Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co se stalo s ředitelkou nikdo nechce říct
,odvolala ji město.Ale jak říkám,měla svoje pravidla při přijímání dětí do školky.Nejvíce šancí měli děti,co tatínci mají stavební firmy
atd.
Pokud by mi mylou vzali jakoby od září(samozdřejmě ještě by nechodila)tak bychom platili měs.300.Nastupovala by až od ledna,ale nám se vyplatí tech 300kč platit,abychom měli jistotu,že jak půjdu do práce,tak je jisté,že máme školku.A pokud budu chtít,tak v měsíci ji můžu dát na 5dní do školky.A ona děti vyhledává,tak kdyby chtěla třeba někdy na dopo????
To víž,že oni argumentují,že ji můžeš dát do soukromé.Tam ti ji vezmou…hlavně,že se zrušilo tolik školek????
A ve zprávách říkali,že uvažují,že děti budou chodit už od dvou let do školek???To jsou blázni.to by se museli asi obnovit nové školky????Nebo jak by to bylo????Starší dcera ma ve třídě okolo 20dětí…nedovedu si tam představit dvouleté děti…
Hmmm, tak to je zajímavý systém přijímání dětí ![]()
Jestli má malá ráda děti, tak určitě těch 5 dnů v měsíci využijete, aspoň si uděláš doma pohodičku ![]()
Tyjo a do jaké soukromé můžeš dítě dát? Vím jenom o Kostce, ta má kapacitu 25 dětí a má plno (aspoň to píšou na stránkách) ![]()
Ty dvouleté děti - to je zajímavé - to určitě kvůli dvouleté variantě RD. Ale taky si to neumím moc představit… To tak 10 dětí ve třídě max., si myslím
Jj, školky se hrozně rušily a nikoho nenapadlo, že ty děti třeba zas budou, že…
Akorát s tím obnovením nevím - že by je vzali třeba do Elposu?
![]()
Jo,do Elposu
.
Soukromá je ještě na ohradě někde v rodinném domku.Ale tam je velice málo dětí.
Jo, o té jsem kdysi někde četla, ale už jsem to pak nikde nenašla, když jsem to kdysi hledala… Ale jestli je to v domku, tak tam těch dětí fakt moc nebude ![]()
Ahojte!
Taky jsme byli včera u zápisu - u nás v Rokytnici.
Malýje taky prosincový a mám rodičák na 3 roky.
Jelikož nám vzali vždycky naše děti, tak na to ddost spoléhám - taktéž od ledna.
Snad budu mít štěstí - žádné mladší dítě doma nemám a jsem samoživitelka.
Nevím, co ředitelka u vás v Luhu provedla ![]()
Ale je fakt že na tu naši jsem slyšela ledaccos a nevěřím tomu, podle mě je fakt dobrá.
Evičko,tak to by ti dítko,měli vzít.Jsem zvědavá.A taky počítáš,že by jsi platila od září 300kč měsíčně,nebo jak ti to vysvětlovali,že by jsi to měla???
Platit si určitě budu muset, už jsem se o tom s paní ředitelkou bavila.
Možná dostanu nějakou úlevu, když mám jen živ.minimum.
Tak to dostaneš určitě.Nám říkali,že to proplácí sociálka.Určitě se ti vyplatí o to zajímat.
,teda jestli chceš?
No to víš, že chci ![]()
Každá koruna dobrá - bože, dřív jsem nesnášela, když to někdo říkal
ale je to tak..
Ale doufám, že pak opravdu nebude problém, aby v lednu nastoupil.
Proč nesnášela…pokud se člověk dostane do takové situace,že opravdu ty peníze potřebujue a je to opravdu tak,tak má na ně právo a nárok.To se může stát uplně každému a je to naprosto normální.Ale horší je ,když někdo je na tom finančně dobře a přesto žádá o nějaké příspěvky.....
My máme zase vysokou hypotéku na dům a když nezaplatíme,tak dům je banky a my jsme bez domu.A kdyby se to stalo,tak mě je uplně jedno,kdo si co myslí,protože at jsi to každý zkusí platit hypotéku,mít děti,mateřskou a ty dnešní ceny…
Miluji když někdo říká…vy máte barák…to s máte!!!A na to můj muž říkává s oblibou,že to není náš barák,ale banky a jednou jestli jim ho splatíme,tak bude náš.Ale je to tak.Ale sami jsme si tuto cestu vybrali…ale zase dnes jsou ty byty tak drahé,takže radši hypotéku na dům,než na byt,že??
Pokud ti veznou dítě jako od září a budeš jsi platit těch 300kč,tak tím jsi budeš vlastně držet jisté místo.A od ledna nástup naplno.
Mě utěšovala,že pokud mi malou nevezmou takto od září,tak mi určitě do konce roku zavolají,že se uvolnilo nějaké místo.Že se nemusím bát.
Tak jsem to přesně myslela, jakjsi to napsala. Když má někdo dost a přesto zkouší ze státu urvat, co se dá.
Já s tou školkou počítám, chtěla bych do práce, ale stejně na tom budeme finančně hůř, když budu pracovat ![]()
A hypotéku nezávidím, musí to být taky o nervy, abyste neměli potíže, když budete třeba bez práce.
Spočítala jsem si, že když v pronájmu zaplatím měsíčně 2000 navíc, tak za deset let je to 240.000.
Takže za 40 let v pronájmu dám to, co bych dala za 2+1 při koupi.
Plus samozřejmě bance nehorázné úroky.
Tak do půjčky bych u opravdu nešla.
No,my nemůžeme být bez práce
.Manžel má práce dvě.Někdy to je mazec,ale ted už se nám lépe dýchá.Manžel zdědil po rodičích byt(ale zase nemá ani jednoho z rodičů ve 38letech
)a taky ho pronajímáme a za dva roky ho budeme prodávat.Takže ty peníze z prodeje vrátíme bo banky a budeme v poho.
Vidíš taky přeplácíš za bydlení na víc???To je těžko,dnes když chceš byt,tak taky musíš jít do banky a půjčíš si hypotéku a taky za šélené peníze
.
Víš,ale když vidím děti jak jsou štastné na zahradě a nám je tady taky dobře,tak musíš něco obětovat!!!Snad to nebude zdraví ![]()
A co děláš za práci???Taky na tom nebudu o moc líp finančně(teda snad jo)já chci zase na zkrácený uvazek a snad se se šéfkou domluvím??? Vůbec nevím,jak se ted u nás pohybují platy…ale někdy se už i těším do práce.
Jsem - no nejsem, ale dělala jsem to už - prodavačka.
Takže 6 hodin denně za 7 tisíc, teď mám víc.
Byt - mám svůj /no vlastně už asi nemám, ale to je na dýl/ a protože mě asi čeká pronájem, tak zjišťuju pro a proti, zatím je víc pro, jelikož žít celý život ve strachu, to na mě není.