Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Dneska je štedrý den a já dle přítele dělám všechno špatně…mám ho plné zuby…no co to dělám za sálat bože…chce normální dobrej salát a né ten co dělám já…
K obídku dělám každý rok vinnou klobásku a s chlebem…on chce bram.salát a klobásu…všude obědvají salát jenom u nás ne…na pánev se nevešlo celé kg,tak se ptala jestli mu neva,že bude jíst dýl…že ne…pak ty kecy,že bude jíst v jednu…kde to jsme…
Kdybych neměla malou tak ten salát po něm hodím a jdu pryč…
Veškerý nákupy na štědrý den jsem zařizovala já,on byl v práci…bohužel jsem zapomněla chleba…měla jsis ho koupit včera na co myslíš…když jsem ho poprosila,jestli nezašel koupit(obchod má 3min.od baráku)
Chjo ![]()
Tak ho příště pošli k nám k obědu byla hrachovka z pytlíku a druhé nic. A příští rok to tak bude znova. se nebudu honit u plotny(řešíme až slavnostní večeři)
já jsem se nasýčkala taky kvůli blbostia jsem nasýčkana na manžela už doted a asi se ta dusná nálada nezmění
![]()
super…nedávno jsem ho žádala aby opravil dvířka u linky…uklízím nádobí a ona mě vypadla…já jsem to dneska udělala schválně
..kdyby je opravil hned nemusely se rozsypat dneska…zase štěká jako pes…prý mě slyšel,že jsem schválně s nimi mlátila…jemu bych mu velmi ráda namlátila
![]()
Etcetera78 píše:
Jo a drahý můj nevěděl, co mi koupit k vánocům…a dopadlo to tak, že nejenže jsem si dárek vybrala sama, ale i zakoupila (i zaplatila), a jak tak na to koukám, nejspíš si ho budu muset i sama zabalit a umístit pod strom![]()
A víš že to neni až tak špatný
aspoň nebudeš zklamaná, že to neni to pravý, já už jsem do toho taky dospěla ![]()
Holky, tuhle prudu co tu popisujete znám moc dobře, ale už jsem se nad ní povznesla, všechno jsem si připravila už včera a dneska jen popíjím a pouštím veškerý nadbytečný poznámky jedním uchem sem a druhým tam ![]()
Tak trochu povzbuzeni pro vsechny.Predelavame byt,krome detskeho pokoje to vsude vypada jak po vybuchu atomovky,salat se priteli take dvakrat nepovedl,darky jeste nejsou zabalene,misto chystani jsme dnes odvazeli kamaradku domu z Podoli kde lezi na rizikovem a vcera pritel pomahal tehotne sousedce co ji napadl pritel,takze alespon koname dobre skutky.Preze vsechno u nas vladne klid a pohoda a laska.Jen si to clovek nesmi vsechno tak brat.Vsem prejeme krasne Vanoce.
Holky tak já jsem taky dnes pěkně naštvaná všechno jsem dělala sama salát, řízky, chlebíčky můj drahý se válel pouze na gauči a nakonec jsem od něho neměla ani žádné překvapení pod stromečkem, před týdnem mi tedy od nějakého kámoše koupil lyže a dal mi je k vánocům, ale já čekala, že za všechnu tu snahu budu mít pod stromečkem nějaký malý dáreček navíc a nic a ke všemu mi nepomohl ani umýt nádobí najedl se lehl si na gauč a už od půl osmé spí tak mě dnes poprvé napadlo slovo rozvod jsem fakt naštvaná.
kyticka2010 píše:
Holky tak já jsem taky dnes pěkně naštvaná všechno jsem dělala sama salát, řízky, chlebíčky můj drahý se válel pouze na gauči a nakonec jsem od něho neměla ani žádné překvapení pod stromečkem, před týdnem mi tedy od nějakého kámoše koupil lyže a dal mi je k vánocům, ale já čekala, že za všechnu tu snahu budu mít pod stromečkem nějaký malý dáreček navíc a nic a ke všemu mi nepomohl ani umýt nádobí najedl se lehl si na gauč a už od půl osmé spí tak mě dnes poprvé napadlo slovo rozvod jsem fakt naštvaná.
nemáme my stejného chlapa???? U nás bylo to samé! Pomoc žádná, krom toho teda že zašel do obchodu a vyvenčit psa, celý den seděl u telky,já tu lítala jak pako, večer řekl že jíst nebude že nemá hlad,takže jsem povečeřela sama s dětma, dárek jako obvykle mi žádný nedal, dětem kdybych dárky nesháněla já tak nemají taky nic! dárky co jsem mu dala si ani nerozbalil, a šel spát. Jsem vytočená že mám chuť mu sbalit věci a ať táhne do prdele!
jak dlouho jste spolu? my 7 let (manželé 3 roky)
Salát nesyslím, půst nedržíme (mít doma celej den hladovýho chlapa? jako do toho nejdu přátelé
), dneska jsem vařila pro malýho brokolici a muž se s hrůzou v hlase ptal, zda mám nějaký nový recept na brsalát a teď ho chci zkoušet. Říkám, že samo ne a byl RÁD za běžný brsalát, co dělám.
Moc to prožíváte, máme zkrátka doma vesměs chlapy, kteří jsou vychováni generací ženských, které se radši strhali do mdlob než aby na vánoce nebylo vše ťipťop.
