Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky tak to já měla jako dítě vždycky Vánoce úžasný, ať už to mezi našima bylo jakékoliv, na tuhle dobu mám ty nejlepší vzpomínky… kdežto teď? Manžel mi Vánoce snad záměrně kazí. Jeden rok mě nechal večeřet samotnou (v obýváku se díval na pohádku). Další rok trval na tom, že budeme jíst štědrovečerní večeři u televize v obýváku a až když jsem se rozbrečela, šel laskavě do kuchyně. ![]()
Letos jsme podruhé slavili Vánoce ve třech (i když loni byly dceři jen 3 týdny) a to bylo samé: proč malé dělám jiný salát - bez majolky, nekořeněný - když budeme mít výborný salát od jeho táty (mastný, pepřený, mě osobně ani nechutná), proč by malá nemohla dostat vinnou klobásu když je to taková dobrota (kterou jí stejně nakonec dal) atd. Navíc jsem všechno připravila sama, všechny nákupy, celý úklid, zdobení stromečku… a toho si samozřejmě ani nevšimnul… u večeře žádná slavnostní atmosféra, žádné dodržování tradic…
a nakonec na mě byl šíleně naštvaný za to, co ode mě dostal pod stromečkem. Jen abych to nejdřív vysvětlila, ze své rodičovské dávám každý měsíc téměř polovinu za jeho dluhy a ze zbytku musím vyjít na běžné nákupy jídla a drogerie, nic víc si ani dovolit nemůžu a stejně mi občas peníze nestačí. Takže se mi podařilo něco málo našetřit, koupila jsem maličkosti pro dcerku, aby pod tím stromečkem něco měla a pro něj jsem koupila dva gely na holení - vím že je na 100% využije a doufala jsem, že mu to udělá alespoň radost, že jsem si na něj vůbec vzpomněla (před měsícem měl narozeniny, předem jsem se mu omlouvala, že na jeho dárek nemám peníze, ale stejně pak byl naštvaný, že jsem mu nic nedala)… takže teď budu poslouchat, že on mi koupil drahý foťák (o který jsem ani tak nestála, ale radost samozřejmě udělal) a já mu dala jenom blbý gely na holení, ach jo… ![]()
eňula píše:
Ahoj holky, když čtu některé příspěvky, tak je mi z toho fakt smutno. Mrzí mě, že máte zkažené Vánoce. Četla jsem dokonce něco i manžovi a ten koulel očima, prý: „co to mají za chlapy?!“ U několika takových příspěvků jsem si říkala, proč jsou tihleti vůbec spolu? Moc všem přeju, aby další Vánoce byly hlavně o pohodě a o hezkých zážitcích.
PS: Já si občas sama sobě postěžuju na toho svýho mužíčka, ovšem vždycky když si přečtu pár drsnejch příspěvků, jak to chodí jinde, tak si v duchu nadávám, že jsem husa, páč manža mi kupuje super dárky, pomáhá mi s úklidem, nákupama (i mimo Vánoce), na Štědrý den dělá Vánočku a svůj salát (každý si děláme svůj), znovu pomáhá s úklidem, hezky se navoní a vymydlinkuje… tohle nepíšu, aby mi někdo záviděl, ale aby všechny holky, co mají doma povaleče, ožraly, sobce apod., věděly, že jsou ve světě i jiní chlapi! Rozchod ani rozvod není příjemná záležitost, ale život s blbcem už vůbec ne! Přeju hodně sil a pokud možno krásné svátky!
Eňulo, ne všude to je tak, jak zde většina píše. Je mi to moc líto, že někde probíhají Vánoce, jak tu bylo napsáno
My měli vždycky, a i letos, krásné Vánoce.
V pátek odpoledne zajel muž s prckem dokoupit čerstvé potraviny a pomohl mi udělat salát. Večer jsme spolu balili dárky.
Včera dopoledne muž s malým nazdobili stromeček, došli pro čerstvý chleba. K obědu byla vinná s chlebem, vše v pohodě. Po obědě si chlapi dali šlofíka a já si připravila maso a rybu. Manžel nandal na tác cukroví, umyl nádobí od oběda, já obalila maso a tak nějak zběžně poklidila. Pak jsem šli v klidu na krátkou procházku.
Večeře byla úplně v pohodě, rozbalování dárků taky.
Prostě krásnej den, proválenej u pohádek a bez stresů a honění se. Myslím, že na to musí být dva. Když chce jeden prudit, vždycky si něco najde. A pak bych se ptala proč? ![]()
Mmch, taky jsem měla ráno jednou chuť prudit a muž mě se smíchem zpražil slovy - Já ti na ty těhotenský nálady neskočím. Dneska budou hezký Vánoce a ty s tím nic nenaděláš
Hned mě to přešlo ![]()
Holky, přeju vám všem, které jste letos neměly Štědrý den podle vašich představ, ať jsou ty příští Vánoce lepší ![]()
Ahoj holky,dočtu,ale za mě,včerejšek hrůza,kluk zlobil,pohoda žádná ![]()
Muskej malýho uložil,každej jsme si zalezli do svý cimry,a na dobrou noc jsme se pohádali ![]()
to samé dnes dopo,šli jsme k našim na oběd,snažila jsem se být v klidu,ale kluk zas vyřvával
Tak jsme se zas rafli
![]()
no tak vcerejsek byl u nas celkem v pohode ale chlap ma volno do uterka
a ja se modlim aby nesel pit to je hrozny ja to tak nemam rada to jeho popijeni
![]()
Tak u nas nastesti celkem v klidu stedry vecer,jen prcek jako vzdy nechtel skoro nic jist
ale nenervila jsem se,proste kdyz nechce,tak nedostane.
Pak jsme meli jet ke tchanovcum,ale tchyne volala,ze tchan se uz odpolko ozral a lezi ted mrtvej na gauci,tak at prijedeme az na obed ![]()
No jeli jsme aspon potesit jednoho naseho znamyho,na kteryho se vyprdli jeho vlastni deti a on zustal sam
tak jsme ho aspon trochu rozveselili ![]()