nejit ani tam a prakticky ke konci zkouskoveho se probudit a zjistovat na foru pro maminky, jak zaridit, aby te nevyhodili, to bohuzel neni dobre ani jako spatny vtip.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím, potřebovala bych vědět jak je to s neuděláním/ nepřipuštěním ke zkoušce. Nikde na internetu jsem to nenašla, tak se obrácím sem a snad někdo poradí.
Hrozí mi, že mě z jednoho (snad ne více) předmětu nepustí ke zkoušce a to z důvodu vysoké absence. Je to povinný předmět a zajímalo by mě jak moc velký by to byl problém.
A ještě popř. kdybych z nějakého předmětu zkoušku neudělala, tak co dál. Jestli si předmět musím znovu zapsat v dalším ročníku nebo to vadit nebude.