Tak hlavně vychovávejme ty svoje syny tak, ať nám je jednou snachy nepošlou v úhledným balíčku zpátky ![]()
holky u nás je to to samé. já se skoro celý advent honím, peču, uklízím a on se jen válí na gauči před televizí.. .ale zase co mu řeknu, tak udělá.. jenže říkat si o všechno mě přestane bavit hodně brzy.. když se ho zeptám, jestli mu to není blbý, tak prý není. Jde mi to pěkně a on by se mi do toho jen pletl
Pod stromečkem jsem našla taky jen to, co jsem si sama vybrala nebo koupila, překvapení žádné.. ani jsem ho nečekala ![]()
Já se tedy dneska celý den flákala, ale já to mám přímo nařízené, takže jsem ležela spolu s manželem, ač ten tedy je zdravý a kmitat by klidně mohl
Byli jsme na oběd i večeři pozvaní k našim ![]()
Holky kašlete na to, oni jiní nebudou
![]()
u nás taky tak. dárek žádný, prý nemá prachy. ale na to, aby si ráno zašel koupit Kentucky Jacka na to má. Skoro celého ho přes den stáhnul a šel do hospody. Malý spý, tak prý co doma, potřebuje se projít.
Ráno nás má vest autem k rodičům, tak jsem zvědavá ![]()
kubikova píše:
u nás taky tak. dárek žádný, prý nemá prachy. ale na to, aby si ráno zašel koupit Kentucky Jacka na to má. Skoro celého ho přes den stáhnul a šel do hospody. Malý spý, tak prý co doma, potřebuje se projít.
Ráno nás má vest autem k rodičům, tak jsem zvědavá
Hmm, tak to už je i oproti věčně remcajícímu protějšku síla. Muž měl včera firemní večírek, vrátil se až ráno
Ale odejít na Štědrý večer do hospody, to už by se fakt nemusel vracet ![]()
Musím říct, že my jsme sváteční akce vždycky taky blbě zvládali. poslední dobou už to bývalo lepší, ale…
Dneska ráno, když muž konečně vstal, syn už byl po snídani a „dojídal“ se cukrovím. Tak se chlap rozhodl, že bude dítko vychovávat, povede ho ke zdravé výživě a to cukroví mu sebral..
No řev, samozřejmě. Tak mu říkám: „Tak na Štědrý den ho nech, ne? Má tam jen pár kousíčků…“ - „Když ty mu to dáváš pořád, furt to má k snídani“ (Není to pravda, na zdravou výživu jsem docela ras, držím mladýho zkrátka, cukrátka skoro vůbec nedostává, teď jen cca 2 dny ochutnával cukroví) - „To není pravda“! - „Jí to pořád…!“ - „Nech toho, Pepo ano, nech toho!“ - „Nooo, tak já tady ani nemůžu nic říct…!“ To už jsem se nehádala, jen si myslela: ne nemůžeš, když jsi mimo, a mlčela. ![]()
Ale zase musím říct, že to byl dneska jediný výstup, rychle šel do sebe a říkal, že prudit nechce, prý: „Proč bysme se zrovna dneska měli hádat, že?“
Takže jde o tu snahu, uvědomit si to, snažit se k sobě chovat hezky. Ale to musí chtít oba. (Btw nakoupit byl včera on, stromek jsme v noci strojili spou, dnes vzal dopoledne staršího ven, kapra smaží taky muž, nádobí pomáhal sklízet do myčky, Ježíška taky dělal (byť měl ode mě vše nachystané, vymyšlené a zorganizované) a když jsem byla už fakt KO (leze na mě bacil), tak uspal i mimino.
)
My se to jednou naučíme, ty svátky zvládat. ![]()
(jsme spolu 15 let
)
je mi lito, jak se vanoce prozivaji.
Ja nemam na detstvi dobre vzpominky na vanoce- nasi se vzdy pohadali, mama byla nervni a kricela po detech, pod stromeckem vetsina mekych darku.
Ja to teda prozivam docela hodne, ale neni to, ze bych chtela mit vse tip top. Uklid neresim, ano mame jednou do roka na stole ubrus ![]()
Zveme na veceri i tchanovce- je to prima. O vanocich se doma nehadame, rano zaciname az kolem 10 kdy vstaneme, obstaam deti, v poledne jsou spinkat a ja obalim rizky a zacnu smazit. Palim u toho frantisky- miluji ten smrad ![]()
no a koledy, nebo moje oblibene pisnicky posloucham- chlap se hraje cely den, nevadi mi to, hlavne ze mi neprekazi v kuchyni. Deti jsou maximalne hodne aby meli pod stromeckem najezino.
Takova pohodicka.
Nase letosni vanoce byli super, vse se povedlo a ted koukame na film.
Ahoj holky, když čtu některé příspěvky, tak je mi z toho fakt smutno. Mrzí mě, že máte zkažené Vánoce. Četla jsem dokonce něco i manžovi a ten koulel očima, prý: „co to mají za chlapy?!“ U několika takových příspěvků jsem si říkala, proč jsou tihleti vůbec spolu? Moc všem přeju, aby další Vánoce byly hlavně o pohodě a o hezkých zážitcích.
PS: Já si občas sama sobě postěžuju na toho svýho mužíčka, ovšem vždycky když si přečtu pár drsnejch příspěvků, jak to chodí jinde, tak si v duchu nadávám, že jsem husa, páč manža mi kupuje super dárky, pomáhá mi s úklidem, nákupama (i mimo Vánoce), na Štědrý den dělá Vánočku a svůj salát (každý si děláme svůj), znovu pomáhá s úklidem, hezky se navoní a vymydlinkuje… tohle nepíšu, aby mi někdo záviděl, ale aby všechny holky, co mají doma povaleče, ožraly, sobce apod., věděly, že jsou ve světě i jiní chlapi! Rozchod ani rozvod není příjemná záležitost, ale život s blbcem už vůbec ne! Přeju hodně sil a pokud možno krásné svátky! ![]()