VŠ ČZU Suchdol - zdarma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6263
24.6.11 14:12

Skolne se neplati. Pokud ti je nad 26 nemas narok na studentske vyhody a platis si sama zdravotni pojisteni (pokud ho za tebe neplati nekdo jiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
24.6.11 14:18

Ano, neplatí:o) Během života máš nárok na to vystudovat zdarma bakalářské studium během 4let, navazující magisterské během 2,5 či 3 let (teď si nejsem jistá). Teprve až tuto dobu přesáhneš, platíš poplatek za překročení standardní doby studia, který se pohybuje cca od 10 do 20tis. za semestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
24.6.11 14:20

Sorry, holky mají pravdu. Já si to spletla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
24.6.11 14:21

díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3991
24.6.11 15:11

jedviga: jéé a já to náhodou vim, rpotoze tam ted nastupuje přítel :mrgreen: platí se prvni tri semestry - bakalarske je 17000Kč za semestr a to navazujici myslím o 1000 víc.. a po tech trech semestrech se muzes stát studentem, pokud budes splnovat prumer do 2,00 nebo udelas nejakej test…:) nevim, jestli to je u vsech oboru na CZU stejný, Kuba jde na Podnikani a administrativu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rangůn
24.6.11 15:22

Ahoj, například pokud by jsi šla na institut tropů a subtropů tak tam se u některých oborů ročně platí 1800 za to, že je to celé vedené v angličtině, takže záleží kam jdeš

• Citovat
  • Upravit
8523
24.6.11 16:19

Manžel začal studovat dálkově na ČZU, když mu bylo asi třicet. Nic neplatil ty první tři roky, ale když udělal bakaláře, nastoupil na jejich pobočku do Jičína na nějakou ekonomickou odnož a tam platil 12 tis. za semestr. Tam bohužel v prvním semestru skončil, protože s tím měli problémy u něj v práci. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.6.11 18:16

Já studuji na ČZU v Praze kombinovaně provoz a ekonomiku, je mi skoro 28 a neplatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3991
24.6.11 19:15

jadviga: já jsem zapomnela podotknout, ze muj Kuba to ma dalkove na pobočce v Hradci Králové..tak treba v praze to je jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
24.6.11 19:21

Pokud by to bylo studium v rámci celoživotního vzdělávání, tak za to se platí. Vím, že si tak doplňují vzdělání např. pracovnící ve veřejné správě.

http://www.czu.cz/cs/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
24.6.11 19:24
annnie píše:
jadviga: já jsem zapomnela podotknout, ze muj Kuba to ma dalkove na pobočce v Hradci Králové..tak treba v praze to je jinak :wink:

To je právě studium v rámci celoživotního vzdělávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3991
24.6.11 22:16

mag: jj je, ja vim, ale vzdyt clovek nad 26 let vždycky studuje v ramci celozivotniho,ne? :nevim: jako nechci se o tom hadat ale, zas tak jiste to nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
25.6.11 07:57
annnie píše:
mag: jj je, ja vim, ale vzdyt clovek nad 26 let vždycky studuje v ramci celozivotniho,ne? :nevim: jako nechci se o tom hadat ale, zas tak jiste to nevim :think:
Žádná horní hranice pro studium klasicky není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3991
25.6.11 08:52

mag: co vi, tak u nas na pravech vsichni nad 26 museli bejt v ramci celozivotniho a studium si platili.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
25.6.11 09:02
annnie píše:
mag: co vi, tak u nas na pravech vsichni nad 26 museli bejt v ramci celozivotniho a studium si platili.. :nevim:

Já práva studovala a se mnou i mnohem starší a studovali normálně, jenom mívali individuální studijní plán kvůli práci a studium si neplatili, já končila ve 27 a studium jsem si taky neplatila, platila jsem studium druhé školy cca 1800 za semestr, protože za souběh 2 škol se platí.

Zákon o vysokých školách žádnou hranici nestanoví, takže pokud by škola omezovala vnitřním předpisem, nevím nevím, jestli by to nebylo až proti ústavní (právo na vzdělání), protože když splním podmínky pro přijetí a jsem schopna studovat dle rozvrhu, tak nevidím důvod, proč bych musela studovat v rámci celoživotního vzdělávání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze